Akatemia, Nelonen

LBK - KPV Akatemia   1 - 3

Centralplan, Larsmo

Akatemia rutiinivoittoon Larsmossa

KPV akatemia vetää kauden ryhdikkäästi loppuun asti. Lauantaina tuli rutiinivoitto putoamisviivan alapuolella olevasta Larsmosta ensimmäisen jakson maaleilla 3-1. Oskari Saviranta (kuva) heilutteli keskikentällä tahtipuikkoa.

Larsmo taistelee sarjapaikastaan GBK 2:n kanssa, toinen näistä putoaa vitoseen. KPV:lta Larsmo ei apuja saanut, vaan Akatemia piti haastavissa olosuhteissa pallon ja hallinnan alusta loppuun. Vielä otteluaamuna Larsmon kentällä oli pidetty talkoita ja vettä äyskäröity ämpäreillä ja erinäisillä muilla konsteilla, jotta kenttä saatiin edes siedettävään kuntoon. Silti lätäköitä oli siellä täällä.

Oskari Saviranta pyöritteli jo 7.minuutilla oikealla itsensä laukaisupaikkaan ja pani pallon sisään 0-1. Mårten Björkskog kuittasi kymmenen minuuttia myöhemmin kauniilla vapaapotkulla rankkarialueen kulmasta. Ehkä Akatemian veskari Leonid Shulhin oli hieman liikaa edessä, mutta silti kierteinen, putoava laukaus takayläkulmaan kelpaisi moniin koosteisiin. Muuten Shulhin pelasi hienon ja näyttävän pelin katkoen komeasti rankkarialueen ulkopuolella ja nyrkkeillen hienosti kohopalloja alueeltaan. Muutama hieno avauskin nähtiin.

Akatemia ei tasoituksesta hätkähtänyt. Viisi minuuttia tasoituksen jälkeen Miko Tornikoski antoi täydellisen kulmapotkun ja Oskar Ylimäki puski yhtä täydellisesti taka-alueelta kulman antajan puoleiseen ylänurkkaan. Maali oli Ylimäen ensimmäinen tällä kaudella, mutta maalin komeus korvaa kyllä pari sutaisumaalia.

Loppunumeroiksi jääneen 1-3 osuman tekijä oli Mikko Laitala, vaikka virallisissa pöytäkirjoissa maali näyttääkin merkityn Oskari Savirannalle. Osku ampui kohti takanurkkaa ja Mikko liukui läheltä pallon sisään.

Toisella jaksolla tehtiin kaikki vaihdot ja pidettiin palloa niin ettei LBK enää päässyt uhkaamaan.

Kauden viimeinen ottelu pelataan jo maanantaina 18.9 klo 20 tekonurmella. Syynä ottelusiirtoon on vastustaja Esse IK:n keinonurmikentän vihkiäisjuhlat, jotka ovat ensi lauantaina.

Tilastot
LBK

1 - 3

(1-3)
7'MaaliSaviranta Oskari
20'MaaliYlimäki Oskar
20'MaalisyöttöTornikoski Miko
43'MaaliLaitala Mikko
43'MaalisyöttöSaviranta Oskari
58'Vaihto ulosSaari Eetu
58'Vaihto ulosKentala Matias
58'Vaihto sisäänMalwal Daw
58'Vaihto sisäänLindberg Joona
70'Vaihto ulosSaviranta Oskari
70'Vaihto sisäänRintala Sampo
83'Vaihto ulosYlimäki Oskar
83'Vaihto ulosAhvenkoski Jouni
83'Vaihto ulosAppelgren Joni
83'Vaihto sisäänPaloneva Lauri
83'Vaihto sisäänWegye Wegye
83'Vaihto sisäänUski Emil