8
HEI
19.00
Akatemia, Miesten kolmonen

Virkiä - KPV   3 - 0

Lapua keskuskenttä

Virkiän tehovartti kaatoi akatemian

Lapua on kova urheilukaupunki. Siitä pikku muistutuksena pukukoppimme vieressä olleet mestaruustaulut. Virkiä naiset ovat voittaneet pesäpallon Suomen Mestaruuden jo neljä kertaa peräkkäin eli 2014, 2013, 2012 ja 2011. Lisäksi Lapualta löytyy lukuisia olympia- ja MM-mitaleita hieman jalkapalloa lapualaisemmassa urheilumuodossa eli painissa. Olympialaisista mitaleja näytti Virkiän miehille tulleen neljä kappaletta, viimeisin Harri Koskelan hopea Soulista.

Lapualla on myös perinteitä jalkapallossa jo vuosikymmenten takaa. Itsekin olen siellä joskus 70-luvulla C-junnuissa karsinut Virkiää vastaan paikasta SM-lopputurnaukseen. Aikuisten tasolla Kakkonen taitaa olla Virkiällä korkein pelattu sarjataso, jossa vielä muutama vuosi sitten joukkue pelasi. Taisipa Petteri Forsellkin käydä nuorena poikana takomassa lainapelaajana maaleja Virkiän paidassa Kakkosessa. Nyt Virkiän jalkapalloilu elää uutta tulemista kolmosen tasolla. Puitteet ovat hienot ja Seinäjoen tuki lähellä. SJK:n entisiä pelaajia oli Virkiän paidassa keskiviikkona neljä kappaletta.

Keskiviikkona akatemia teki vierailun pohjalaisuuden ydinmaille. Ja turpiin tuli 3-0 lukemin. Pitkät ajat oltiin hyvin mukana pelissä, mutta sitten tuli se hetki, jolloin kaikki meni pieleen. Virkiä viimeisteli vartissa kolme maalia peliminuuttien 20-35 välillä ja pisteet oli siihen jaettu. Näiden peliminuuttien ulkopuolella akatemia pystyi pitämään palloa ja luomaan tekopaikkojakin, mutta tehot jäivät taas nollille. ryhdikkäästi kuitenkin pelattiin loppuun asti ja otettiin se oppi mitä näistä peleistä on otettavissa.

Ottelun avausjaksolla Virkiällä oli kolmen maalin lisäksi yksi maalipaikka, jonka Aki Lyyski vastaantulollaan torjui. Akatemialla oli yksi Mikko Laitalan läpiajo ja kolme tällä kertaa laitalinkkinä pelanneen Tony Mäen puolittaista paikkaa. Hyvin Mäki tilanteisiin hakeutui, mutta viimeistely ei osunut kohdalleen.

Virkiän avausmaali oli kärkimies Jussi Laapion huikea henkilökohtainen onnistuminen. Akatemia lähti omalta maalilta hyökkäykseen ja Virkiä vetäytyi. Puolikentässä tuli kuitenkin huono syöttö ja huono haltuunotto, josta pallo kimposi 35 metrissä vaanineen Laapion jalkaan. Tämä täräytti ykkösellä chippauksen yli pilkun tuntumassa ulkona olleen mv. Lyyskin yli. Ja tietenkin ihan riman alle.

Avausmaalin jälkeen akatemian puolustuspelaaminen meni hetkeksi sekaisin. Lähdettiin innokkaasti yrittämään tasoitusta ja pari kertaa saatiinkin pallo pelattua Virkiä päätyyn. Oma ryhmitys kuitenkin hajosi ja Virkiä sai tilaa syötellä palloja rankkarialueen sisään. Tuloksena kaksi lisämaalia Virkiälle (Ville Pajula ja Miika Korpela).

Toisella jaksolla Virkiällä oli kolme vaarallista tilannetta akatemian maalilla, mutta ei enää lisämaaleja. Akatemialla oli kuitenkin jakson parhaat maalipaikat. Mikko Laitala pääsi laukomaan kahdeksasta metristä, mutta pallo pamahti maalivahtia rintaan. Vaihdosta sisälle tulleet B-juniorit Joonas Hakasalo ja Oskari Saviranta pääsivät myös yrittämään maalilaukausta oltuaan nokikkain maalivahdin kanssa. Hakasalon laukauksen maalivahti torjui jaloillaan ja Savirannan laukaus kohti etualakulmaa painui sivuverkon puolelle.

Pirteä akatemia-avaus joka tapauksessa koko nuorempaa ikäluokkaa (-99) olevalle B-junnukolmikolle Saviranta, Hakasalo ja Eetu Saari.

Akatemialla on nyt kahden viikon pelitauko. Tuossa ajassa pitäisi myös loukkaantumiset hellittää niin edarin kuin akatemian omien miestenkin osalta. 

-toro-

 

Tilastot
Virkiä

3 - 0

(3-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola