Akatemia, Nelonen

KPV Akatemia - HBK  4 - 3

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Akatemialle avauksesta voitto

Akatemia avasi sarjakautensa niukalla voitolla yhdestä lohkon ennakkosuosikeista HBK:sta. Parhaimmillaan akatemia johti ottelua jo 3-0, mutta HBK tuli sitkeästi perässä ja löi lopulta pelin tiukaksi. Vielä ottelun viimeinen pallo kuusi minuuttia yliajalla oli tuoda tasoituksen.

Ottelun alkua hallitsi Akatemia. Pallo liikkui ja miehet liikkuivat. Maalipaikkoja syntyi molempiin päätyihin, HBK:n päätyyn tosin enemmän. B-ikäinen veskari Otto Pura torjui kaksi kertaa upeasti ja antoi Akatemialle mahdollisuuden karkumatkalle.

Kapteeni Joni Vanhakangas aloitti maalikarkelot upealla vapaapotkullaan 25 metristä. Kärjen kaksikko Emmanuel Angilo ja Kur Kurlual oli vuorossa seuraavaksi Kurlualin viimeistellessä Imman syötöistä tilanteeksi 3-0. HBK ehti vielä kaventamaan kaksi minuuttia lisäajalla ennen taukovihellystä.

Kun Akatemia hukkaili eväät karkumatkalle, tuli HBK maalin päähän Martin prestin maalilla pelin 71.minuutilla. Vanhakangas kuitenkin kuittasi jälleen vapaapotkusta rankkarialueen ulkopuolelta. vaikka Jockum Nygård kavensi 83.minuutilla ei Akatemian päätyyn syntynyt paniikkia. Aki Lyyskin vaihdot tepsivät ja peliin tuli hieman lisää liikettä ja kykyä pitää pallo omalla joukkueella. HBK sai ainoan tasoituspaikkansa vasta kuusi minuuttia yliajalla, kun vapaapotku puolikentästä pelattiin suoraan kohti maalia ja jälkitilanteesta pallo pomppi onnekkaasti niukasti ohi maalin.

Aina jännittävä sarja-avaus saatiin pelattua herkullisessä kesäsäässä. Alku oli erinomainen, mutta sitten ote hajosi ja kyky pitää pallo omalla joukkueella herpaantui ehkäpä vähän liikkeen puuttumiseen ja ehkäpä hieman liian suoraviivaisiin yrityksiin kohti HBK:n maalia.

Kapteeni Joni Vanhakangas näytti vapaapotkuillaan hienoa esimerkkiä ja teki ratkaiseviin paikkoihin osumat. Puolustuksen keskustassa topparipari Elmer Kääntä ja Oskar Ylimäki hallitsivat suvereenisti pääpallot niin kulmureissa kuin Jockum Nygårdin pitkissä rajaheitoissakin. Kur teki kaksi osumaa ja useampaankin olisi ollut tilaisuus.

Seuraava ottelu odottaa jo sunnuntaina, kun Regions Cupissa vastaan tulee kolmosessa pelaava SisuPallo. Tuo peli pelataan Kipparihallissa

Kur Kurlual (18) ja Emmanuel Angilo juonivat kaksi maalia Akatemialle

Elmer Kääntä haki armeijan lomassa pelituntumaa Akatemian riveissä

4 - 3

HBK
(3-1)
20'MaaliVanhakangas Joni
27'MaaliKurlual Kur
45'MaaliKurlual Kur
59'Vaihto ulosAngilo Emmanuel
59'Vaihto sisäänLindberg Joona
72'Vaihto ulosKurlual Kur
72'Vaihto sisäänHakasalo Joonas
77'MaaliVanhakangas Joni
81'Vaihto ulosLindholm Axel
81'Vaihto sisäänRintala Sampo
95'Vaihto ulosSaviranta Oskari
95'Vaihto sisäänPaloneva Lauri