Akatemia, Nelonen

KPV Akatemia - No Stars  2 - 2

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

NoStars vei Akatemialta pisteen

Akatemian joukkue sai viikolla kärkitaisteluun parit lahjat Myranilta ja HBK:lta, jotka voittivat pitkään Akatemian kannoilla olleen NIK:n. Nuo lahjat jäivät avaamatta, kun oli Akatemian vuoro hoitaa tonttiaan pelaamalla. NoStarsin ikämiesten SM-kisoihin valmistautuva joukkue yllätti Akatemian pelaajat avausjakson pelillään. NoStarsin 2-1 taukojohto oli ansaittu hyvän viimeistelyn ja tiiviin joukkuepelaamisen ansiosta.

Akatemialla puolestaan peliin keskittyminen ja huolellisuus petti. Jo kevään ottelussa Akatemialla oli ajoittain vaikeuksia NoStarsin kanssa, vaikka tuolloin vihreäpaidat ottivatkin 3-1 voiton. Nyt NoStars oli saanut paljon lisää jalkoja yläkerran pelaamiseen, kun Ville Rimpilä ja Jussi Laakso kirmasivat kärkimiehinä.

Rimpilälle merkittiinkin NoStarsin molemmat maalit, vaikka jälkimmäinen osuma taisikin syntyä Akatemian pelaajan päästä. KPV siirtyi johtoon jo 6.minuutilla hienon yhdistelmän päätteeksi. oskari Saviranta pelasi Mikko Laitalan vapaaksi, Mikko laukoi ja Joonas Hakasalo laittoi rebarin tyhjään maaliin.

Sitten olikin Rimpilän maalien vuoro eikä Akatemia saanut avausjakson jälkimmäisellä puolikkaalla maalia aikaiseksi huolimatta kolmesta avopaikastaan.

Toisella jaksolla Akatemia ryhdistäytyi eikä NoStarsia päästetty enää maalitonteille. Tasoitus syntyi ajoissa. Miko Tornikoski livahti rankkarialueella NoStarsin pulustajan etupuolelle ja tämä repi Mikon nurin. Rankkarin ampunut Oskari Saviranta osui tolppaan ja siitä pallo tuli vielä maalivahdin kautta pelattavaksi. Mikko Laitala oli ensimmäisenä paluupallossa ja löi karat sisään.

Tasoituksen jälkeen Akatemia jauhoi puoli tuntia reikää NoStarsin puolustukseen, mutta sitä ei vain löytynyt.

Seuraava peli tulee vastaan jo maanantaina, kun Akatemia tekee kauden pisimmän sarjapelien vierasreissun Veteliin.

Vielä pari vuotta sitten Akatemiassa pelannut, mutta tänä vuonna NoStarsiin siirtynyt Jussi Laakso oli tässäkin pelissä NoStarsin avainpelaaja. Avausjaksolla nähtiin monta tiukkaa vääntöä Jussin ja Akatemian Joni Appelgrenin välillä.

Viime kaudella Akatemian valmentajana toiminut Jesse Kalliokoski vaihtoi hänkin valkoiseen pelipaitaan. Tässä hienoa kautta pelaava Axel Lindholm vastassa.

2 - 2

No Stars
(1-2)
6'MaaliHakasalo Joonas
6'MaalisyöttöLaitala Mikko
46'Vaihto ulosYlimäki Oskar
46'Vaihto sisäänPaloneva Lauri
62'MaaliLaitala Mikko
62'MaalisyöttöSaviranta Oskari
63'Vaihto ulosHakasalo Joonas
63'Vaihto sisäänKentala Matias
66'VaroitusPaloneva Lauri
78'Vaihto ulosLaitala Mikko
78'Vaihto sisäänRintala Sampo