Otteluraportti KPV-FC Haka, 5.8.2017

Värikäs tasapeli

KPV avauskokoonpano:

Myllymäki - Josimov, Kääntä, Shevchenko, Rauhala - Savic, Mravec, Sipilä, Heiermann - Tshibasu, Ahde.

KPV ja FC Haka tasasivat pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 2-2. Ottelussa nähtiin kaksi ulosajoa sekä useita maalipaikkoja molemmissa päädyissa vieläkin suurinumeroisempaan tulokseen.

Ottelun avausjaksoa hallitsi vierasjoukkue Haka, joka menikin johtoon kulmapotkusta kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen. Puskumaalin tekijänä Hakan Jaakko Rantanen.

Tärkeän "pukukoppimaalin" Vihreälle iski Washilly Tshibasu, joka ampui kulmapotkun jälkitilanteesta terävästi pallon verkkoon. Washille kauden kuudes osuma.

Herkeä aikaisemmin Hakan Ngambe Ngambe hukkasi avopaikan kentän toisessa päässä.

Avauspuolikasta leimasivat liukkaan kentän tuomat virheet sekä kova fyysinen peli, ja ottelu oli lähellä karata hapuillen tuominneen erotuomarikolmikon käsistä. Jakson edetessä tahti kuitenkin hieman rauhoittui ja ottelun tauolle mentiin 1-1 tasalukemista.

Toiselle jaksolle KPV vaihtoi sisään Henri Myntin sekä Irakli Sirbiladzen, jotka toivat voimaa varsinkin erikoistilanteisiin.

Kuitenkin varsinaiseksi Vihreän pelin herättäjäksi muodostui Michal Mravecin saama toinen keltainen kortti ja kotijoukkueen joutuminen vajaalle.

Peliin tuli jälleen lisää vauhtia, mutta seuraavan osuman iski kuitenkin vierailija.

Palloveikkopuolustuksen epäonnisen liukastumisen jäljiltä Haka pääsi vapaasti nostamaan hyökkäystä vasemmalta. Tarkka pudotus takaviistoon Emenike Mbachulle, joka laukoi pallon tarkasti etukulmaan ja vei Hakan 2-1 johtoon.

KPV iski lisää vaihdetta silmään ottelun viimeisellä 20 minuutilla ja Haka alkoi olla vaikeuksissa. Irakli Sirbiladze puski Vihreät tasoihin kun pelikello näytti 72 minuuttia.

Muutama minuutti tästä ja Tshibasu pääsi läpiajoon ja Hakan Juho Saarinen repi belgialaisen nurin ja sai ansaitusti suoran punaisen.

Ottelun lopussa Vihreä myllytti vielä hurjasti, mutta maaliin asti palloa ei enää saatu. Lähimpänä oli käätölaukauksen tarjoillut Sirbiladze.

Näin varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen pisteet jaettiin 2-2 lukemin.

KPV:n leirissä piste ei tyydyttänyt, mutta positiivistakin löytyi.

-"Lopun 20 minuutin peli-ilmeeseen olen tyytyväinen. Jos se saadaan siirrettyä seuraaviin peleihin, niin nähdään taas se alkukauden taisteleva ja voittoa haluava KPV", tiivisti Vihreän valmentaja Jarmo Korhonen.

Vierailijan leirissä piste maistui myös kitkerältä.

-"Avausjaksolla olisi pitänyt pystyä noista paikoista ratkaisemaan peli", totesi Hakan valmentaja Keith Armstrong.

Hakaluotsi suomi myös kovasanaisesti tuomaristoa, todeten, että Haka on kärsinyt vääryyttä jo useammassa ottelussa.

Tänään hutera linja meni kuitenki varsin tasan tuomariston osalta.

Yhtä kaikki, 2-2 ja yksi piste molempien koukkueiden pistesarakkeeseen.

Näin KPV jatkaa kärkikahinoissa ja on vain kolmen pisteen päässä sarjakärjestä.

Seuraavaksi KPV pelaa kaksi vierasottelua, Oulussa sekä Kauniaisissa, ja kotipeli on vuorossa jälleen Venetsialaislauantaina, jolloin Keskuskentälle saapuu TPS. Ottelu alkaa tuolloin jo klo 16.00.

2 - 2

FC Haka
(1-1)
43'MaaliTshibasu Washilly
72'MaaliSirbiladze Irakli