Keskuskenttä, Veteli

Akatemialla Vetelissä huippupeli

KPV Akatemia ei jättänyt isäntäjoukkue VetU:lle mitään jakoa maanantain nelosen kamppailussa.

Huippuolosuhteissa ja huippukuntoisella Vetelin keskuskentällä Akatemia nautti pelaamisesta täysin rinnoin. Jos on Kokkolan keskuskenttä nurmen tuuheudessa ja tasaisuudessa hyvässä kunnossa, niin Vetelistä löytyy vielä pari pykälää parempi kenttä. Tuosta kentästä Akatemia otti kaiken ilon irti.

Vetelin Urheilijat oli voittanut seitsemästä edellisestä pelistään kuusi, joten kotijoukkueen tiedettiin tulevan peliin itseluottamusta pullollaan. Olihan lisäksi VetU:lla riveissään nelosen maalipörssin kärkinimet Jussi Mikkola ja Jarkko Ojala, jotka molemmat ovat jo rikkoneet kymmenen tehdyn maalin rajan.

Akatemia sai Vetelin reissulle vahvan ja työteliään ryhmän. Kun olosuhde oli huippua, oli pelistä mukavaa nauttia. Pallo liikkui, miehet liikkuivat ja pesukoneesta olisi lopulta voinut tulla suurempinumeroinen voitto kuin 0-7 (0-3). Akatemian veskarilla Otto Puralla oli vain yksi seivi, kun Jarkko Ojala yritti vapaapotkusta etuyläkulmaan. Lisäksi muutama katko. Pääasiassa Oton osallistuminen oli jalalla pelaamista osana puolustuksen pelinrakentelua.

Kuvaavaa pelille oli, että 0-3 tilanteessa VetU siirsi kärjessä aloittaneen Jarkko Ojalan toppariksi suurempien vahinkojen välttämiseksi.

Miko Tornikoski maalasi hattutempun ja antoi yhden maalisyötön, Oskari Saviranta teki tehot 2+2 ja Aram Hasanzada 2+1. Lisäksi syöttöpisteille pääsivät Joni Vanhakangas ja Oskari Ojala.

Oskari Saviranta pelasi kärjessä ja hieman ahneemmalla otteella olisi voinut tehdä puolen tusinaa maaleja. esimerkiksi tästä maalivahdin kierrosta tuli vielä syötettyä tyhjän maalin eteen paitsioasemaan.

VetU:n topparin Juho Fräntin reisilihakset pullistelivat kerran jos toisenkin. Tässä prässäämässä Joona Lindberg.

Tarvittaessa laitapuolustajat Daw Malwal ja Aleksi Seppälä tukivat hyökkäyksiä päätyyn asti.

Vetelin maalivahti Hannu Saari oli täystyöllistetty alusta loppuun. Pallolle yrittämässä Aram.

Aram Hasanzada pelasi ensimmäisen pelinsä Akatemian riveissä, mutta oli kuin olisi pelannut vuosikausia Oskun, Joonan, Mikon, Jounin ja Axelin rinnalla. Niin hyvin yhteispeli sujui vieressä olevien kanssa. Tästä tilanteesta neljän VetU:n pelaajan keskeltä taitava Aram sijoitti pallon alakulmaan.

Miko Tornikoskelle ottelussa hattutemppu. Tässä ensimmäinen osuma Oskun esityön jälkeen takanurkalta tyhjään rysään.

Tilastot
VetU

0 - 7

(0-3)
10'MaaliTornikoski Miko
10'MaalisyöttöSaviranta Oskari
16'MaaliHasanzada Aram
16'MaalisyöttöLindberg Joona
33'MaaliHasanzada Aram
33'MaalisyöttöSaviranta Oskari
46'Vaihto ulosLindberg Joona
46'Vaihto sisäänHakasalo Joonas
51'MaaliTornikoski Miko
51'MaalisyöttöHasanzada Aram
60'Vaihto ulosHasanzada Aram
60'Vaihto sisäänAppelgren Joni
64'MaaliSaviranta Oskari
64'MaalisyöttöTornikoski Miko
67'Vaihto ulosMalwal Daw
67'Vaihto ulosAhvenkoski Jouni
67'Vaihto sisäänSaari Eetu
67'Vaihto sisäänPaloneva Lauri
73'Vaihto ulosSeppälä Aleksi
73'Vaihto sisäänRintala Sampo
78'MaaliTornikoski Miko
78'MaalisyöttöVanhakangas Joni
82'Vaihto ulosTornikoski Miko
82'Vaihto ulosYlimäki Oskar
82'Vaihto sisäänOjala Oskari
82'Vaihto sisäänUski Emil
90'MaaliSaviranta Oskari
90'MaalisyöttöOjala Oskari