Kippari Halli

Voitto kauden avauksesta

Otteluraportti KPV-VIFK Kipparihalli 21.1.2017

Kauden avauksesta 2-0 voitto

KPV vei nimiinsä kauden avausotteluna pelatun harjoitusottelun VIFK:ta vastaan. Ottelu ei suuria hienouksia tarjonnut ja jäi tempoltaan varsin hitaaksi. Vihreillä on ollut alla kova harjoitusjakso, mikä osaltaan näkyi liikkumisessa kentällä. Myös peliryhmitys kolmen topparin alakerralla haki vielä hieman muotoaan.

Ensimmäisen vartin aikana Vihreistä Miika Hohenthal ja vierailijoista Kristian Kokko pääsivät puolittaisille paikoille, mutta vaarallista ei syntynyt. KPV:n Milos Josimov kokeili vapaapotkusta 18.minuutilla, mutta veto jäi liian keskelle.

Reilun parinkymmenen minuutin kohdalla vaasalaisten Tony Björk yritti hyökkäyspään vapaapotkussa pikkunäppärää kikkaa, mutta hyvän ottelun pelannut KPV:n testimies Aram Hasanzada haistoi tilanteen hyvin ja pääsi katkoon. Björk joutui kaatamaan miehen ja sai ottelun ensimmäisen varoituksen hyvin tuominneelta Hamid Ollfatilta.

Toinen lappu nousi 40.minuutilla, kun Kokko lanasi typerästi Harri Heiermannin hyökkäyspäässä. Maalipaikkoja ei kumpikaan juuri pystynyt luomaan, Vihreiden Irakli Sirbiladze oli röyhkeän boksipelaamisen jälkeen lähimpänä, mutta vierailijan puolustus peitti hyvin.

Tauolle siis 0-0 lukemista.

Toiselle jaksolle KPV teki muutaman vaihdon ja peli nopeutui ja suoraviivaistui hieman. Maalihanat aukaisi Irakli Sirbiladze, joka pääsi 54.minuutilla siirtämään pallon takatolpalta tyhjiin Ville-Valtteri Starckin ja Harri Heiermannin hyvästä esityöstä.

Pari seuraavaa paikkaa avautui VIFK:lle, mutta Joonas Myllymäki sekä reilun tunnin kohdalla maalille tullut Riku Lelo Lun Koka torjuivat hyvin.

Ottelun kolmannen varoituksen nappasi sinipaitojen Merhavi Birhane, joka kaatoi hyvin haastaneen Hasanzadan. Seuranneesta vapaapotkusta Nando Cozar ei kuitenkaan onnistunut maalaamaan.

Juuri kun pelikello oli kääntymässä viimeiselle kympille, väläytti Milos Josimov osaamistaan. Toiselle jaksolle keskikentän pohjalle noussut serbi ampui lähes seisovasta tilanteesta kaukaa pallon aivan yläriman alle ja KPV:n 2-0 johtoon.

Lopussa vielä nuori Oskari Saviranta pääsi maalipaikalle, mutta laukaus suuntautui liian keskelle. Loppuminuuteilla myös A-juniori ikäinen Eetu Saari pääsi tekemään edustusjoukkuedebyyttinsä Vihreissä, kun hän tuli sisään topparikolmikkoon, Matthew Mendyn noustessa keskikentälle.

- ”Perinteinen eka peli jossa eka puoliaika oli sekavaa hakemista.

Maltti pallosta huolehtimiseen puuttui ja VIFK pääsi prässillä häiritsemään enimmät rakentelut.

Toinen jakso pikkuisen parempi ja saatiin jo muutamia sovittuja juttujakin jo toteutettua. Puolustustussuuntaan kuitenkin ok esitys.

Eka maali, riisto ja iskettiin hyvin selustaan ja toisessa Milos väläytti hyvää pelisilmää ja loistavaa vasenta jalkaansa.

Nyt ensimmäinen peli takana ja jatketaan töitä kohti Cup-avausta”, kommentoi Vihreiden valmentaja Niko Kalliokoski.

KPV:lle siis kauden avausvoitto, tästä homma jatkuu ensi viikon sunnuntaina, kun tosipelit alkavat PS Kemin vieraana Suomen Cupissa.

(1-0)
54'MaaliSirbiladze Irakli
79'MaaliJosimov Milos