Otteluraportti KPV- AC Kajaani, harjoitusottelu 25.3.2017

AC Kajaani kaatui puolilla valoilla

KPV avauskokoonpano:

Lelo Lun Koka – Mäki, Kääntä, Myntti, Rauhala – Josimov, Ågren – Hohenthal, Heiermann, Savic – Schwalenstöcker.

Pitkä otteluputki jatkui KPV:n osalta Kipparihallissa, jossa Vihreät kohtasivat Kakkosen kauteen valmistautuvan AC Kajaanin. Reilu kaksi sataa katsojaa ei saanut lauantai-iltapäiväksi katsottavakseen mitään suurta klassikko-ottelua, sen verran hidastempoiseksi ottelu tänään jäi.

Heti avausminuuteilla vastahyökkäyksiin pyrkinyt AC Kajaani pääsi vaaralliseen paikkaan, kun vasemmalta laidalta noussut Risto Kahelin pääsi nokikkain KPV:n maalia hyvin vartioineen Riku Lelo Lun Kokan kanssa. Lelolta hieno vastaantulo ja torjunta heti ottelun alkuun.

Seuraavaksi mainittavaksi tilanteeksi kirjattiin Miika Hohenthalin loukkaantuminen kuuden minuutin paikkeilla, ja mies joutui tulemaan vaihtoon muutamaa minuuttia myöhemmin. Sisään vasemmalle laidalle tuli Chevone Marsh.

Puolen tunnin kohdilla KPV sai pallon kertaalleen vierailijan maaliin, mutta sivuvaparista maalin puskenut toppari Elmer Kääntä oli ehtinyt paitsion puolelle. Tauolle mentiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

KPV vaihtoi puoliajalla sisään Nandon sekä Viktor Shevchenkon, tilaa tekivät Milos Josimov ja Henri Myntti. Nandon pelaaminen keskustassa paransikin Vihreän peliä ja kotijoukkue otti enemmän otetta pelistä.

Tunnin kohdilla aikakirjoihin merkittiin AC Kajaanin Miika Viinikaisen sekä KPV:n Kim Ågrenin varoitukset, sekä KPV:n osalta vaihdot Miro Schwalenstöcker - Irakli Sirbiladze ja Harri Heiermann – Aram Hasanzada. Varttia myöhemmin sisään tuli Oskari Saviranta, ulos Sasa Savic.

80.minuutilla KPV voitti pallon keskialueella ja Aram Hasanzada pääsi nousemaan keskeltä. Erinomainen syöttö väliin, pystyyn juosseelle Chevone Marshille. Nopea jamaikalainen kiersi hallitusti vastaan tulleen Juuso Kevarin ja pääsi sijoittamaan pallon helposti maaliin. Näin KPV 1-0 johtoon.

Ottelun lopulta mainittakoon Lelon lievä loukkaantuminen, jonka johdosta maalille Riku Uuskartano sekä Shevchenkon pusku ylärimaan.

Loppulukemiksi laiskatahtisessa ottelussa kirjattiin siis 1-0 kotijoukkueen hyväksi.

-”Tänään latinki jäi pahasti piippuun ja peli oli sen seurauksena melko tukkoista. Ei päästy antamaan vastustajalle kunnon painetta ja pallollinen tekeminen oli todella huolimatonta”, kertoi KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski.

-”Viime viikkoina on pelattu paljon ja osaltaan varmasti pientä otteluväsymystä pelaajilla. Nyt päästään siirtymään ulkokentille ja saadaan vielä keskiviikkona meille kova ottelu Kuopiossa. Sen jälkeen ottelutahtia lasketaan huhtikuussa ja keskitytään työntekoon harjoituskentällä”, Kalliokoski summasi.

KPV:n riveistä ei tänään kolmen tähden esitystä tarjonnut kukaan, kaksi tähteä maalivahti Lelo Lun Kokalle ja yksi tähti maalintekijä Chevone Marshille. Maininnat myös hyvin sisään tulleille Oskari Savirannalle sekä Aram Hasanzadalle. AC Kajaanilta pirteimmin esiintyi hyökkäyspään Miika Vainikainen.

KPV pelaa heti ensi viikon keskiviikkona harjoitusottelun Kuopiossa Veikkausliigan KuPS:a vastaan. Tuosta ottelusta lähdetään hakemaan hyvää esitystä ja tulosta pitkän, 10 ottelun ottelurupeaman päätteeksi. Kuopion vierailun jälkeen pieni on luvassa siis pieni tauko otteluihin, mutta ennen reilun kuukauden kuluttua alkavaa Ykkösen kautta KPV kohtaa vielä ainakin paikallisvastustaja GBK:n kertaalleen Hurmos-maljan toisen osaottelun merkeissä.

Tilastot

1 - 0

AC Kajaani
(0-0)
80'MaaliMarsh Chevone