KPV - AC Kajaani  4 - 0

Kippari Halli

KPV selvästi parempi, Dawdalle kauden debyytti

KPV selvästi AC Kajaania parempi

Kotijoukkue KPV ei jättänyt epäselväksi kumpi joukkueista oli parempi KPV:n ja AC Kajaanin kohdatessa harjoitusottelussa. Vihreät pelasivat kauden viidennen harjoitusottelunsa ja Kajaanilaiset avasivat ottelussa pelikautensa.

KPV:n avaus:

Myllymäki – Mäki, Mendy, Ndukaku, Luokkala – Banner, Ceesay – Tshibasu, Heiermann, Palosaari – Sirbiladze

Ottelu alkoi heti KPV:n hallinnalla ja pallo liikkui mallikkaasti mieheltä toiselle. Muutaman kerran AC Kajaani pääsi nostamaan painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta huippuvaarallisille paikoille ei punaisissa esiintynyt Kajaanilaisjoukkue pääse.

8 minuuttia kellossa ja ottelun erinomaisesti tuominnut Hamid Ollfat viheltää pallon pilkulle! Tilannetta edelsi Sirbiladzen ja Heiermannin hyvä yhteispeli ja Harri jouduttiin repimään kumoon.

Rangaistuspotkun ampui varmasti oikeaan alakulmaan Yankuba Ceecay. 1-0!

Ja vain pari minuuttia edellisestä ja hyvän pelin pelannut Heiermann on jälleen maalipaikassa, tällä kertaa veto kolahtaa maalikehikkoon.

Reilun kahdenkymmenen minuutin kohdilla Sirbiladze suojaa palloa vahvasti boksissa ja pääsee pudottamaan keskelle Mike Bannerille, joka viimeistelee varmasti maalin kattoon ja tilanteeksi 2-0!

Jakson lopulla Kajaani saa muutamankin peräkkäisen kulmapotkun. Kolmannen kulman jälkitilanteesta vaarallinen laukaus, mutta Myllymäki hoitaa hienosti!

Puoliajalla Banner tulee vaihtoon ja Ville Huuhka tulee sisään ja ottaa oikean pakin paikan. Luokkala siirtyy keskustaan Ceesay kaveriksi. Mendy tulee myös vaihtoon ja Henri Myntti tulee toppariksi Ndukakun rinnalle.

Toisella jaksolla pallo alkaa viihtyä vähän turhan pitkään vihreäpaitaisten jalassa. KPV ei malta syöttää helppoja syöttöjä ja tämä aiheuttaa menetyksiä ja kaveri pääsee peliin mukaan. Jakson alun parhaan tilanteen saa kuitenkin KPV. Sirbiladze jatkaa Teemu Mäen syötön loistavasti Tshibasulle jonka laukauksen AC Kajaanin puolustaja kuitenkin ehtii peittämään. Seuranneesta kulmapotkusta Sirbi puskee ylärimaan.

70 minuutin molemmin puolin KPV tekee useamman vaihdon. Pois kentältä Sirbiladze ja Palosaari, heidän tilalleen Ahvenkoski ja Palohuhta. Edellisten lisäksi vaihtoon Ceesay sekä Heiermann, joiden paikat ottivat Sipilä sekä kauden debyyttinsä tehnyt Dawda Bah.

Ja vain muutaman minuutin ehti Banjulin Taikuri olla kentällä, kun hän jo vapautti Washilly Tshibasun laidasta läpi. Hyvä haasto keskelle ja tarkka laukaus takakulmaan. 3-0!

Reilu viisi minuuttia mennään välissä Kajaanilaispainostuksessa ja laukauskin kolistelee KPV:n maalin tolppaa vihreän harhasyötön jälkeen. Lopussa KPV kuitenkin saa taas peliään nopeammaksi ja ottaa hallinnan takaisin itselleen.

83 minuutilla Mäki ja Bah pelaavat hyvin pallon keskustaan ja Tshibasu iskee omasta paluupallostaan ottelun loppulukemat 4-0.

Hyvä esitys vihreiltä ja selkeä voitto. Kajaanilaiset eivät päässeet kunnolla haastamaan KPV:n puolustusta oikein missään vaiheessa, ja vain KPV:n oman pallollisen pelaamisen herpaantuminen antoi AC Kajaanille muutaman paikan. Ottelu oli hyvin vihreiden hanskassa, vaikka ottelun tempo toisella jaksolla laskikin harmillisen paljon. Testimies Alison Ndukaku oli vahva, tosin häntä eivät Kajaanilaiset kovin paljoa päässeet työllistämään.

-Eka jakso kauden parasta pallollista peliä meiltä ja muutama maali, siihen saa olla tyytyväinen. Toisella jaksolla vähän sooloiltiin liikaa niin puolustus kuin hyökkäyspelissäkin. Välimatkat kasvoi ja palloja menetettiin liian helposti. Lopussa taas syöttövaihtoehtoja löytyi paremmin ja niitä maltettiin myös käyttää ja saatiin pari lisämaaliakin.

Hyvä maku jäi pelistä. Nyt vielä jatketaan viikon verran kovaa treeniä ja pidetään hiihtolomaviikko paussia. Sitten aloitetaan seuraava harjoitusjakso joka tuo mukanaan Suomen Cupin ottelut, kommentoi valmentaja Niko Kalliokoski.

Seuraavaksi siis Vihreät esiintyvät Suomen Cupissa, jonka seuraavat otteluparit arvotaan ensi maanantaina.

4 - 0

AC Kajaani
(2-0)
8'MaaliCeesay Yankuba
25'MaaliBanner Mike
78'MaaliTshibasu Washilly
83'MaaliTshibasu Washilly