Akatemia, Nelonen

KPV Akatemia - RyPK-84  7 - 1

Ykspihlajan urheilukenttä, Kokkola

RyPK kaatui 7-1

Akatemia oli jo ennen ottelun alkua varmistanut nousunsa ensi kauden kolmoseen. Myös vierasjoukkue RyPK:n sijoitus oli selvillä sarjan viimeisenä.

Tasoero joukkueiden välillä oli edelleen iso, vaikka aivan parhailla kokoonpanoilla joukkueet eivät pelissä olleetkaan. Akatemialla taisi olla ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun ei saatu täyttä määrää pelaajia kokoonpanoluetteloon. Akatemialla oli vain kolme vaihtomiestä ja RyPK:lla vain yksi.

Oman mausteensa otteluun toi Dino Ferhatovicin ikävä loukkaantuminen. Laitapakkina pelannut Dino törmäsi omaan maalivahtiin täydellä voimalla ja sai kovan iskun rintaansa. Ambulanssikin kävi paikalla ja peli oli toisella jaksolla poikki 17 minuuttia. Yhteisellä sopimuksella lisäaika jätettiin pelaamatta ja erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi, kun 90 tuli täyteen.

Akatemia karkasi jo avausjaksolla 4-0 johtoon. Jakson puolivälin seutuvilla Matias Kentala viimeisteli hattutempun 16:ssa minuutissa. Jatkossa Akatemia meni aina 7-0 johtoon Joona Lindbergin (1 + 1 rp), Mikko Laitalan ja Oskari Savirannan maaleilla. RyPk sai kavennuksen 62.minuutilla tapahtuneen törmäyksen seurauksena. Akatemian veskari Leonid Shulhin törmäsi niin Dinoon kuin RyPK:n pelaajaankin ja tilanteesta RyPK sai rankkarin.

RyPK:n veskari Johannes Saajoranta pääsi sitten ampumaan rankkarin 79.minuutilla.

Akatemialla on vielä kaksi ottelua jäljellä (LBK vieraissa ja Esse 2 kotona). Sarja päättyy 23.9.

Vuoden KPV-juniorit vastakkain. Edustusjoukkueessakin pitkään pelannut ja nyt RyPK:ssa harrastava Petri Piispanen oli vuoden juniori 1999 ja nyt akatemiassa pelaava Mikko Laitala vuonna 2012.

Joona Lindbergin rankkari oli melkeinpä Lucky Luke-maisesti varjoaan nopeampi. Pallo painuu tolpan viereen eikä RyPK:n veskari oikein ehtinyt edes aavistaa.

7 - 1

RyPK-84
(4-0)
22'MaaliKentala Matias
32'MaaliKentala Matias
32'MaalisyöttöLindberg Joona
35'MaaliSaviranta Oskari
35'MaalisyöttöLindholm Axel
38'MaaliKentala Matias
38'MaalisyöttöFerhatovic Dino
46'Vaihto ulosLindholm Axel
46'Vaihto sisäänMalwal Daw
50'MaaliLindberg Joona
55'MaaliLindberg Joona
55'MaalisyöttöSaviranta Oskari
56'MaaliLaitala Mikko
56'MaalisyöttöKentala Matias