Akatemia, Regions Cup

KPV Akatemia - VPS-j  1 - 0

Kippari Hall, Kokkola

Akatemia kaatoi VPS-j:n

Akatemia jatkaa Regions Cupissa 16 parhaan joukkoon. Sunnuntaina kaatui kolmosen VPS-j kipparihallissa niukasti, mutta ansaitusti 1-0 (1-0). Akatemia oli aktiivisempi ja parempi läpi ottelun, joten niukka voitto oli ansaittu. Voittomaali syntyi avausjakson lopulla akatemian maalitykki Kurlual Kurin toimesta.

Regions Cupin ottelu tuli molemmille joukkueille ahtaaseen saumaan. VPS-j vieraili Kokkolassa torstaina 1-1 pelissä KPS:a vastaan. Akatemia puolestaan pelasi perjantaina Pietarsaaressa IFK Jakobstadia vastaan (4-0 voitto). VPS-j:a tiukka ottelutahti haittasi enemmän, vielä aamulla oli epäselvää, saako VPS-j tarpeeksi lähtijöitä Kokkolan reissulle.

Lopulta sieltä kuitenkin 13 soturia pöytäkirjaan saatiin merkittyä. Näistä neljä oli torstain kolmosen ottelun avauksessa. Saman verran eli neljä miestä oli myös Akatemialla kahden peräkkäisen ottelun avauksessa (Seppälä, Appelgren, Lindholm ja Kur). Akatemian ringissä on kuitenkin paljon pelaajia, joten kierrätystä pystyy käyttämään hyvin. Tarvittaessa täydennetään B:tä nuoremmista junioreista. Sunnuntaina kuuden minuutin debyyttinsä miesten tasolla teki vielä 13-vuotiaitten kirjoissa oleva Noa Lehtonen, joka viettää 14-vuotissynttäreitään vasta elokuussa.

Ottelun ratkaisu nähtiin pelin 36.minuutilla. Axel Lindholm pelasi pitkän pystysyötön ja Kurlual Kur paineli läpi. VPS-j:n veskari Jukka Pylväinen tuli hyvin vastaan ja ehti peittää Kurin tuikkauksen. Kur kuitenkin kaivoi rebarin ulottuvilleen ja sipaisi pallon tyhjään rysään.

Toisella jaksolla Akatemialla oli useita hyviä paikkoja lisätä maalitiliään, mutta ottelu pysyi loppuun asti jännittävänä yhden osuman pelinä. Edustuksesta otteluun saadulla A-junioriveskarilla Riku Lelo Lun Kokalla oli vain yksi torjunta. 85.minuutilla komea reaktio ja jalkatorjunta pelasti voiton akatemialle. Muuten Riku joutui töihin lähinnä keskityspalloja hakiessaan ja kierrätystä tarjotessaan.

Kim Palosaari johti mallikkaasti Akatemian puolustusta ja piti huolen, ettei isot pallot tuottaneet tuhoa puolustuksessa. Myös vasemmalla sivustalla pelannut Aleksi "Eikka" Seppälä pelasi mahtipelin.

Tulevalla viikolla Akatemia pääsee pikkuisen rauhoittamaan tahtia. Seuraava peli on vasta perjantaina nelosen paikallismatsissa GBK 2:sta vastaan.

Regions Cupissa oli alun perin osallistujia 135 joukkuetta. Seuraava 16 joukkueen arvonta on 6.6 ja pelit on pelattava viimeistään 2.7.

Tilastot

1 - 0

VPS-j
(1-0)
36'MaaliKurlual Kur
36'MaalisyöttöLindholm Axel