Heinäpää PH TN

AC Oulu kaatui 2-1. Lohkovoitto puhtaalla pelillä

Otteluraportti AC Oulu-KPV, Suomen Cup 4.3.2017

Lohkovoitto puhtaalla pelillä!

KPV nappasi Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan viidennen perättäisen voiton, kun Vihreät kaatoivat AC Oulun Chevone Marshin kahdella maalilla 2-1 numeroin.

Ottelun alku sujui KPV:n komennossa, eikä AC Oulu päässyt juuri vauhdikkaasti liikkunutta vierailijaansa haastamaan. KPV sai luotua muutamankin paikan, mutta maalia ei onnistuttu tekemään. Aki Sipilä sekä Miro Schwalenstöcker saivat molemmat iskun päähän ottelun alkupuolella, ja KPV oli pakotettu käyttämään kaksi vaihtoa jo ensimmäisen puolen tunnin pelin jälkeen. Kummallekaan ei onneksi pahempia vammoja.

AC Oulun vaarallisimmasta paikasta avauspuolikkaalla vastasi Akseli Kalermo, joka puski vapaapotkun jälkeen hieman takatolpan ohi. Vihreät loivat useammankin maalipaikan, lähimpinä maalintekoa olivat Schwalenstöcker ja Marsh mutta ilman maalia jäätiin.

Toiselle jaksolla pelin tempo hieman laski, mutta KPV pystyi edelleen pitämään Laivastonsiniset pihdeissään. Pari paikkaa oululaisille avautui, mutta nekin tulivat Vihreiden omista virheistä.

Maalien makuun päästiin ottelun 50. minuutilla, kun nopea Chevone Marsh murtautui keskeltä läpi. Ouluaismaalivahti Johannes Wentin onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta Marsh hoiti jatkopallon verkkoon ja mies avasi maalitilinsä Vihreäpaidoissa.

Ja heti kolme minuuttia myöhemmin sama mies oli asialla. Marsh haastoi hyvin oikealta keskustaan ja ampui terävästi etukulmaan ja vei Pallo-Veikot 2-0 johtoon.

AC Oulun loppukiri alkoi toden teolla David Ramadingayen viimeistelemästä 2-1 kavennusmaalista. Muutoin näkymätön Ramadingaye juoksi hyvin pystyyn ja viimeisteli takatolpan kautta oululaisten kavennuksen.

Viimeisen vartin ACO yritti painaa, mutta Joonas Myllymäen pari hyvää torjuntaa sekä väkevästi topparina pelannut Elmer Kääntä hoitivat viimeisinä lukkoina tilanteet. Vihreän pakka pysyi tiiviinä loppuun saakka eikä lisämaaleja ottelussa nähty.

Näin KPV:lle maistuva vierasvoitto ja samalla puhdas saldo lohkovaiheessa, toisena joukkueena HJK:n lisäksi. KuPS ja Ilves ovat myös voittaneet omat ottelunsa, ennen tulevana tiistaina pelattavia lohkovaiheen viimeisiä otteluita, jossa joukkueet kohtaavat keskenään.

-Eka puoliaika erittäin hyvä ja aggressiivinen meininki, jossa saatiin Oulu ahtaalle korkealla prässillä. Muutama paikkakin saatiin luotua, mutta eka puoliajalle mutta pikkuisen oltiin huolimattomia niissä paikoissa”, kommentoi KPV:n valmennuksesta Niko Kalliokoski.

-Toinen jakso aloitettiin siitä mihin ensimmäinen päätettiin. Vaikka prässikorkeutta hiukan tiputettiin, saatiin kuitenkin Oulun pelinrakentelu hyvin kuriin ja samalla aukesi meillekin useampi maalipaikka, joista saatiin pari maalia tehtyä. Viimeisellä vartilla Oulu sai luotua vähän painetta, mutta aika hyvin pystyttiin pitämään ne poissa maalipaikoilta.”, Kalliokoski jatkoi.

-Hieno lohkovoitto puhtaalla pelillä ja saatiin tänään arvokkaita minuutteja monelle pelaajalle jatkoa varten”, päätti tyytyväinen Kalliokoski.

KPV:n tähdet tänään:

*** Chevone Marsh

** Elmer Kääntä

* Milos Josimov

KPV siis Suomen Cupin kahdeksan parhaan joukkoon ja suoraan Cupin puolivälieriin. Jatkopelien otteluparit arvotaan maanantaina ja ottelut pelataan 17.-19.3. viikonloppuna. Sitä ennen KPV kohtaa GBK:n Hurmos-maljan avausosassa ensi viikon lauantaina 11.3. klo 16.15 alkaen.

AC Oulu

1 - 2

(0-0)
50'MaaliMarsh Chevone
53'MaaliMarsh Chevone