Akatemia, Nelonen

KPV Akatemia - GBK/II  6 - 0

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Isoveli näytti kaapin paikan

Isoveli Daw Malwal näytti pikkuveljelle (Deng Malwalille) kaapin paikan, kun veljekset kohtasivat nelosen paikallisottelussa. Kaiken lisäksi veljekset pelasivat vastakkain samalla laidalla. KPV akatemian riveissä pelaava Daw piti veljensä nollilla ja teki puolustajan tontista huolimatta kaksi komeaa maalia. Deng joutui tyytymään kynsiensä pureskeluun isonveljen käsittelyssä.

Nelosen paikallispelissä KPV akatemia oli selityksittä parempi, vaikka akatemian veskari Riku Lelo Lunkoka joutuikin torjumaan upeilla reaktioillaan neljä kertaa pitääkseen maalinsa puhtaana. Lisäksi vielä viime kaudella akatemian riveissä pelannut Juho Korkiakangas kolautti pallon avopaikasta kertaalleen rimaan.

Akatemia kuitenkin latoi kuusi palloa GBK:n veskarin taakse. Kapteeni Joni Vanhakangas teki kaksi maalia, Daw Malwal kaksi, Kurlual Kur sen perinteisen osumansa ja yhden iski puolisen tuntia pelannut  ja armeijasta lomille päässyt Joona Lindberg.

GBK aloitti pelin ahnaalla prässillä ja akatemialla oli vaikeuksia päästä alussa hyökkäyksiinsä. Kun sellainen sitten ensimmäisen kerran tuli pelin 13.minuutilla oli heti tuloksena osuma. Sampo Rintalaa rikottiin 22 metrissä ja Vanhakangas pääsi yrittämään vapaapotkuaan. Hieno laukaus muurin yli alakulmaan toi akatemialle 1-0 johdon.

Toiseen maaliin pelin 24.minuutilla teki oikealla upean esityön laitapakin tontilta noussut Daw Malwal, joka tarjoili Kurlual Kurin eteen ja tämä sujautti pallon sisään.

Toisen jakson alkuun GBK taas yritti päästä tiukalla prässillä peliin mukaan ja akatemialla oli tilaa hyökätä. 60.minuutilla Vanhakangas yritti ensin vasurilla, mutta sen GBK:n puolustus torjui. Rebari tuli kuitenkin sopivasti eteen ja huikea laukaus vastapallosta yläkulmaan toi tilanteeksi 3-0.

Jatkossa verkkoja heiluttivat vielä Daw kaksi kertaa ja Joona Lindberg kerran.

Akatemialla säilyi puhdas tili, mutta jobinpostia tuli Sampo Rintalan loukkaantumsiesta. GBK:n vaihtomies Daniel Slotte tuli törkeästi jaloille ja Sampo sai viiden sentin avohaavan nilkkaansa ja aristavan kantapään, myöhemmin viikolla selviää sairasloman pituus. Slottelle taklauksestaan varoitus. Myöhemmin sama mies tuli vielä myöhässä kolme kertaa vihreäpaitaisten jaloille ja akatemian valmentaja Aki Lyyskikin tulistui. Loppujen lopuksi erotuomari Timo Rintala ohjasi Lyyskin katsomon puolelle.

Seuraavaksi akatemia matkaa kärkijoukkueisiin lukeutuvan Myranin vieraaksi ensi torstaina.

Daw Malwal ei päästänyt pikkuveljeään Dengiä pihdeistään.

Kurlual Kur ottaa onnistteluja vastaan. Kuvassa myös kahden maalin tekijät Daw Malwal ja Joni Vnahakangas 23. Akatemiassakin pelanneet GBK-pelurit Juho Korkiakangas ja Tatu Mäki (kapteeni) miettivät osuman syntyä.

Joni Appelgren pelasi puolustuksen vasemmalla laidalla. Puolustaja on tehnyt tehtävänsä, jos nolla pysyy omissa.

Kur puikkaa kahden GBK:n pelaajan välistä.

Joni Vanhakangas teki kaksi komeaa osumaa ja nosti kauden maalisaldon viiteen.

6 - 0

GBK/II
(2-0)
13'MaaliVanhakangas Joni
24'MaaliKurlual Kur
24'MaalisyöttöMalwal Daw
46'Vaihto ulosRintala Sampo
46'Vaihto sisäänWegye Wegye
51'VaroitusMalwal Daw
60'MaaliVanhakangas Joni
65'MaaliMalwal Daw
65'MaalisyöttöVanhakangas Joni
65'Vaihto ulosAppelgren Joni
65'Vaihto sisäänSaari Eetu
72'Vaihto ulosKurlual Kur
72'Vaihto sisäänLindberg Joona
75'Vaihto ulosHakasalo Joonas
75'Vaihto sisäänOjala Oskari
80'Vaihto ulosLindholm Axel
80'Vaihto sisäänPaloneva Lauri
85'MaaliLindberg Joona
85'MaalisyöttöSaari Eetu
85'Vaihto ulosVanhakangas Joni
85'Vaihto ulosSaviranta Oskari
85'Vaihto sisäänSkog Robin
85'Vaihto sisäänPeuraharju Eetu
86'MaaliMalwal Daw
88'VaroitusLelo Lun Koka Riku