Akatemia, Miesten kolmonen

KPV - Kiisto a-team  2 - 4

Santahaka tekonurmi

Karu tulos akatemialle

Keskiviikkoillan päätteeksi tuloslistaan iskettiin karu tulos, kun akatemia hävisi kotiottelunsa Kiisto a-teamille maalein 2-4. Vähintäänkin hyvin pelissä mukana ollut akatemia joutui poistumaan kentältä päät painuksissa.

a-team venkoili ja käytti kaikki vuosien saatossa oppimansa kikat ja konstit ottelun voittamiseksi. Sen verran oikeitakin pelisuorituksia tuli, että joukkue onnistui iskemään neljä maalia. Lisäksi on mainittava, että avausjaksolla vierasjoukkue kolautti kaksi kertaa ylärimaa. Akatemia juoksi ja teki töitä hartiavoimin, mutta palkintoa ei tullut toisessakaan kolmosen sarjaottelussa. Kiisto a-teamin kaksi ensimmäistä johtomaalia akatemia vielä tasoitti - jälkimmäisen 78.minuutilla, mutta hieman liian innokas loppuhetken voittomaalin hakeminen kostautui. Kenttätasapaino oli "noin 70-30" hyökkäyksessä, kun a-team iski pelin 88.minuutilla vastahyökkäyksestä 3-2 voittomaalin ja vielä yliajalla neljännenkin.

Akatemia siirtyi ottelussa johtoon 9.minuutin kohdalla. Lasse Känsälä vei pallon vasemmalta laatikkoon ja tuikkasi kohti etukulmaa. Kiiston isokokoinen maalivahti sai vähän jalkaansa väliin ja pallo pomppasi ylös. Mikko Laitala siihen sitten syöksypuskulla maalivahdin yli ja pallo metristä sisään.

Kiisto sai tasoituksensa hieman liian aikaisin. Akatemia oli painanut peliä vaasalaisten päätyyn, mutta ei lisämaaleja. A-team sitten onnistui 22.minuutilla kulmurista. Joukkue pelasi hyvän plokin keskelle ja Rami Vuorinen puski pallon voimalla viidestä metristä riman alle.

Vaikka vaasalaiset saivat kaksi kertaa pallon rimaan asti, tuntui tauolle lähdettäessä, että peli kääntyy akatemialle. Sen verran näytti jo joillakin a-teamin pelaajilla kintereissä juostut metrit painavan.

Mitä vielä. Jaksoa oli pelattu 10 minuuttia, kun a-team sai sytyttävän johto-osuman. Akatemian purku epäonnistui ja pallo tuli suoraan rangaistusalueella haistelleen Joni Ekströmin jalkaan ja tämä täräytti voimalla sisään.

Kiisto vetäytyi ja akatemia alkoi painaa hurjasti kohti vaasalaisten päätyä. Ansaittu tasoitus tuli 78.minuutilla. Pallo jo kävi tolpassa ja akatemia sai kaivettua pelivälineen uudestaan haltuunsa. Lasse Känsälä syötti ja Mikko Laitala pamautti läheltä tasoituksen. Vaasalaiset tuntuivat olevan köysissä ja himo voittomaaliin oli kova. Painetta ja puolittaisia tekopaikkojakin syntyi, mutta ei sitä onnistumista.

Niinhän siinä sitten kävi, että yksi onnenkantamoinen toi ratkaisun. A-teamilla oli vapaapotku laidalla omalla kenttäpuoliskolla. Siitä sitten taistelupallo suoraan kohti akatemian maalia ja lopulta kimpoilut osuivat kohdalleen ja Ekströmille avautui toinen tekopaikka ja taas verkko heilui.

Vielä yliajalla tuli yksi osuma, kun vaihtomies Joni Vainio pääsi purjehtimään läpiajoon.

Karu tulos ja karua oli meininki muutenkin. Hyvää oppia kuitenkin nuorelle joukkueelle, että pelin voi voittaa monenlaisin keinoin.

Kauneus oli katsojan silmissä ja tilastoihin merkittiin tulos 2-4.

2 - 4

Kiisto a-team
(1-1)
9'MaaliLaitala Mikko
9'MaalisyöttöKänsälä Lasse
78'MaaliLaitala Mikko
78'MaalisyöttöKänsälä Lasse