Akatemia, Nelonen

IK Myran - KPV Akatemia   0 - 3

Idrottsplan, Nedervetil

Akatemia kesti Myranin rymistelyn

Chevone Marsh otti torstaina ottelutuntumaa pitkän loukkaantumisensa jälkeen Akatemian riveissä. Toisen jakson pelannut Marsh oli nopeudellaan vaikea pideltävä Myranin puolustukselle, mutta tehoja ei vielä tullut. Akatemian tutut maalintekijät Joonas Hakasalo, Kurlual Kur ja Wegye Wegye sen sijaan onnistuivat ja Akatemia otti maukkaan 3-0 voiton.

Joonas Hakasalo avasi maalitilin jo kymmenen minuutin pelin jälkeen saatuaan loistopassin Aleksi Seppälältä puolustajien väliin. Joonaksen tarvitsi vain suistaa pallo sisään ja ottaa onnittelut vastaan. Akatemia hallitsi tiukalla prässillään kenttätapahtumia eikä Myran saanut vaaratilanteita Akatemian maalille. Jos Myran yritti isoilla palloilla oli vastassa hienosti pelannut topparipari Oskar  Ylimäki - Juho Paavolainen. Tai sitten pallon kävi noukkimassa hyvin peliä lukenut veskari Riku Uuskartano.

Lisämaalejakin olisi voinut jo avausjaksolla syntyä, mutta kolme kertaa pelasti puolustaja pallon maalivahdin selustasta.

Toisen jakson alkuun tuli sitten Kur Kurlualin perinteinen onnistuminen. Läpiajosta pallo hallitusti ohi veskarin. Kolmannen osuman teki vaihdosta sisään tullut Wegye Wegye pelin 83.minuutilla. Olipa Akatemialla yksi rankkarikin Marshin tultua kaadetuksi läpiajossaan. Marsh kuitenkin ampui sopivasti Myran-veskarin kaatumissuuntaan ja pallo tuli torjutuksi. Se oli muuten ensimmäinen hukattu rankkari Akatemialle yli kahteen vuoteen. Samu Laitinen ampui pari vuotta rankkarit sisään ja tällä kaudella ampujana on ollut Joni Vanhakangas. Joni joutui jättämään Myran-pelin sivuun, joten rankkarin vetäjä vaihtui.

Edustuksen pelaajista Marsh otti ensimmäiset 38 minuuttia ottelutuntumaa loukkaantumisensa jälkeen. Aki Sipilälle minuutteja tuli lähes koko ottelun verran. A-juniorit Oskari Saviranta ja veskari Riku Uuskartano täyttivät myös luotettavasti paikkansa.

Puolustuksessa sen sijaan nähtiin uusvanha pelaaja Juho Paavolaisen palatessa Palloveikkoihin. 22-vuotias Paavolainen on pelannut pari vuotta opiskelukaupungissaan Turussa, mutta on nyt kesän Kokkolassa ja vahvistaa Akatemiaa. Topparipeli samanikäisen Oskar Ylimäen kanssa sujui kuin taukoa ei olisi ollut yhtään.

Akatemian pelit jatkuvat tulevana torstaina paikallisottelulla Sääripotkua vastaan. Tuo peli pelataan jo Ykspihlajassa. Työn alla on myös pelipäivän etsiminen Regions Cupin vierasottelulle Poriin Toejoen Veikkoja vastaan.

Aleksi Seppälän keskitys löytää Joonas Hakasalon pään ja pallo putoaa alakulmaan

Ja maalintekijän on mukavaa ottaa onnittelut vastaan

Sampo Rintala onnistui kiertämään entisen KPV-juniori Nicholas Biskopin.

Myös toinen entinen KPV-juniori Erik Renlund pelaa nykyisin Myranissa.

KPV:n 95-ikäluokkaa edustava topparipari Juho Paavolainen ja Oskar Ylimäki (C) pelasivat mainion pelin.

Ja jos jotain palloja tuli läpi, niin Riku Uuskartano kävi hakemassa pallot.

Chevone Mars tuli sisään 51.minuutilla Robin Skogin tilalle

Tuliko pelin viimeisessä vaihdossa Aki Sipilän tilalle kaksi pelaajaa ??

IK Myran

0 - 3

(0-1)
10'MaaliHakasalo Joonas
10'MaalisyöttöSeppälä Aleksi
23'VaroitusHakasalo Joonas
51'Vaihto ulosSkog Robin
52'MaaliKurlual Kur
52'MaalisyöttöUuskartano Riku
61'Vaihto ulosRintala Sampo
61'Vaihto sisäänWegye Wegye
70'VaroitusSipilä Aki
80'Vaihto ulosKurlual Kur
80'Vaihto sisäänJokihaara Joni
83'MaaliWegye Wegye
86'Vaihto ulosAppelgren Joni
86'Vaihto sisäänFerhatovic Dino
89'Vaihto ulosSipilä Aki
89'Vaihto ulosSeppälä Aleksi
89'Vaihto sisäänPaloneva Lauri
89'Vaihto sisäänSaari Eetu