Akatemia, Miesten kolmonen

KPV - Sporting Kristina  2 - 3

Santahaka tekonurmi

Tarvoll taas pitelemätön

Sporting Kristinan norjalaishyökkääjän Julian Tarvoll oli taas pitelemätön, kun Akatemia pelasi perjantaina kolmosen pisteistä. Kolmosen maalipörssin kärkimies (15 maalillaan)  iski kaksi maalia Sportingin ottaessa pisteet maalein 3-2 (1-1).

Akatemialla oli otteluun lähdettäessä pieniä kokoonpanovaikeuksia erinäisten poissaolojen vuoksi. Kilpailukykyinen miehistö kuitenkin kentällä töitä teki. Vahva Daw Malwal debytoi kärkimiehenä ja Tatu Mäki laitalinkkinä.

Juonikas, nopea ja taitava maalintekijä Tarvoll oli kuitenkin ero, joka joukkueilla oli. Jo kevätkierroksen ottelussa Lappfjärdin kentällä norjalainen iski kaksi maalia Akatemian pussiin ja perjantaina Kokkolassa tuli kaksi lisää. Kaksi muuta Sportingin tukipylvästä oli amerikkalaistoppari Matthew Poland ja keskikentän Peter Grannäs.

Tarvoll iski ensimmäisen osumansa jo 3.minuutilla. Akatemian keskikentällä tuli harhasyöttö ja Tarvoll pääsi väliin. Pari askelta sivuun ja 18 metristä laukaus yläkulmaan. Akatemia pääsi kuitenkin nopeasti peliin mukaan. Pelin 11.minuutilla Samu Laitinen antoi sivuvaparin. Joona Lindberg otti syötön taitavasti haltuunsa ja tiipaisi kakkoskosketuksella takanurkkaan.

Nopeitten maalien jälkeen peli tasoittui. Kummankaan maalin edustalla ei huipputilanteita nähty ennen kuin viimeisellä kympillä, jolloin akatemia sai kaksi hyvää malaipaikkaa. Lähimpänä oli 43.minuutilla Jussi Laakson ja Daw Malwallin yhteistyön tulos. Jussi nousi hienosti laidaltaan ja antoi tarkan keskityksen Dawn jalkaan. Dawn ohjaus kuitenkin osuin rimaan ja putosi maaliviivalle, mistä Sporting onnistui pallon siivoamaan.

Toisen jakson alkaessa alkoi ukkosmyrsky ja ankara vesisade. Sportingilla oli onnea, kun myrskyn aikana myös tuuli painoi vankasti kohti akatemian maalia. Kristiinalaiset ottivat täyden otteen pelistä. Tarvoll ampui 50.minuutilla läpiajostaan tolppaan. Kolme minuuttia myöhemmin tuli jo tulosta. Akatemia teki alkeellisen virheen kulmapotkua puolustettaessa. 16 raja jäi vartiotta. Aki Lyyski nyrkkeili ykköspallon 20 metriin, mistä Sportingin Marcus Landgärds tykitti vastapalloon hirmukudin läpi ruuhkaisen maalinedustan. 1-2. Vain pari minuuttia edellisestä ja Sporting sai sivuvaparin vasemmalta. Taas oli alueen miehitysvirhe. Vapari annettiin matalana etualueelle ja Tarvoll juoksi etummaiseksi ja ohjasi pallon sisään. 1-3.

Maalien jälkeen Sporting ehkä hieman himmasi otettaan ja Akatemia sai rivinsä järjestykseen. Ja kun myräkkä loppui puolen tunnin pelin kohdalla, sai akatemia otteen pelistä. Akatemian kolmesta vaihdosta näytti tulevan lisävirtaa peliin ja yht äkkiä hallinta olikin akatemialla. Jouni Ahvenkoski kavensi taitavalla nostolla, kun peliä oli pelattu 79 minuuttia. Vain pari minuuttia kavennuksesta ja Samu Laitinen oli tasoittaa.

Sporting lähti vastahyökkäykseen, mutta Samu voitti pallon omalla kenttäpuoliskolla ja nosti kovalla nilkkapotkulla pallon kohti maalia. Veskari oli hieman ulkona ja haroi tyhjää. Samu jo nosteli käsiään ylös, mutta niin vain pallo osui keskelle rimaa ja taas puolustus purki pallon pois alueeltaan. Viimeisen kympin Sporting puolusti yhdeksällä miehellä maalinsa edustaa ja pystyi pitämään maalinsa puhtaana loppuun asti.

Sarjaa on jäljellä vielä kolme kierrosta ja akatemian sijoitus on viisi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Vielä joudutaan pelaamaan ankarasti sarjapaikasta.

2 - 3

Sporting Kristina
(1-1)
11'MaaliLindberg Joona
11'MaalisyöttöLaitinen Samu
79'MaaliAhvenkoski Jouni