Kippari Halli

KPV kaatoi GBK:n 3-0

Otteluraportti KPV-GBK, Hurmos-malja osa 1, 11.3.2017

Vihreä askeleen edellä

KPV otti vakuuttavan 3-0 voiton paikallisvastustaja GBK:sta, perinteisen Hurmos-maljan ensimmäisessä osaottelussa Kipparihallissa.

Pallo-Veikot oli avausjaksolla selvästi vastustajaansa kovempi ja vauhdikkaampi, ja Vihreät pystyivät luomaan useammankin hyvän maalintekopaikan. Lähimpänä maalaamista olivat kymppipaikalla esiintynyt Aki Sipilä, piikissä pelannut Harri Heiermann sekä laituri Sasa Savic, joista Savic oli lopulta mies, joka avasi myös ottelun maalitilin. Serbivahvistus oli terävimpänä irtopallossa GBK:n rangaistusalueella ja Sasa tuikkasi vasurilla pallon maalin etukulmaan. Toisessa päässä KPV:n maalia vartioinut Riku Lelo Lun Koka torjui hyvin Lawrence Smithin vaparin ja näin Vihreän 1-0 johdossa mentiin tauolle.

Toiselle jaksolle KPV:n ote hieman herpaantui ja GBK pääsi paremmin peliin mukaan. Lelo Lun Koka venyi erinomaisesti Joel Wikmanin vaparin tielle. Vastaavasti raidan päädyssä Henri Myntti oli päästä lisäämään Vihreän johtoa Teemu Mäen vapaapotkusta, mutta Olli Nylund GBK:n maalilla torjui Mynän puskun.

KPV sai vaihtojen myötä lisää virtaa peliinsä ja paikallisvastustaja alkoi pudota vauhdista. Vikkelä Chevone Marsh haistoi hyvin GBK:n löysän poikittaissyötön ja pääsi nokikkain Nylundin kanssa. Marshin laukaus osui päin Nylundia, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä Vihreiden Miika Hohenthal, joka pelasi Marshille uuden paikan. Toista kertaa jamaikalainen ei erehtynyt, vaan pallo verkkoon ja KPV 2-0 johtoon.

KPV kierrätti ottelussa kovan pelitahdin vuoksi useampia pelaajia, sivussa Suomen Cupissa esiintyneestä miehistöstä olivat Nando, Josimov, Myllymäki, Sirbiladze, Hasanzada sekä Shevschenko. Hyvin löytyi kuitenkin laajuutta Vihreiden riveistä, sillä voittajasta ei ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. KPV jaksoi liikuttaa palloa rauhassa omalla joukkueella ja pystyi luomaan paikkoja useampaankin maaliin. Myös Vihreän nuorisokaarti esiintyi edukseen, sillä Akatemian pelaajia oli mukana useampikin, mm. edustusjoukkuedebyytti kirjattiin Aleksi Seppälälle. Akatemiavahvistuksista aikakirjoihin pääsi Emmanuel Angilo, joka iski vaihdosta sisään tultuaan lähes ensimmäisellä kosketuksellaan pallon verkkoon. Nätti nosto yli maalivahdin ja loppulukemiksi 3-0. Esityön maaliin teki jälleen hyvän pelin pelannut Hohenthal.

Näin KPV:lle siis kauden seitsemäs perättäinen voitto, nyt 3-0 loppulukemin Hurmos-maljan avausosasta. Vihreä jatkaa Suomen Cupin otteluitaan heti ensi viikon lauantaina, jolloin se matkustaa Tampereelle ja kohtaa lauantaina 18.3. klo 14.30 alkavassa puolivälierässä Ilveksen.

3 - 0

GBK
(1-0)
29'MaaliSavic Sasa
60'MaaliMarsh Chevone