Akatemia, Nelonen

KPV Akatemia - VetU  5 - 0

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Akatemia osui viidesti

Akatemia osui viidesti, kun Vetelin Urheilijat kävi vieraana perjantaina Santahaan tekonurmella. 5-0 numerot olivat tylyt vieraille, sillä noin iso ero joukkueiden välillä ei ollut. Ottelun alkuun jopa näytti että Akatemialle tulee haastava iltapuhde.

Lähtökohdat otteluun olivat hieman haastavat, sillä erilaisia poissaoloja oli paljon, oli luokkaretkiä, loukkaantumisia ja työesteitä. Akatemian ryhmä on kuitenkin laaja ja riittävää osaamista löytyi voittoon asti. Vetelistä tiedettiin KPV:ssakin nuorempana pelanneet maalitykki Jarkko Ojala,  kova toppari Juho Fränti, liukas Rauli Lassila ja puolustuslinjassa pelannut Niko Korhonen. Joukkueesta löytyi jopa kolmosen tasoista taitoa, mutta hieman epätasainen ryhmä oli.

Avausjakson lopulla Akatemian B-juniori Sampo Rintala kuitenkin vei pallon väkisin boksiin. Tuntui, että Vetelin puolustus sai pallon pariinkin kertaan pois, mutta niin vain Sampo tanssahteli lopulta ohi maalivahdinkin ja käänsi päätyviivalta takaviistoon. Akatemian maalitykiksi noussut Kurlual Kur sijoitti sitten tyhjään rysään, 1-0.

Kur ehti tehdä vielä toisenkin osuman. Jaksolla oli pelattu lisäaikaa reilun minuutin verran, kun Joona Lindberg nosti taitavasti pystyyn ja Kur vapautui puolustuksen selustaan. Rankkarialueen rajalta maltillinen nosto ohi maalivahdin ja Akatemia pääsi tauolle helpottavissa tunnelmissa.

Toisen jakson alkuun VetU näytti vielä tulevan peliin mukaan. Painetta tuli myös Akatemian päätyyn ja kenttä alkoi venyä puolin ja toisin. 68.minuutilla sitten Oskari Saviranta kikkaili vasemmalta läpi puolustuksen ja kisutti vielä maalivahdinkin näppärällä harhautuksella sijoittaen lopulta pallon tyhjään nuottaan. Hieno maali, jolle VetU:n vaihtopenkkikin antoi tunnustusta.

Matias Kentala teki 74.minuutilla 4-0 Savirannan syötön pompattua sopivasti juoksulinjalle. Ja vielä 5-0 jakson viimeisellä minuutilla Joni Vanhakankaan komealla vapaapotkulla.

Akatemian matka jatkuu viikon päästä Pietarsaareen IFK Jakobstadin vieraaksi ja sunnuntaina 28.5 onkin vuorossa kova regions Cupin ottelu VPS-j:a vastaan Kipparihallissa.

Keskikentän Robin Skog ja Joona Lindberg joutuivat alkuun painimaan oikein kunnolla VetU:n pelaajien kanssa.

Kur väistää Juho Fräntin liukurin.

Riku Lelo oli kolmas Akatemian tolppien välissä virallisissa otteluissa pelannut junioriveskari tällä kaudella.

"Yllätettiin Akatemia, että oltaisiin urheilullinen ryhmä", totesi eräs VetU:n pelaaja ohimennen pelin jälkeen. Ottelun lopussa kramppipotilasta kannettiin miehissä kentältä.

Tilastot

5 - 0

VetU
(2-0)
35'MaaliKurlual Kur
35'MaalisyöttöRintala Sampo
46'MaaliKurlual Kur
46'MaalisyöttöLindberg Joona
46'Vaihto ulosSaari Eetu
46'Vaihto sisäänPenttilä Iiro
56'Vaihto ulosKurlual Kur
56'Vaihto sisäänKentala Matias
68'MaaliSaviranta Oskari
75'MaaliKentala Matias
75'MaalisyöttöSaviranta Oskari
77'VaroitusKentala Matias
79'Vaihto ulosLindberg Joona
79'Vaihto sisäänPeuraharju Eetu
81'Vaihto ulosSaviranta Oskari
81'Vaihto ulosRintala Sampo
81'Vaihto sisäänWegye Wegye
81'Vaihto sisäänJokihaara Joni
89'MaaliVanhakangas Joni
89'Vaihto ulosSeppälä Aleksi
89'Vaihto sisäänFerhatovic Dino