KPV - FC Haka  1 - 4

Keskuskenttä

Haka lopussa ohi kahden miehen ylivoimalla

Haka kaatoi lopussa vajaamiehisen KPV:n

KPV sai otteluun loistavan alun. Irakli Sirbiladze oli terävänä kakkospallossa ja mies siirsi KPV:n johtoon jo 6 minuutin kohdalla. Ottelun alku oli muutenkin vauhdikas ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Kotijoukkueella oli parikin paikkaa lisätä johtoaan ja Haka sai toisessa päässä pari pahaa laukausta sekä sivuvaparin, joihin KPV:n maalivahti Joonas Myllymäki joutui venymään.

Ottelun edetessä peli meni rikkonaisemmaksi. Tuomarin pilli soi herkästi ja miestä kaatui melkoisen kevyesti kentän pintaan. Lukuisat pelikatkot sekoittivat molempien joukkueiden peliä eikä hienouksia juuri nähty. Avaus jakson lopussa Hakalla on vahva painostusjakso, mutta tauolle mentiin 1-0 lukemissa. Myös tunteet hieman kuumenivat jakson lopulla ja pukukoppiin lähdettiin pienen torikokouksen jälkeen.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Haka painosti, mutta KPV puolusti tarkasti. KPV:n Ville Huuhkalla oli kotijoukkueen paras paikka, vierailija sai parikin vaaran paikkaa, etenkin lukuisista kulmapotkuista ja niiden jälkitilanteista. 74 minuutin kohdalla kotijoukkueen tilanne vaikeutui. Ottelun erotuomari nosti ottelussa peräti 8 keltaista korttia, joista kaksi KPV:n Yankuba Ceesaylle. Lisäksi vain pari minuuttia Ceesayn ulosajon jälkeen Harri Heirmannille nousi suora punainen ensimmäisestä tilanteesta mihin nuorukainen vaihdosta tullessaan ennätti. Näin KPV lähti viimeiselle vartille peräti kahden miehen vajaalla.

Ja 83 minuutilla Hakan Tuomas Lähdesmäki onnistui tasoittamaan ottelun kovan painostuksen päätteeksi. Ottelu oli jo päättymässä tasan ja Vihreän hyvä taistelu vajaalla oli riittämässä pisteeseen. Sitten 89 minuutilla Myllymäki ja KPV:n toppari Felix Gustavsson törmäsivät kovaa KPV:n maalin edessä ja Gustavsson joutui tulemaan vaihtoon pitkän paikkailun jälkeen. Heti tämän jälkeen Haka onnistui iskemään vasemmalta laidalta, ja Emenike Mbachun syötöstä Dudu jatkoi Hakan johtoon. Lopussa Haka vielä iski kahdesti samalla kaavalla ja loppulukemiksi kirjattiin 1-4 vierailijalle.

-”Alku oli vauhdikasta ja saatiin hyvä maali ja oli pari paikkaa lisätäkin johtoa. Jatkossa jouduttiin puolustamaan ja vajaalla se ei riittänyt. Kortit oli tänään herkässä, mutta itse ajettiin itsemme niihin tilanteisiin. Kuskattiin turhaan palloa ja menetettiin niistä ja jouduttiin liukumaan ja muuta. Nyt pitää miettiä miten Turkuun mennään, paljon on miehiä sivussa.” kommentoi valmentaja Antti Ylimäki.

Tänään KPV:n riveistä oli sivussa myös kuumeinen Henri Myntti. Keskiviikon ottelusta on varmasti poissa pelikieltojen takia nelikko Ceesay, Heiermann, Tshibasu ja Rauhala, joista viimeksi mainitun varoitustili täyttyi tänään. Lisäksi Lasse Känsälä ja Jouni Ahvenkoski aloittavat armeijan harmaissa ja Felix Gustavssonin tilannetta arvioidaan alkuviikosta. Gustavsson kävi tarkistuksessa sairaalassa eikä pahempia vammoja tullut törmäyksessä.

KPV siis matkustaa ensi keskiviikkona Turkuun TPS:an vieraaksi. Joukkueet kohtaavat uudelleen heti saman viikon sunnuntaina Kokkolassa. Molemmat ottelut näkyvät suorana Kepit.TV:ssä.

1 - 4

FC Haka
(1-0)
6'MaaliSirbiladze Irakli