Honka kaatui vakuuttavasti, KPV-Honka 3-0

Otteluraportti KPV-Honka, 8.7.2017

Vakuuttavalla esityksellä sarjan kärkeen

KPV avaus: Myllymäki - Josimov, Myntti, Shevcenko, Rauhala - Sipilä, Ågren - Tshibasu, Schwalenstöcker, Savic - Sirbiladze

KPV esitti lähes suvereenin näytöksen Kokkolan Keskuskentällä ja vei nimiinsä kärkiottelun Honkaa vastaan. Samalla isäntäjoukkue nousi yksin Ykkösen piikkipaikalle, yli 1800 päisen kotiyleisön riemuksi.

Avausjakso alkoi varsin vauhdikkaasti. KPV vastasi Hongan pallonliikutteluun kovalla fyysisellä pelillä ja se tuotti tulosta. Keltamustalla oli ongelmia päästä hyökkäyskolmannekselle.

Sen sijaa Vihreäpaidat loivat useammankin paikan, parhailla tonteilla avauspuolikkaalla olivat hyvän matsin pelanneet laiturit Washilly Tshibasu ja Sasa Savic.

Kaksi maaliakin nähtiin ensimmäisellä nelivitosella, ja molemmista niistä vastasi KPV.

Ensin reilun puolen tunnin kohdalla Milos Josimov ampui vaparin sivurajan tuntumasta. Savic hieman peitti linja, ja pallo livahti helposti Honkavahti Ville Hurstin alta maaliin.

10 minuuttia avausmaalista ja jälleen saman puolen Josimovin antamasta vapaapotkusta Irakli Sirbiladze ampui Vihreän jo 2-0 johtoon. Tämä jäi myös taukotilanteeksi.

Toisella jaksolla Pallo-Veikoilla oli useampikin paikka ratkaista peli lopullisesti. Tarjolla oli yksinläpi tilanteita, siirtelyä muutamassa metrissä ja kertaalleen Honkapuolustus siivosi pallon maaliviivaltakin.

Ja tulihan se ottelun lopullinen niittikin, kun ottelun 78. minuutilla Tsibasu vapautti Savicin hienolla syötöllä ja Sasa upotti maalin etukulmasta ja tulostaululle lukemat 3-0.

Lopussa Honka vielä yritti rikkoa nollaansa, mutta Joonas Myllymäki Vihreän maalilla torjui varmasti.

Vihreä olisi voinut paremmalla viimeistelyllä vielä kaunistella lukemia, mutta 3-0 jäi ottelun loppulukemiksi.

Pallo-Veikoille siis komea voitto ja kauden kahdeksannen voiton myötä se nousi Ykkösen kärkeen. Vihreän esitys oli tänään tasainen koko joukkueelta, parhaista esityksistä vastasivat maalit juonineet Josimov, Tshibasu ja Savic sekä keskikentän kaksikko Aki Sipilä ja Kim Ågren.

Seuraavaksi KPV kohtaa ensi lauantaina vieraskentällä Gnistanin. Sitten onkin vuorossa mielenkiintoiset kamppailut, kun ensin keskiviikkona 19.7. mitellään kauden toinen RantaDerby FF Jaroa vastaan Pietarsaaressa ja sunnuntaina 23.7. Keskuskentälle saapuu AC Oulu.

Tilastot

3 - 0

FC Honka
(2-0)
33'MaaliJosimov Milos
43'MaaliSirbiladze Irakli