Akatemia, miesten kolmonen

KPV - HBK  4 - 1

Santahaka tekonurmi

Akatemia takamatkalta voittoon

Akatemia onnitteli maalivahti Aki Lyyskiä ja puolustaja Daw Malwalia sekä tietenkin lapsien äitejä kevätvauvojen syntymistä. Onnittelujen jälkeen siirryttiin kentän puolelle, missä vastassa oli toistaiseksi pisteittä oleva HBK.

Pisteittä kovasti viime vuodesta muuttunut HBK jäi myös Kokkolan vierailultaan, vaikka siirtyikin tunnin kohdalla 1-0 johtoon päivän toisesta maalipaikastaan. Oikeastaan se ensimmäinen maalipaikka oli parempi kuin osuman tuottanut ja kulmurista puskulla syntynyt maali.

Peliä oli tuossa vaiheessa pelattu 62 minuuttia ja akatemialla oli ollut neljä hyvää maalipaikkaa. Vielä viideskään maalipaikka ei tuottanut tulosta, mutta sitten alkoi verkko heilua hyvin pelanneen HBK-veskari Valtteri Saaren takana.

Onneksi akatemia sai kohtuullisen nopean kuitin HBK:n johto-osumaan 64.minuutin kohdalla. Kärjessä pelannut Mikko Laitala alusti tilanteen kääntämällä loistavan läpisyötön Lasse Känsälän juoksulinjalle. Lasse paineli läpi ja tuli lähes vitosen viivoilla takaapäin kaadetuksi. Varoitus HBK:n pelaajalle ja KPV:lle rankkari. Samu Laitinen täräytti luotettavasti sisään. 1-1.

Nopea tasoitus lisäsi akatemian itseluottamusta ja painetta tuli rankasti HBK:n päätyyn. Yhä enemmän tilaa alkoi löytyä ja lisämaalit olivat vain ajan kysymys. Antti Palohuhta oli ensin läpiajossa, mutta ei saanut ohitettua yläkädellä hienosti pallon löytänyttä Saarta. 76.minuutilla kuitenkin onnistui. Jouni Ahvenkoski nosti toisen läpisyötön ja tällä kertaa Palohuhdan nosto onnistui. 2-1.

Lisää tuli 78.minuutilla. Palohuhta prässäsi pallon oikealla laidalla puolikentässä ja paineli puolustuksen sekaan ja lopulta läpi asti. Sijoitus alakulmaan ja tilanteeksi 3-1.

Päätösluvut syntyivät lisäajalla, kun Akatemia tuli rankkarialueen sisään kolmella hienolla seinäsyötöllä. Lopulta Emmanuel Angilon tehtäväksi jäi nostaa pallo sisään komealla sijoituksella. 4-1.

Akatemia oli painostava osapuoli alusta loppuun ja lopulta kärsivällisyys palkittiin HBK:n bensan alkaessa loppua. Hyvä voitto, sillä miehistöltään muuttunut HBK näyttää tänä vuonna kamppailevan sarjapaikkansa puolesta. Poissa viime kauden joukkueesta oli mm. puolustuksen tukipylväs Mattias Ainasoja ja maaleja sylkenyt Björn Krook.

Akatemian seuraava ottelu on jo maanantaina, kun edessä on reissu Sisu-Pallon vieraaksi Seinäjoelle. Seuraava kotiottelu on perjantaina 10.6 Ykspihlajan kentällä.

kokoonpano: Lyyski - Niemonen, Laitinen, Tornikoski, Penttilä (Korkiakangas) - Storrank (Angilo), Ahvenkoski, Känsälä (Malwal) - Palohuhta, Laitala (Tuomas Mäki),Palosaari (Appelgren)