Edustus, Kakkonen Pohjoinen

FC Kiisto - KPV   1 - 5

Vaasa

Pisteet kotiin Vaasasta

KPV aloittii pelin hieman sekavasti.  Ensimmäisen 20 minuutin aikana pelattiin ja pyöritettiin palloa lähinnä keskialueella molempien joukkueiden pitäessä palloa melko tasan. Pallo kävi jo kerran vaasalaismaalissa Akil DeFreitaksen laukomana, mutta sama mies ehti myös rikkoa vastustajaa vaparin arvoisesti juuri ennen maalilaukaustaan.  22. minuutilla vaasalaiset hyökkäsivät keskeltä, ja hyökkääjä oli tunkeutumassa Henri Myntin ja Ville Jylhän välistä vapaaseen tilaan. Ville Jylhä joutui rikkomaan tilanteessa varoituksen arvoisesti, mikä suututti FC Kiiston valmennusportaan vaatimaan kovaäänisesti Jylhälle punaista korttia.
Muutamia minuutteja myöhemmin Joonas Myllymäki tuli vastaan 16 metrin rajan ulkopuolelle ja loukkasi yhteentörmäyksessä hyökkääjän kanssa. Kolmen minuutin huollon jälkeen hän pystyi kuitenkin jatkamaan peliä. Ottelun ensimmäinen jakso sisälsi tuloksettomia kulmapotkuja ja vapaapotkuja molemmissa kenttäpäädyissä.

Toiselle ottelupuoliskolle KPV suoritti vaihdon: Ville Jylhä pois ja Aki Sipilä kentälle, ja samalla Matthew Mendy siirtyi Myntin pariksi puolustukseen. KPV aloitti vahvasti ja painosti FC Kiiston puolustamaan ensimmäiset 10 minuuttia toisesta puoliajasta. Sitten tuli yksi hyvä vaasalainen keskitys, johon Myllymäki tuli ulos maalistaan mutta hyökkääjä Toni Pylkkänen ehti ensin ja puski tilanteeksi 1 - 0. Sen jälkeen alkoikin yhteen maaliin pelaaminen. KPV sai pelin täydelliseen hallintaan ja hyökkäyksiä ja keskityksiä rakennettiin vuoroin vasemmalta ja oikealta laidalta. Molemmat laitapakit, Mäki ja Rauhala pelasivat hyvän ottelun. 17 minuuttia ehdittiin toista puoliaika pelata tasoitusmaalin saamiseksi. Sipilän ja Palosaaren avustamina Dawda Bah teki tasoituksen 1-1.  Ja jo neljä minuuttia myöhemmin Bah teki komealla laukauksella ylänurkkaan tilanteeksi 1-2 Kim Palosaaren mainiosta esityöstä. Kim Palosaari oli järjestämässä myös seuraavaa maalia työntymällä vasemmalta laidalta läpi ja syöttämällä pallo maalille, josta Akil DeFreitas juoksi sen maaliin, 1-3. Tilanteen jälkeen DeFreitas tuli vaihtoon ja Bright Ihionu tilalle. Peliä oli kaikkiaan 80 minuuttia kun Ihionu teki palosaarimaisen sisääntulon laidalta, pallo maalille ja itse Palosaari jatkamassa pallon maaliin, tilanne 1-4.  FC Kiiston puolustaja Jani Takala menetti hermonsa väittäen pallon olleen jo päädystä yli Brightin kuljettamana ennen keskitystä. Keltainen kortti palkkiona tuomarille huutamisesta. Pari minuuttia myöhemmin syntyi vielä 5-1 maali Ihionun syötöstä Palosaaren tekemänä. Puolustaja Takala turhautui ja potkaisi pallon kauas ulos kentältä, seurauksena toinen keltainen ja siis punainen kortti ja ulos kentältä.

Loppuminuuteille sai peliaikaa myöskin Jouni Ahvenkoski, kun Dawda Bah tuli vaihtoon.
Vahva esitys KPV:lta, etenkin toisella puoliajalla, toi selkeän voiton.

Aloituskokoonpano: Myllymäki, Rauhala, Jylhä, Myntti, Mäki, Ceesay, Mendy, Bah, Palosaari, Byskata, De Freitas
Vaihdosta kentälle: Sipilä, Ihionu, Ahvenkoski

Tilastot
FC Kiisto

1 - 5

(0-0)
20'VaroitusDeFreitas Akil
20'VaroitusJylhä Ville
62'MaaliBah Dawda
66'MaaliBah Dawda
71'MaaliDeFreitas Akil
81'MaaliPalosaari Kim
83'MaaliPalosaari Kim
90'Veikkaustähdet *Ceesay Yankuba
90'Veikkaustähdet **Palosaari Kim
90'Veikkaustähdet ***Bah Dawda