Kippari Halli

HauPa kaatui 2-1 !

Otteluraportti KPV-HauPa, Suomen Cup 11.2.2017

Työvoitto ensimmäisestä Cupin kotiottelusta

KPV ja Haukiputaan HauPa iskivät yhteen Suomen Cupin lohkovaiheen toisella kierroksella. Kolmosessa tulevalla kaudella pelaava HauPa ei kuvia kumarrellut vaan pelasi aktiivisesti ja teki Vihreän pelaamisesta hankalaa. Kotijoukkue sai ensimmäisen vaarallisen tilanteensa, kun Nando Cozar pääsi ampumaan Aram Hasanzadan hankkimasta vapaapotkusta, mutta kierteinen laukaus parista kymmenestä metristä jäi hieman keskelle ja Niklas Niskala torjui HauPa:n maalilla.

Puolen tunnin kohdilla vierailija nousi näppärällä syöttöpelillä tekopaikalle, mutta KPV:n maalivahti Joonas Myllymäki hoiti tilanteen hyvällä vastaantulolla. Pari minuuttia myöhemmin ottelun ensimmäinen varoitus nousi kevyesti isäntäjoukkueen Timo Rauhalalle. Aika raikkaitakin taklauksia tarjonneessa ottelussa varoituksia nousi yhteensä kuusi, kolme molemmille joukkueille.

Avausjaksolla ei maaleja nähty, lähimmäksi maalintekoa pääsi Pallo-Veikkojen Nando, joka ampui tulisesti Timo Rauhalan ja Irakli Sirbiladzen esityöstä, mutta jälleen Niskala veti pidemmän korren. Keltapaitaisista vierailijoista lähimpänä oli Jaakko Alatalo, joka puski hieman ohi Dritan Stafsulan vapaapotkusta. KPV hallitsi palloa avausjaksolla, mutta HauPa pelasi tiiviisti ja iski terävästi vastaan pallonriiston jälkeen. Useimmiten vierailija pyrki hakemaan liukasta kärkimies Jeremias Körkköä, joka oli vaarallinen läpi ottelun.

Toiselle jaksolle KPV vaihtoi Sasa Savicin sisään oikealle laidalle, tilaa teki Timo Rauhala. Savic toikin vaarallisuutta Vihreän peliin hyvillä pystyjuoksuillaan. KPV otti enemmän otetta pelistä toisella jaksolla ja puolittaisilla maalipaikoilla olivat vuoron perään Sirbiladze sekä Harri Heiermann. Kesken Vihreiden kovan painostuksen HauPa pääsi vaaralliseen katkoon, ja Nando oli pakotettu rikkomaan varoituksen arvoisesti.

Pelikellossa oli 61 minuuttia, kun erinomaisen ottelun pelannut KPV toppari Viktor Shevchenko nosti tarkan pallon linjan taakse pystyyn juosseelle Savicille, joka viimeisteli nätisti KPV:lle 1-0 johtolukemat. Maalin jälkeen KPV joutui vaihtamaan Milos Josimovin kentältä pienen loukkaantumisen vuoksi. Sisään tuli Kim Ågren, Aki Sipilä siirtyi laitaan ja Teemu Mäki putosi topparin paikalle.

Mutta vain pari minuuttia kotijoukkueen johtomaalista, Joonas Myllymäki joutui kaatamaan hyvin nousseen HauPa laiturin ja pallo tuomittiin pilkulle. Dritan Stafsula ampui pallon varmasti oikeaan kulmaan ja tilanne tasan 1-1.

Viimeiselle vartille KPV vaihtoi sisään Matthew Mendyn, Sipilän siirtyessä penkin puolelle. Kotijoukkue saikin aikaan hurjan painostuksen ottelun loppuhetkillä, mutta HauPa:n uhrautuva puolustaminen näytti riittävän vieraspisteeseen. Viimeisellä kympillä KPV sai useammankin kulmapotkun, joista Sirbiladze ja Shevchenko pääsivät yrittämään, mutta ilman tulosta.

Kun ottelu oli venynyt jo neljännelle lisäajan minuutille, antoi Mäki jälleen kulmapotkua oikealta. Pitkä pallo takatolpalle, jossa korkeimmalle nousi avausmaalin syöttänyt Shevchenko, ja mies puski pallon tarkasti yläkulmaan. Samalla Kipparihallissa soi päätösvihellys, ja niin KPV:lle arvokas kotivoitto maalein 2-1.

-”Ottelusta tuli juuri niin vaikea kuin osasimme odottaa, mikäli emme saa liikutettua palloa tarpeeksi laadukkaasti. Tänään pallosta luovuttiin liian nopeasti ja näin hallintajaksot jäivät vähäisiksi.Osa syy hieman nihkeään esitykseen voi löytyä raskaasta harjoitusjaksosta, joka varmasti pikkuisen syö sekä henkistä että fyysistä vireystilaa. Sen taakse on kuitenkaan turha jäädä, sillä se kuuluu tähän ajankohtaan. Eikä unohtaa voi vastustajaa, joka pelasi tänään uhrautuvasti ja pallon saatuaan esitti ajoittain todella hyvää pallollista peliä”, niputti ottelua KPV:n valmennuksesta Niko Kalliokoski.

-”Onneksi saatiin kaivettua lopulta voitto ja näin jatkopaikan metsästystä on huomattavasti helpompi jatkaa, kun lohkon selkeä ennakkosuosikki RoPS saapuu viikon päästä Kokkolaan”, Kalliokoski jatkoi.

Kotijoukkueen tähdet tänään:

*** Viktor Shevchenko, ** Sasa Savic, * Aram Hasanzada

Vierasjoukkueen parhaimmistoa olivat Körkkö sekä Stafsula.

KPV siis jatkaa puhtaalla pelillä, ja viikon päästä Kipparihalliin saapuu vieraaksi niin ikään puhtaalla pelillä lohkovaiheessa jatkava liigajoukkue RoPS. Tuo ottelu siis lauantaina 18.2. klo 17.00 Kipparihallissa.

2 - 1

HauPa
(0-0)
61'MaaliSavic Sasa
94'MaaliShevchenko Viktor