Värikäs tasuri kärkiottelussa, KPV-TPS 2-2

Otteluraportti KPV-TPS, 26.7.2017

Vaiherikas tasapeli

KPV:n avaus:
Myllymäki - Josimov, Myntti, Shevchenko, Rauhala - Sipilä, Mravec - Yaroshenko, Ahde, Savic - Sirbiladze

Ykkösen kärkijoukkueet KPV ja TPS tasasivat pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 2-2. Tasapeli maistui kitkerältä varsinkin kotijoukkueen leirissä, sillä Vihreä karkasi alussa jo kahden maalin johtoon.
Tasapeliin taisi olla kaikista tyytyväisin Espoon Honka, joka pistejaon myötä kärkkyy yhä kolmen pisteen päässä kärkikaksikosta.

Pallo-Veikot sai otteluun hyvän startin ja se sai useamman laadukkaan hyökkäyksen turkulaisten päätyyn alkuhetkien aikana.
Molemmat isäntien maalit tulivat karkeista TPS virheistä; ensin vajaan kympin kohdalla vieraat eivät saaneet purkupalloa aikaiseksi, vaan kärppänä paikalla ollut Elias Ahde jouduttiin kaatamaan. Pallo pilkulle ja kapteeni Henri Myntti ampui pallon varmasti alakulmaan ja vei Vihreän 1-0 johtoon.
Pian tämän jälkeen vihoitteleva nivunen pakotti Mynän tulemaan vaihtoon.
23 minuutilla TPS avasi lyhyellä maalipotkulla ja KPV iski kovalla prässillä päälle. Irakli Sirbiladze ja Konstantyn Yaroshenko pistivät painetta ja vieraiden maalivahti Jonathan Viscosi tupeloi pallon suoraan Yaroshenkolle ja ukrainalainen viimeisteli helposti tyhjään maaliin kahden maalin johdon Vihreälle.

Jonkinlainen hyvänolontunne hiipi kotijoukkueen puseroihin, sillä pelaaminen karkasi johtoasemassa huolimattomaksi ja TPS pääsi paremmin peliin kiinni.
Juuri ennen taukoa Onni Valakari ohjasi aivan liian vapaasti raitapaitojen heppoisen kaukolaukauksen takakulmaan ja kavensi tilanteeksi 2-1.
Toinen jakso alkoi karmivasti Vihreän kannalta, kun heti jakson aluksi maalivahti Joonas Myllymäki liukasteli pallon Mika Ääritalon ulottuville. Ääritalo nurin ja pallo vuorostaan KPV:n päädyssä pilkulle. Myllymäki kuitenkin paikkasi kompurointinsa komeasti kun mies torjui Valakarin sijoituksen alakulmasta ja piti isännät johtoasemassa.
Mutta 54 minuutilla johtoasema taittui tasatilanteeksi kun Mikko Hyyrynen jatkoi pallon onnekkaasti Niklas Blomqvistille, joka ampui rankkarialueen kulmalta tarkasti takakulmaan tasoituksen 2-2.
Molemmat joukkueet putsasivat pallon maaliviivalta, parikin kaukolaukausta ja vapaapotkua meni vain muutaman sentin ohi maalin. Kaksi rankkaria ja muutama lahjamaali. Vaikka värikäs ottelu ei ollut mikään pelillinen klassikko, oli se jopa yllättävänkin tilannerikas, kun huomioidaan ettei kummallakaan joulkueella ollut peliä juuri varaa hävitä.
Tasapeli siis tuloksena, jonka Vihreänkin leirissä todettiin olevan tyhjää parempi.
Seuraavaksi KPV matkustaa Espoon Tapiolaan, jossa se kohtaa ensi viikon lauantaia Hongan.

2 - 2

TPS
(2-1)
8'MaaliMyntti Henri
23'MaaliYaroshenko Konstantyn