Akatemia, Nelonen

KPV Akatemia - Esse IK/II  1 - 2

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Akatemia jatkaa kolmosessa

KPV Akatemia päätti kauden 1-2 kotitappioon Esse IK:lle. Se ei kuitenkaan himmennä kauden hienoa työtä, jonka päätteeksi Akatemia palaa yhden välivuoden jälkeen kolmoseen. Nousu oli varmistunut jo hyvissä ajoin pari viikkoa sitten. Mikko Laitalakin (kuva) ehti nousta 16 maalillaan ainakin hetkeksi nelosen maalipörssin kärkeen vaikka pelasi Australian reissunsa vuoksi vain reilun puoli kautta.

- Oltaisiinhan me haluttu voittaa kauden viimeinen peli, mutta ei vain saatu taaskaan tarpeeksi palloja Essen verkkoon. Isossa kuvassa olen  tyytyväinen joukkueen tekemiseen koko kauden aikana. Harjoiteltiin hyvin ja joukkue näytti oikealta akatemiajoukkueelta. Harjoituksissa oli hyvin porukkaa läpi kauden ja tehtiin töitä joukkueena myös harjoituksissa, kiitteli valmentaja Aki Lyyski joukkuetta.

Esse IK tosiaan osoittautui voittamattomaksi joukkueeksi KPV Akatemialle. Heinäkuussa pelattiin 0-0 ja maanantaina hävittiin 1-2. Pallonhallinta molemmissa peleissä oli kyllä noin 70-30 akatemialle, mutta Esse pelasi tiiviisti ja yhtenäisesti joukkueena. Omalle rangaistusalueelle puristautuneiden sinipaitojen seasta ei löytynyt pallolle väylää verkon perille asti.

Esse IK siirtyi johtoon avusjaksolla sivurajaheiton jälkiseurauksena. Puolustus antoi hieman liikaa tilaa rangaistusalueen kulmalla ja Essen pelaaja kääntyi ampuen roikkupallon takayläkulmaan. Mikko Laitala tasoitti toisella jaksolla kovan maalinedusruuhkan seurauksena. Sivuvapari jäi pomppimaan maalin edustalle ja parin rebarin jälkeen pallo tuli Mikko Laitalan jalkoihin ja tämä tinttasi läheltä sisään.

Akatemia haki vahvasti voittomaalia, mutta voittomaali syntyikin väärään päähän. Kymmenen minuuttia ennen loppua pallo pelattiin oikealle rangaistusalueen sivulle. Siellä pallon korjasi haltuunsa ensimmäisenä Essen hyökkääjä, jonka laukauksen Leonid Shulhin ensin hienosti torjui, mutta sitten jotenkin lipsautti sisään.

Santahaan iltavaloissa pelattiin hyvissä olosuhteissa, vaikka tarjolla olisi voinut olla viime päivien malliin ihan mitä tahansa.

Nyt Akatemia haukkaa hetken ajan palautuksia ja työ uutta kautta varten alkaa parin kuukauden päästä. Kiitos Aki, Tony, Timppa, Mika, Äyhy ja kaikki uskolliset kannustajat.

1 - 2

Esse IK/II
(0-1)
46'Vaihto ulosAppelgren Joni
46'Vaihto sisäänPaloneva Lauri
56'MaaliLaitala Mikko
64'Vaihto ulosKentala Matias
64'Vaihto ulosLindholm Axel
64'Vaihto sisäänWegye Wegye
64'Vaihto sisäänRintala Sampo
74'Vaihto ulosMalwal Daw
74'Vaihto ulosSaviranta Oskari
74'Vaihto sisäänSaari Eetu
74'Vaihto sisäänUski Emil