B-pojat, B-pojat Ykkönen

GBK - KPV   0 - 2

Kippari-hall, Kokkola

KPV vei derbyn ja voittoputki jatkui

GBK lähti tosissaan hakemaan revanssia KPV:stä kevään 5-1 tappion jälkeen ja KPV lähti peliin haastavasta tilanteesta, sillä peräti 5 pelaajaa puuttui kokoonpanosta luokkaretken takia. Myös GBK:lta puuttui samasta syystä pari pelaajaa. Nyt oli monella vähemmän pelanneella pelaajalla näytön paikka ja vastuuta tarjolla.

KPV aloitti pelin väkevästi ja heti alussa Palosaari pääsi hyvän pystyyn juoksun ja loistavan syötön ansiosta yksin läpi, mutta pallo vasemmalta ohi. Eikä mennyt montaa minuuttia kun Hakasalo oli yksin läpi, mutta jälleen ohi. Peli oli täysin KPV:n hallussa ensimmäiset 10 minuuttia. Pallo kulki nätisti mieheltä toiselle ja saatiin hyviä ja nopeita hyökkäyksiä aikaiseksi. Pikkuhiljaa vauhti kuitenkin hyytyi ja GBK pääsi peliin mukaan 15 minuutin jälkeen. Jostain syystä KPV:n peli alkoi hajota ja meni turhaksi hätäilyksi ja seuraavat 10 minuuttia oli sekavaa pelaamista ja hävittiin liikaa kaksinkamppailuja pehmeän pelaamisen takia. Eipä vastapuolenkaan peli ollut kummoista, vaan peli oli tyypillistä paikallisvääntöä, jossa ei juuri hienouksia nähty. 28 minuutilla pelattiin Hakasalo hienosti laidasta läpi ja hän syötti kovan, matalan nappisyötön suoraan Palosaarelle maalin eteen, joka pisti pallon muutaman pompun jälkeen alakulmaan ja 0-1 Vihreille! Heti perään voitettiin pallo lähes aloituksesta ja Palosaari puolestaan syötti Hakasalolle, joka nosti pallon vastaan tulleen maalivahdin yli ja 20 senttiä tolpan ohi. Lähellä oli 0-2! Lopussa ei mitään mainittavaa tapahtunut ja puoliajalle mentiin tilanteessa 0-1.

Puoliajalla tehtiin yksi vaihto kun Alajoki tuli pois ja Rahkonen sisään. 48 minuutilla Biskopia rikottiin keskialueella ja KPV:lle vapari. Burdel antoi millintarkan syötön Palosaarelle, joka oli unohtunut toppareiden väliin aivan vapaaksi ja hän pisti pallon kauniisti pussiin ja peli 0-2! Hieno viimeistely. Heti perään joutui Biskop tulemaan vaihtoon murrettuaan ranteensa ja kentälle kirmasi Wegye. Peli jatkui melko tasaisena ja aika kuumanakin vääntönä. 55 minuutilla GBK keskitti vaarallisesti vasemmalta ja Mozaffari puski upeasti vitosen viivalta, mutta Lelo Lun Koka teki ilmiömäisen lähitorjunnan! Lähellä oli raitapaitojen kavennus. 67 minuutilla Lelo torjui jälleen hienosti Jokihaaran vaparin. 5 minuuttia tästä Palosaari syötti Joonaksen yksin läpi ja hän nosti maalivahdin yli, mutta jälleen tolpan ohi. Derby päättyi lopulta vihreiden ansaittuun 0-2 voittoon. KPV:llä oli ottelussa monta läpiajoa ja paremmalla viimeistelyllä olisivat numerot olleet selvemmätkin.

Peli ei ollut millään mittapuulla hyvää, mutta hyvän joukkueen merkki on, että huonommallakin pelillä saadaan tulosta aikaiseksi. Tätä ei sen enempää lähdetä analysoimaan, vaan pannaan nihkeys paikallismatsin piikkiin. Pelissä oli enemmän tunnetta kuin järkeä ja ainoastaan tuloksella oli merkitystä.

Tähdet menevät seuraavasti:

3 tähteä menee Burdellille, joka pelasi jälleen todella varman pelin vasempana ”wingerinä” ja syötti myös kauniin maalin.

2 tähteä saa kärkipelaaja Palosaari kahdella maalillaan ja kovalla prässillään.

1 tähti menee oikealle ”wingerille” Seppälälle, joka teki huikean työmäärän laidallaan molempiin suuntiin.

Erikoismaininnan ansaitsevat myös Lelo Lun Koka huikeilla torjunnoilla ja ”ikiliikkuja” Saviranta, joka jaksaa raataa ja tehdä peliä laajalla säteellä. Myös Hakasalo pelasi kärjessä hyvin yhteen Palosaaren kanssa, mutta läpiajoista maalit, niin pojoja olisi tullut. Wegye tuli hyvin vaihdosta peliin sisään ja teki monta hyvää katkoa keskikentällä ja myös pisti palloa liikkeelle. Wegyen paras peli tällä kaudella.

Nyt on takana kolmen pelin voittoputki ja neljättä perättäistä voittoa lähdetään hakemaan kotiottelulla Närpiön Kraftia vastaan la 6.6.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

GBK

0 - 2

(0-1)
28'MaaliPalosaari Valtteri
41'Vaihto ulosAlajoki Ilmari
41'Vaihto sisäänRahkonen Miska
45'VaroitusBiskop Nicholas
48'MaaliPalosaari Valtteri
48'MaalisyöttöBurdel Arnaldo
49'Vaihto ulosBiskop Nicholas
49'Vaihto sisäänWegye Wegye
80'Veikkaustähdet *Seppälä Aleksi
80'Veikkaustähdet **Palosaari Valtteri
80'Veikkaustähdet ***Burdel Arnaldo