Jyväskylä, Harjun stadion

Sarjakärki kaatui Jyväskylässä

Otteluraportti JJK-KPV 2.10.2016, Harjun Stadion Jyväskylä

Vihreä kaatoi sarjakärjen

Ottelun kulku oli heti alusta asti selkeä. JJK piti palloa ja KPV puolusti tiiviinä ja yhtenäisenä joukkueena. Alun paras maalipaikka aukesi kuitenkin Vihreiden Irakli Sirbiladzelle, joka pääsi ampumaan lähietäisyydeltä, mutta JJK:n maalivahti Ville Viljala torjui hyvin. Sama mies nousi kuitenkin korkeimmalle ottelun 15. minuutilla, kun Sirbi puski Ville Luokkalan tarkan kulmapotkun etukulmaan ja KPV:n 0-1 vierasjohtoon.

Kotijoukkue painosti avausjaksolla tiukasti. Varsinkin jakson lopulla Pallo-Veikkojen Joonas Myllymäki sai venyä useampaan hyvään torjuntaan. Vaarallisimmin Myllyn vartioimaa maalia hätyytteli Jasin Abahassine, jonka laukausten tielle Mylly ehti kolmeen kertaan.

JJK:n vaarallisimmat tilanteet syntyivät Abahassinen ja Gael Etockin yhteistyöllä, KPV oli vaarallisimmillaan tutusti erikoistilanteissa. KPV:n vasempana puolustajana pelanneella Mike Bannerilla riitti kiirettä liukkaan Mikko Mannisen kanssa, mutta maalipaikkoihin Manninen ei Bannerin pihdeissä päässyt. Vihreän pallollinen peli oli edellistä ottelua rohkeampaa ja sitä kautta vierailijakin pääsi muutamaan kertaan rakentamaan omaa peliään edellisottelua paremmin.

Toisella jaksolla otteet hieman kovenivat ja kettupaidoilla oli huomattavia vaikeuksia pysyä pystyssä. Ottelun erotuomari Toni Pohjoismäki muisti peräti neljää vihreäpaitaa varoituksella, vaikka kotijoukkueen kaatuilu Tommi Karin johdolla näytti ajoittain jopa koomiselta.

Toisen jakson alkupuolella Henri Myntti pääsi hyvään puskupaikkaan kulmapotkusta ja topparipari Felix Gustavsson peräti yksin läpiajoon, mutta lisämaaleja ei Vihreä pystynyt tekemään. Gustavssonin läpiajoon vapautti Sirbiladze, joka avasi hyvin peliä JJK:n kulmapotkun jälkeen, tilanteessa Gustavssonin sijoitus vain päätyi suoraan päin Viljalaa.

Harjun loistava yleisömäärä, peräti 2394 katsojaa, todisti ottelun lopussa JJK:n kovan painostuksen sekä parikin vaarallisista paikosta ammuttua vapaapotkua, mutta juhlimaan kotiyleisö ei päässyt. KPV:n viimeisinä lukkoina toimivat uhrautuvasti pelannut Myntti sekä ottelun parhaana ansaitusti palkittu maalivahti Myllymäki.

Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Myllymäki ja JJK:n Manninen törmäsivät vielä pahannäköisesti pallontavoittelutilanteessa, mutta onneksi tilanteesta selvittiin pienillä paikkauksilla.

Vaikka kotijoukkueelle taiottiin vielä vapaapotku aivan rangaistusalueen ulkopuolelta pelikellon näyttäessä jo 6 minuutin lisäaikaa, piti KPV tänään maalinsa puhtaana ja nappasi täyden pistepotin mukaansa. Pisteet tulivat tarpeeseen, ja KPV vahvisti asemaansa viiden parhaan joukossa. Näin Vihreä nappasi kiinni suurempaan kotiotteluiden määrään tulevalle kaudelle.

-”Hallittiin palloa mutta ei tänään onnistuttu omissa maalipaikoissa. KPV:n vahvat erikoistilanteet olivat tiedossa, mutta silti liian helposti pääsivät maalin puskemaan. KPV pelasi uhrautuvasti ja ansaitsi voittonsa”, analysoi JJK:n valmentaja Juha Pasoja.

-”Hyvä fiilis tietysti. Onnistuttiin pääsemään takaisin raiteille edellisen ottelun jälkeen. Hyvää ja uhrautuvaa peliä tänään. Onnistuttiin hallitsemaan nimenomaan peliä, vaikka vastustaja pitikin palloa”, summasi KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen.

KPV siis takaisin pisteiden makuun hienolla voitolla! Ensi viikolla Ykkönenkin on maaottelutauolla, Vihreän seuraava ottelu on lauantaina 15.10., kun Kokkolaan saapuu putoamiskurimuksessa oleva FC KTP Kotkasta. Ottelu alkaa tuolloin jo klo 15.00.

JJK

0 - 1

(0-1)
15'MaaliSirbiladze Irakli