Akatemia, Nelonen

No Stars - KPV Akatemia   1 - 3

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Akatemialle toinen voitto nelosessa

Toinenkin sarjapeli nelosessa toi Akatemialle voiton. Toisen kerran oli myös vastassa joukkue, joka sillä hetkellä oli sarjan kärkipaikalle. Keskiviikon pelin jälkeen sarjan kärkipaikalle vaihtui Akatemian nimi, kun NoStars kaatui lopulta 3-1.

Keli Santahaassa oli kolea, mutta onneksi sentään tuuli vaimeni ja peli saatiin viedä läpi hyvissä olosuhteissa.

Akatemia otti alusta lähtien pallonhallinnan ja painoi peliä NoStarsin päätyyn. Valkoisten puolustus kuitenkin pysyi tiiviinä eikä Akatemia päässyt herkuttelemaan maalipaikoilla.

Akatemia sai aikaisen johtomaalin, kun Oskari Saviranta ryösti pallon NoStarsin erikoistilanteen jälkeen ja iski vastahyökkäykseen. Pitkän kuljetuksen jälkeen Osku vielä peippasi maalivahdin ja syötti tyhjän maalin eteen, missä Kurlual Kur teki kauden helpoimman maalinsa.

NoStarsin puolustus vilkuilee erotuomaria, kun osku ajaa läpi

NoStars piti pelin yhden maalin pelinä aivan viime sekunneille asti. Joonas Hakasalo tosin vei Akatemian helpottavalta tuntuneeseen 2-0 johtoon 70.minuutilla. Vaihdosta sisään tullut reijo Timonen kuitenkin nosti nätin vapaapotkun 89.minuutilla ja Joni Koppinen juoksi pallon sisään. Maalin jälkeen Notarit sai vielä yhden kulmapotkun ja sen jälkeen painetta Akatemian maalille, mutta se onnistuttiin purkamaan. Vastahyökkäyksestä vaihdosta sisään tullut Matias Kentala väisti hienosti puolikentässä paitsion ja teki hallitusti läpiajostaan 3-1 maalin.

Pikkuisen oli nihkeää ja ilmeet totisia pelin lopulla, kun NoStars oli tulla väkisin rinnalle. Voitto kuitenkin pidettiin ja se oli pääasia. NoStars otti kokemuksellaan laadukkaasti syöttövälit kiinni ja ikäänkuin pakotti akatemian pelaajat pallon kuskaamiseen, joka sitten lopulta oli kaikkein helpoin puolustaa.

Kahdella voitolla on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin. Otteluputki on ollut tiukka, mutta nyt tulee sopiva yhdeksän päivän aika harjoitteluun ennen 19.5 pelattavaa kotiottelua VetU:a vastaan.

Sampo Rintalalla riittää pelejä C15-pojissa ja Akatemian peleissä nelosessa sekä Regions Cupissa

Kurlual Kur on ollut akatemian maalitykkinä kauden ensimmäisissä otteluissa.

Daw Malwal puolestaan on ottanut laitapakin tontin vakuuttavasti haltuunsa.

Tilastot
No Stars

1 - 3

(0-1)
9'MaaliKurlual Kur
10'MaaliKurlual Kur
10'MaalisyöttöSaviranta Oskari
64'Vaihto ulosRintala Sampo
64'Vaihto sisäänJokihaara Joni
70'MaaliHakasalo Joonas
70'MaalisyöttöSeppälä Aleksi
77'Vaihto ulosKurlual Kur
77'Vaihto sisäänKentala Matias
84'Vaihto ulosSaari Eetu
84'Vaihto sisäänOjala Oskari
88'VaroitusLindholm Axel
89'Vaihto ulosSaviranta Oskari
89'Vaihto sisäänSkog Robin
90'MaaliKentala Matias
90'MaalisyöttöHakasalo Joonas