Akatemia, Nelonen

KPV Akatemia - Sääripotku  4 - 0

Ykspihlajan urheilukenttä, Kokkola

Kur ei onnistunut maalinteossa

Jonkinlainen uutinen tuo otsikkokin on. Sääripotku onnistui pitämään Akatemian maalitykki Kur Kurlualin poissa maalinteosta, mutta kapteeni Joni Vanhakangas näytti vuorostaan maalinteon mallia Aleksi Seppälän ja Joonas Hakasalon kanssa, kun Akatemia pallotteli 4-0 (3-0) voiton Sääripotkusta.

Kur Kurlual tosiaan ehti tehdä kauden kuudessa ensimmäisessä pelissä yhteensä kahdeksan osumaa ja Regions Cupissa vielä neljä lisää ennen kuin kahdeksan ottelun mittainen maaliputki katkesi Sääripotkun betonipuolustukseen. Akatemian voittoputki ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna, vaan avausmaalin jälkeen peli pysyi helposti hallussa liikkuvammalla akatemiaporukalla.

Joonas Hakasalo nappasi Sääripotkun topparilta pallon tämän sössittyä haltuunotossaan. Kaista oli avoinna samalla kyytillä kokeneen veskarin Janne Björkgrenin ohi ja sijoitus tyhjään rysään. Pelikellossa oli tuossa vaiheessa 27 minuuttia. Peli oli paketoitu jo ennen taukoa Joni Vanhakankaan ammuttua kulmurin jälkitilanteessa matalan laukauksen ruuhkan läpi ja Aleksi Seppälän iskettyä läheltä ylös taukotilanteeksi 3-0.

Olipa Akatemialla varaa hukata rankkarikin. Liekö viime viikon epäonnistunut rankkari tuonut huonon karman ja Vanhakankaan laukaus painui - sanoisko kilometrin yli.

- Alakulmaan yritin, ihan oikeasti, totesi puolestaan Joni.

No, toisella jaksolla Vanhakangas sitten puisteli karman peikkoa niskasta ja ampui komeasti vapaapotkun 25 metristä muurin yli alakulmaan. Noinkohan karma tuosta antautuisi.

Akatemia jatkaa pelejään tulevana keskiviikkona, kun joukkue matkaa Regions Cupissa Toejoen Veikkojen vieraaksi. Tuon ottelun alta siirtyy seuraava sarjaottelu RyPK:a vastaan myöhemmin pelattavaksi ja akatemialla seuraava nelosen ottelu on kärkiottelu Nykarlebyssä juhannuksen jälkeen tiistaina.

Tässä värkätään ottelun avausmaalia. Joonas Hakasalon prässi tuotti tulosta ja Sääripotkun toppari hutiloi pallon Joonakselle, joka ajoi tuloksekkaaseen läpiajoon.

Ottelun maalintekijät samassa kuvassa. Joni Vanhakangas ottaa onnittelut vastaan Joonas Hakasalolta ja onnittelemaan tulee myös Eikka Seppälä (vas).

Miko Tornikoski sai varusmiespalveluksensa valmiiksi ja palasi intohimonsa pariin.

Myös Joona Lindberg ehti kotiutusjuhlasta pelitouhuihin.

Kur ampui kerran napakasti, mutta kokenut veskari Janne Björkgren torjui

Kauniissa kesäillassa oli otteluun saapunut paljon katsojia. Sadan katsojan raja meni niukasti rikki.

4 - 0

Sääripotku
(3-0)
27'MaaliHakasalo Joonas
34'MaaliVanhakangas Joni
34'MaalisyöttöSaviranta Oskari
44'MaaliSeppälä Aleksi
44'MaalisyöttöTornikoski Miko
62'MaaliVanhakangas Joni
63'Vaihto ulosPaavolainen Juho
63'Vaihto sisäänPaloneva Lauri
68'Vaihto ulosAppelgren Joni
68'Vaihto sisäänFerhatovic Dino
71'Vaihto ulosMalwal Daw
71'Vaihto ulosVanhakangas Joni
71'Vaihto sisäänSaari Eetu
71'Vaihto sisäänSkog Robin
78'Vaihto ulosKurlual Kur
78'Vaihto ulosSeppälä Aleksi
78'Vaihto sisäänPeuraharju Eetu
78'Vaihto sisäänWegye Wegye