KPV - AC Oulu  2 - 2

Santahaka tekonurmi

AC Oulu riisti pisteen

Otteluraportti KPV-AC Oulu 14.5.2016Santahaka Tekonurmi

Ottelu alkoi vierailijan pallonhallinnalla, mutta KPV puolusti tiiviisti ja oululaisten olikin tyytyminen kaukolaukauksiin. Lähimmäksi vihreiden maalia pääsi Aristote Mboma, jonka laukaus boksista kuitenkin yli maalin. KPV sai muutaman hyvän vastahyökkäyksen, lähimpänä maalia vihreistä oli Irakli Sirbiladze, jonka ohjaus kuitenkin ohi Wentinin vartioiman maalin.

Alusta asti ottelu oli vauhdikas ja varsin kuuma. Taklauksia jaettiin puolin ja toisin ja tuomaristolla oli vaikeuksia pitää ottelua kontrollissa.

Ottelun 26 minuutilla KPV pelasi sivurajaheiton nopeasti ja Ville Luokkalan hieno keskitys löysi Washilly Tshibasun, joka puski komeasti takakulmaan tilanteeksi 1-0.

Maalin jälkeen pallollinen peli tasaantui ja molemmilla joukkueilla oli hallintajaksonsa. Juuri ennen taukoa Vihreät onnistuivat pallonriistossa keskialueella ja pallo ajautui Washilly Tshibasulle. Pieni kuljetus ja tarkka laukaus vasurilla alakulmaan ja KPV 2-0 taukojohtoon. Näin ”Washi” Ykkösen maalipörssin kärkeen viidellä maalillaan.

Toiselle jaksolle AC Oulu löysi vielä yhden lisävaihteen ja vastaavasti kotijoukkueen etäisyydet kasvoivat ja puolustuslinja laski turhan alas. Näin ACO pääsi pyörittämään peliään lähempänä KPV:n maalia ja vajaan tunnin kohdalla se onnistui rikkomaan Vihreiden koko alkukauden kestäneen kuparisen. Pitkästä avauksesta KPV:n pudotus maalivahdille jäi vajaaksi ja vahva Mboma onnistuu tuikkaamaan pallon verkkoon KPV:n puolustuksen estelyistä huolimatta.

Ja vain pari minuuttia edellisestä, pääsi Gilberto kuljettamaan poikittain 25 metrissä ja tämä ampui Ykkösen kauden komeimman maalin. Tarkka kaukolaukaus takayläkulmaan ja tilanteeksi tasan 2-2.

Ottelun ailahteleva tuomarilinja päästi otteet ja tunteet hieman karkaamaan. Viimeisen puolen tunnin aikana ottelu aaltoili vauhdilla päästä päähän eikä kannattajien typeryyksiltäkään vältytty. Harmi sinänsä, sillä kannattajat pitivät mukavasti ääntä omiensa puolesta. Lisäksi AC Oulun pelaajan selvä käsivirhe jäi jostain syystä tuomarilta viheltämättä, mikä oli omiaan kuumentamaan ottelua.

Lopussa Myllymäki joutui venymään muutamaankin hyvään torjuntaan oululaisten kaukolaukauksissa.

Ja vastaavasti KPV sai lopussa myös pari hyvää tonttia, mutta lisäosumia ei ottelussa nähty. Näin siis pisteet menivät jakoon loppunumeroilla 2-2.

-” Eka jakso oltiin pikkusen perässä mutta pystyttiin pitämään Oulu poissa maalipaikoilta. Luotiin puolenkymmentä tilannetta, joista kahdesti onnistuttiin. Toisen jakson eka 20 minuuttia valuttiin liian syvälle puolustettaessa mikä loi painetta omaan päähän ja lisäksi vaikeutti omaa hyökkäyspeliä.

Ottelun loppu mentiin päästä päähän ja molemmille joukkueille tuli muutamia paikkoja tehdä kolmas maali. Harmittavasti oma peli hajosi toisen jakson alussa ja se maksoi 2 pistettä. Positiivista oli se, että pystyttiin nostamaan tekemisen tasoa loppua kohden, mutta ei saatu enää käännettyä peliä eduksemme. Lisäksi viimeisillä minuuteilla puhaltamatta jäänyt päivänselvä käsivirhe rangaistusalueen sisällä olisi saattanut kääntää pelin meille. Nyt puretaan peli ja vedetään hyvä harjoitusviikko ja tullaan entistä vahvempana ensi lauantaina derbyyn!” kommentoi kotijoukkueen valmentaja Niko Kalliokoski

Veikkaustähdet ottelussa: *** Washilly Tshibasu ** Joonas Myllymäki * Gilberto De Souza

KPV kohtaa ensi viikon lauantaina Pietarsaaressa FF Jaron, joten todellinen Derby on luvassa. Tuo ottelu alkaa jääkiekkovälierän takia jo klo 14.00, ja Kokkolasta toivotaan vahvaa vihreää kannatusta paikanpäälle!

2 - 2

AC Oulu
(2-0)
26'MaaliTshibasu Washilly
45'MaaliTshibasu Washilly