Akatemia, Nelonen

GBK/II - KPV Akatemia   1 - 5

Santahaka 1, Kokkola

Akatemia osui viidesti GBK:n verkkoon

KPV akatemia jatkaa tappioitta nelosen kärjessä. Pitkästä aikaa joukkueilla on tasamäärä pelejä pelattuna ja Akatemian johto sarjan kärjessä on kymmenen pistettä, kun GBK 2 kaatui selvin 5-1 lukemin.

Mikko Laitalan nuppi kesti ottaa tililleen hattutempun onnistuttuaan viimeisen minuutin rankkarissa. Muut maalintekijät olivat 86.minuutilla läpiajostaan osunut Matias Kentala sekä 65.minuutilla vapaapotkusta sellaisen kesytetyn myyrän alakulmaan ampunut Miko Tornikoski.

Peli pelattiin Santahaan pienikokoisella (93 x 60 m) nurmella. Tämä antoi mahdollisuuden vain yhdellätoista pelaajalla otteluun saapuneen kotijoukkueen pitää rivinsä tiiviinä maalinsa edustalla. Akatemia pyöri ja hyöri ja tökki ottelun alussa pariinkin kertaan pallon paitsiosta maaliin. Lisäksi koko joukko muitakin hyviä yrityksiä liputettiin paitsioiksi.

Kerran kuitenkin onnistuttiin avausjaksollakin. Mikko Laitala puski komeasti GBK-veskari Walter Sjöblomin sormien edestä pallon sisään.

Toisella jaksolla raitapaidoille alkoi tulla yhä enemmän vaikeuksia, mitä pitemmälle ottelu kulki. Kun vaihtopelaajia ei ollut, Juho Korkiakankaan saama tälli ajoi GBK:n vajaalle. Ottelun loppua kohti alkoi krampit iskeä yhteen jos toiseenkin pelaajaan. Akatemia mursi GBK:n puolustuksen toisella jaksolla neljästi ja jos ottelua olisi pelattu ne vilvoitteluihin käytetyt kymmenen minuuttia lisäaikaa olisi numerot voineet olla paljon 1-5:sta isommatkin.

Yhden GBK 2 kuitenkin teki. Kaksimetrinen Bitarafan Ali puski kulmurista kavennuksen 78.minuutilla.

Daw Malwal otti kylmän katseen ja haki vastustajastaan yliotteen.

Aleksi Seppälä hinkkasi laitaa ylös alas reilun tunnin ajan.

Mikko Laitala teki ottelussa hattutempun ja nosti kauden maalisaldonsa kymmeneen osumaan. Sillä noustiin Akatemian maalipörssin kärkeen ohi Joni Vanhakankaan 89) ja Kurlual Kurin (9).

Oskari Ylimäki (25) hallitsi topparin tontillaan pääpallot yhdessä Elmer Käännän kanssa.

Miko Tornikoski onnistui vapaapotkusta - sellainen kesytetty myyrä alakulmaan ja tuuletukset sen mukaiset

GBK/II

1 - 5

(0-1)
40'MaaliLaitala Mikko
40'MaalisyöttöSeppälä Aleksi
65'MaaliTornikoski Miko
71'MaaliLaitala Mikko
71'MaalisyöttöSaviranta Oskari
74'Vaihto ulosLindberg Joona
74'Vaihto sisäänKentala Matias
82'Vaihto ulosTornikoski Miko
82'Vaihto ulosVanhakangas Joni
82'Vaihto ulosSaviranta Oskari
82'Vaihto ulosSeppälä Aleksi
82'Vaihto sisäänHakasalo Joonas
82'Vaihto sisäänRintala Sampo
82'Vaihto sisäänOjala Oskari
82'Vaihto sisäänSaari Eetu
86'MaaliKentala Matias
86'MaalisyöttöRintala Sampo
88'VaroitusKentala Matias
89'MaaliLaitala Mikko