27
HEI
15.00
Akatemia, Miesten nelonen

IK Myran - KPV   1 - 3

Alaveteli

Se on sitten tusina

Reissu Myranin vieraaksi tuotti sitten tusinan täyteen - perättäisten voittojen määrässä. Helteisellä Alavetelin urheilukentällä nähtiin hyvää nelosen futista, jossa akatemia ei Myranin nopeaa aloitusta säikähtänyt, vaan punnersi tappiolta 3-1 voittoon avausjakson maaleilla.

Myran ei ole helppo joukkue yhdellekään nelosen ryhmälle. Etenkin, jos keltapaidat saavat hengen päälle siinä aitaa kaatuu ja tanner tömisee.

Sunnuntaina oli sellainen tunnetila tilauksessa, kun Myran otti 1-0 johdon jo 3.minuutilla Marlo Brännskärin komealla volleyllä. Akatemialla oli kuitenkin matkassa kilpailukykyinen joukkue, vaikka peli sattui samalle päivälle edarin pelin kanssa. Edarin apuja ei nyt ollut mukana, mutta laadukas 18 pelaajan nippu kuitenkin.

Paine oli alusta lähtien Myranin päädyssä, vaikka keltaiset sen avausmaalin kävivätkin tuikkaamassa. Komeat laitapuhkaisut tuottivat palloja kotijoukkueen maalille Jesse De Jongin ja Mikko Laitalan toimesta. Keskellä Jonathan Tynkkynen ja Tuomas Hakala aiheuttivat hämminkiä hyvillä juoksuillaan.

Hakalan juoksusta avautuikin akatemialle sivuvapari pelin 13.minuutilla, kun Myranin toppari Jukka Taivassalo jäi jälkeen ja veti Tumpin surutta nurin varoituksen arvoisesti. Harri Hujanen nosti täydellisen vaparin takatolpalle ja Mikko Laitala oli vartioijansa etupuolella tykittäen pallon takatolpan juureen.

Eikä peli vanhentunut siitä kuin kymmenen minuuttia ja lopputulos oli valmis. Hyökkäyksen kehittely oli kaksi kertaa identtinen. Keskikentältä Juho Korkiakankaan ja Joni Vanhakankaan toimesta pallo maata pitkin linjan taakse ja laidasta nopea leikkaus sisään. Ensin Jonathan Tynkkynen pujahti päätyyn ja tarjoili taaksepäin suoraan Tuomas Hakalan juoksulinjalle ja toisella kerralla Mikko Laitala irtosi päätyyn, eteni hieman ja tarjoili pallon tyhjälle takatolpalle Jesse De Jongin viimeisteltäväksi.

Eihän tuo peli siihen loppunut, vaikka kirjaamistapahtumat loppuivatkin. Liekö ukkosmyrskyn nousu odotuttanut myös pelaajia. No, sitä ukkosmyrskyä ei ihan päälle asti saatu - eikä maalejakaan. Pallo kävi kummankin joukkueen maaliraudoissa ja pari muutakin paikkaa tuhlattiin. Vaihtomiehinä sisään tulleet Imma Angilo ja Lasse Känsälä jopa neppailivat kerran puolen metrin yttrekuljetuksilla, -käännöksillä ja -syötöillä Myranin puolustuksen ihan solmuun, mutta eivät sitten viitsineet tuikata palloa sisään. Ei oikein maistunut herkku helteellä.

Seuraavan kerran ollaankin tulessa jo torstaina, kun PeFF tulee santahakaan vieraaksi.

Se peli kannattaa sitten tsekata, sillä se on Jani Uskin farewell ennen Hermeksen kauden aloitusta.

  

Tilastot
IK Myran

1 - 3

(1-3)
13'MaaliLaitala Mikko
13'MaalisyöttöHujanen Harri
20'MaaliHakala Tuomas
20'MaalisyöttöTynkkynen Jonatan
24'Maalide Jong Jesse
24'MaalisyöttöLaitala Mikko

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola