Akatemia, Regions Cup

ToVe - KPV Akatemia   2 - 0

Toejoki nurmi

Akatemia putosi cupista Toejoella

Länsi-Suomen kolmosen kärkijoukkueisiin lukeutuva Toejoen Veikot pudotti Akatemian Regions Cupista. Avausjakson maalit veivät porilaiset jatkoon 2-0 tuloksella. Regions Cupin lisäksi ToVe on jatkossa myös TUL:n Cupissa, jossa se pelaa juhannuksen jälkeen finaalissa.

Tove oli ottelun ensimmäisen vartin selkeästi ahneempi osapuoli. Suoraviivaiset porilaiset löivät jatkuvasti palloja linjan yli nopeille kärjilleen ja tiukka prässi vei tilan akatemialta. Vähitellen akatemia sai syöttörytminsä kuntoon ja peli tasaantui. Akatemia otti jopaa vahvan otteen pelistä avausjakson lopulla. Ironista kyllä kesken akatemian parhaan painostuskauden ToVe sai akatemian hyökkäyksen poikki oman rankkarialueensa tuntumassa ja rätkäisi onnekkaan purkupallon linjan yli. Nopea kärki Matias Koskinen karautti läpi ja ampui hallitusti takatolpan juureen.

Jo ennen tuota osumaa Riku Lelo oli torjunut jakson alkupuolella kaksi avointa maalipaikkaa, joten vääryys ToVen johto ei ollut. Lisää lunta tupaan tuli pari minuuttia myöhemmin, kun ToVe sai keskialueelta vapaapotkun ja pelasi sen suoraan maalia kohti. Lelo sai torjuttua pallon, mutta se tuli Joao Guattin eteen ja tämä tälläsi täysillä ruuhkan läpi ja pallo maaliin asti.

Toisella jaksolla akatemia sai yhä enemmän otetta palloon, mutta ToVe tuli suoraviivaisesti hyökkäyspaikoissaan ja pystyi luomaan enemmän avonaisia maalipaikkoja. Lelolle pari hyvää torjuntaa toisellekin jaksolle.

- Ei tässä tarvi selitellä. ToVe oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Ryhdikkäästi ja hyvällä asenteella pelattiin peli loppuun asti. Me puolestaan jatkamme lajin opiskelua ja keskitymme nyt täysillä omaan sarjaamme. Siinäkin on vielä paljon tekemistä ja harjoitukset jatkuu juhannuksen sunnuntaina. Ensi viikolla on kaksi tärkeää peliä parin päivän välein, totesi akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Jo tiistaina Akatemia kohtaa nelosen kärkiottelussa niin ikään tappiottomana säilyneen NIK:n vieraskentällä.

Axel Lindholm pelasi hyvän pelin keskikentän keskustassa

Miko Tornikoski aloitti keskikentän pohjalla, mutta nostettiin toisella jaksolla ylemmäs

Akatemian joukkue oli selkeästi vastustajaansa nuorempi. 18-vuotiaat Aleksi Seppälä ja Axel Lindholm pääpallossa

Kevään Australiassa viettänyt Mikko Laitala on palannut kotiin ja pelasi Toejoella ensimmäisen ottelunsa.