Akatemia, Nelonen

HBK - KPV Akatemia   0 - 5

Centralplan, Kronoby

Akatemialle voitto Kruunupyystä

KPV akatemia jatkaa nelosen kärjessä tappiottomalla tilillä. Keskiviikkona joukkue taisteli voiton Kruunupyyn keskuskentältä. Lukemat 5-0 (1-0) eivät kerro koko totuutta pelistä, vaikka tuloksellisesti koko totuus onkin. HBK antoi paljon kovemman vastuksen ja keskiviikkoillalta olisi voinut olla paljon tuskallisempikin kotiinpaluu.

Akatemia sai Kruunupyyn reissulle matkaan tasokkaan ryhmän, ehdottomasti yhden kauden kovimmista aloituksista. Edustuksesta olivat Nando Cozar ja Elmer Kääntä mukana ottamassa pelituntumaa. Reilun puoli tuntia pelanneelle Cozarille peli oli ensimmäinen kahteen kuukauteen.

HBK tuli otteluun tiukalla asenteella ja prässäsi yhtenäisesti ylhäältä lähtien. Akatemian puolustuksessa linja B-junioriveskari Otto Puran edessä kuitenkin kesti hienosti prässin. Daw Malwal, Joni Vanhakangas, Elmer Kääntä ja Sampo Rintala pystyivät pitämään virheet vähissä ja nolla pysyi loppuun asti.

Kapteeni Joni Vanhakangas oli sivussa kahdesta edellisestä, tasapeliin päättyneestä ottelusta, mutta nyt Joni oli mukana - tosin kakkospelipaikallaan topparina. Tästä huolimatta kapteeni näytti edestä esimerkkiä ja teki akatemian avausmaalin puolen tunnin kohdalla. Nando Cozar antoi kulmapotkun, joka tuli taustalle yli HBK:n B-junnuveskari Jonathan Koivuniemen. Vanhakangas tuli vahdilla paikalle ja niittasi pallon sisään.

Toisen jakson alkuun akatemia sai taas tehdä raakasti syöttötöitä, jotta pääsi ylös omalta alueeltaan. Akatemian kulmurin jälkitilanteesta tuli kuitenkin taas helpotusta. Keskikentällä mahtipelin pelannut  Axel Lindholm kaadettiin rankkarialueella ja Oskari Saviranta pääsi yrittämään rankkaripilkulta.

Jo toisessa pelissä peräkkäin Savirantaa koeteltiin uusintarankkarilla. Erotuomari havaitsi ykkösyritystä tehneen Savirannan laukauksen lähtiessä viivarikon ja pallo vietiin nykymuodin mukaisesti uudestaan pilkulle. Toisella yrityksellä valkopaidat pitivät metrin raon yhdeksän metrin merkkiviivoihin ja Oskari laukoi pallon toistamiseen sisään, 2-0.

Kahden maalin johto saattaa joskus tehdä turvallisuuden tunteen. HBK ei luovuttanut taistelua, vaan haki edelleen tiukasti kavennusta. Pelin 71.minuutilla Axel Lindholm kuitenkin rauhoitti tilanteen. Miko Tornikoski pelasi yhdistelmää oikealla ja Lindholm sai pallon rankkarialueen 20 metriin. Kolmea laukaus vei pallon takatolpan viereen sivuverkkoon ja ottelu pakettiin.

Neljä minuuttia myöhemmin Mikko Laitala pelasi Joonas Hakasalolle pallon tyhjän maalin eteen metrin päähän ja Joonas iski pallon sisään. 0-5 oli HBK:n oma maali Laitalan keskityksen jälkeen.

Akatemian seuraava ottelu on tulevana keskiviikkona, kun vastaan tulee ikämiesten SM-kisoihin valmistautuva NoStars.

Nando Cozarin kulmuri tuli hyvin kierrettynä maalin eteen. Elmer Kääntä ei palloon yltänyt.

Mutta taustalta tuli Joni Vanhakangas ja sai sitten tuuletella pelin voittomaalia.

Nando Cozar pelasi ensimmäisen pelinsä pariin kuukauteen. Reilu puolituntinen riitti.

Myös Elmer Kääntä otti pelituntumaa. Elmerillä oli yksi loistopaikka, mutta HBK-veskari ehti saada kätensä laukauksen tielle.

Axel Lindholm pelasi mahtipelin keskikentän keskustassa tehoilla 1+1.

Oskari Savirannan kylmäpäisyyttä kokeiltiin uusitulla rankkari. Hermo piti ja pallo sisään vakuuttavasti kaksi kertaa.

HBK

0 - 5

(0-1)
30'MaaliVanhakangas Joni
41'Vaihto sisäänLaitala Mikko
60'MaaliSaviranta Oskari
71'MaaliLindholm Axel
71'MaalisyöttöTornikoski Miko
73'Vaihto ulosLindberg Joona
73'Vaihto sisäänHakasalo Joonas
75'MaaliHakasalo Joonas
75'MaalisyöttöLaitala Mikko
78'Vaihto ulosKääntä Elmer
78'Vaihto sisäänPaavolainen Juho
79'VaroitusLaitala Mikko
83'Vaihto ulosTornikoski Miko
83'Vaihto ulosMalwal Daw
83'Vaihto ulosSaviranta Oskari
83'Vaihto sisäänWegye Wegye
83'Vaihto sisäänOjala Oskari
83'Vaihto sisäänKentala Matias