Otteluraportti Honka-KPV 3.9.2017

Honka piti pisteet

KPV avaus:

Myllymäki - Mäki, Josimov, Shevchenko, Rauhala - Ågren, Mravec - Yaroshenko, Ahde, Savic - Sirbiladze

KPV koki kauden ensimmäisen tappionsa kärkikolmikon keskenäisissä kohtaamisissa, kun Honka oli Vihreitä parempi maalein 3-1.

Konstantyn Yaroshenko vei vierailijat johtoon tyylikkään vastahyökkäyksen päätteeksi. Irakli Sirbiladze suojasi hyvin ja jatko Yaroshenkolle vauhtiin. Ukrainalainen siirsi keskelle ja ampui tarkasti alakulmaan Vihreiden johdon, kun peliä oli pelattu vajaa 40 minuuttia.

Tauolle hankittu vierasjohto kesti tunnin kohdille saakka. Toisella jaksolla selvästi Vihreää terävämmin pelannut Honka rokotti kahesti parin minuutin sisään Pallo-Veikkojen karkeista virheistä.

Ensin Jatuli Laevuo latasi kulmapotkusta vapaasti tasoituksen ja heti perään Lucas Kaufmann syötti Masar Ömerille avopaikan ja tilanne kääntyi hetkessä isäntien johdoksi.

Ja kun Ömer vielä taituroi kädellään itsensä läpiajoon ja iski kauden kahdeksannen osumansa, ei Vihreä enää tästä noussut.

Ottelun lopussa vielä kiehahti ja vieraiden Victor Shevchenko ja isäntien Robert Ivanov rähisivät itsensä suihkuun.

-"Saatiin muutama vaarallinen vastahyökkäys alkuun ja sen myötä myös johtomaali. Honka piti enemmän palloa, mutta pystyttiin pitämään ne pois maalipaikoilta muutamaa kauffmanin toimittamaa keskitystä lukuunottamatta", KPV:n valmennuksesta Niko Kalliokoski analysoi avausjaksoa.

-"Toisen puoliajan alku oli passiivinen ja huono ja täten päästettiin Honka peliin mukaan. Oli merkkausvirhettä, varmistukset puuttui ja Honka pääsi rellestämään ja menemään ohi. Honka oli tänään tuon verran parempi ja nyt ei auta muutakuin laittaa perustekeminen kuntoon ja alkaa ottamaan voittoja", Kalliokoski niputtaa ottelun.

Honka oli tänään parempi ja nousi tasapisteisiin KPV:n kanssa. Kaksikko on piikkipaikkaa pitävästä TPS:sta kolmen pisteen päässä, joten kaikki on vielä auki nousupaikkojen suhteen.

Huippuottelut jatkuvat heti ensi lauantaina, kun KPV isännöi kauden viimeisessä RantaDerbyssä hurjassa vireessä olevaa Pietarsaaren Jaroa.

Tuo peli siis Kokkolan Keskuskentällä lauantaina 9.9. klo 17.00

FC Honka

3 - 1

(0-1)
38'MaaliYaroshenko Konstantyn