Akatemia, Nelonen

KPV Akatemia - IFK Jakobstad  6 - 0

Ykspihlajan urheilukenttä, Kokkola

Akatemialla hurja alku

KPV Akatemia pitää nelosen kärkipaikkaa nyt seitsemän pisteen erolla. Perjantaina vieraana ollut IFK Jakobstad putosi kyydistä hurjan alkurynnistyksen aikana. 17 minuuttia ja taulussa oli jo 4-0 kotijohto. Lopulta tulos kirjattiin 6-0 Aram Hasanzadan (4) ja Harri Heiermannin (2) maaleilla.

Ottelun alussa oli vanhoin termein sanottuna "vänkä jako". Akatemia oli saanut riveihinsä edustuksesta kolme aikuisikäistä pelaajaa ottamaan pelituntumaa -  Harri Heiermannin, Aram Hasanzadan ja Nando Torresin. Lisäksi edustuksen ryhmässä olevat junioripelaajat mv Riku Lelo, Elmer Kääntä ja Oskari Saviranta olivat avauksessa. Kun akatemialla on omastakin takaa laadukasta pelaaja-aineistoa neloseen, niin tulos oli nähdynlainen. IFK Jakobstadin kunniaksi on sanottava, että joukkue ei turhautunut alun pyörityksessä. Tunnin jälkeen peli oli jo hyvinkin tasaista.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Akatemialta näyttävää, taidokasta ja nopeaa pallonsiirtelyä. IFK Jakobstad ei juurikaan päässyt puolen kentän yli.  Nando Torres pyöritti pelintekijänä Akatemian peliä ja Nandolle tarjottiin syöttösuuntia joka puolelta. Tehokastakin peli oli.

Hienot yhdistelmät ja laitapakki Daw Malwalin kaksi täydellistä syöttöä avasivat Harri Heiermannille kaksi maalipaikkaa kymmenessä minuutissa. Harrin viimeistely oli yhtä hienoa kuin Dawn pohjustuksetkin. Jatkossa maalipitsiä heilutteli Aram Hasanzada, joka teki ottelun loput neljä maalia ennen kuin tuli vaihtoon tunnin kohdalla.

Aram on pelannut vasta kaksi tunnin mittaista nelosen ottelua, mutta nousi perjantaina maalipörssissä viidentoista joukkoon kuudella osumallaan.

Akatemia puolestaan jatkaa vahvasti sarjan kärjessä. Matkaa nousutavoitteeseen on vielä seitsemän pelin verran.

Daw Malwal pohjusti laitapakin tontiltaan kaksi ensimmäistä osumaa loistavilla syötöillään.

Aram Hasanzada oli tehokkaalla tuulella. Perjantaina syntyi tunnissa neljä osumaa.

Harri Heiermann pelasi 45 minuuttia ja iski kärkimiehen tontiltaan kaksi osumaa.

Nando Torres oli keskikentän keskustassa pelintekijänä. Yhteityö toimi mainiosti pohjalla pelanneen Axel Lindholmin (kuvassa toinen KPV:n pelaaja) sekä hyökkäävien pelaajien kanssa.

Oskari Saviranta ei tällä kerralla päässyt tuulettamaan maaliverkkoja. Prässipelissä osku oli kuitenkin tutun tehokas. Takavuosien Jaro-tähti Toni Mensakov löysi usein Oskun herhiläisenä kimpustaan

6 - 0

IFK Jakobstad
(5-0)
7'MaaliHeiermann Harri
7'MaalisyöttöMalwal Daw
9'MaaliHeiermann Harri
9'MaalisyöttöMalwal Daw
14'MaaliHasanzada Aram
17'MaaliHasanzada Aram
17'MaalisyöttöSaviranta Oskari
36'MaaliHasanzada Aram
36'MaalisyöttöMalwal Daw
46'Vaihto ulosLindholm Axel
46'Vaihto ulosHeiermann Harri
46'Vaihto ulosMalwal Daw
46'Vaihto sisäänYlimäki Oskar
46'Vaihto sisäänHakasalo Joonas
46'Vaihto sisäänSaari Eetu
49'MaaliHasanzada Aram
62'Vaihto ulosHasanzada Aram
62'Vaihto sisäänAppelgren Joni
67'Vaihto ulosSaviranta Oskari
67'Vaihto sisäänKentala Matias
70'Vaihto ulosSeppälä Aleksi
70'Vaihto sisäänOjala Oskari