Helmicup 2018 – viimevuoden toisinto
Julkaistu: 19.02.2018 00.00

Helmicup 2018 – viimevuoden toisinto

Tämän vuotinen Helmicup pelattiin helmikuun puolivälissä Kokkolan Kipparihallissa, samalla kun ulkona paukkui pakkanen. 2007 -syntyneiden sarjaan osallistui kaikkiaan kahdeksan joukkuetta aina Ilmajoelta Haukiputaalle saakka. Myös meidän joukkue, järjestävänä seurana, osallistui turnaukseen kahdella ennakkoon tasavahvalla joukkueella. Turnauksen pelit alkoivat joukkueidemme osalta lauantaina, kun toisen joukkueen vastustajaksi asettui VPS Vaasasta ja toisen IK Ilmajoelta. Turnaus alkoi osaltamme erittäin lupaavasti, kun kummankin joukkueen ensimmäinen peli päättyi KPV:n 1-0 voittoon. Lauantain toisissa peleissä kummankin joukkueen vastustajaksi tuli SeMi Seinäjoelta. Toinen joukkue jatkoi vakuuttavaa voittokulkuaan ja vei ottelun nimiinsä puhtaasti 5-0. Toisen joukkueen osalta tie ei ollut yhtä sileä, kun SeMi pääsi ottelun viimeisellä minuutilla tekemään johtomaalin ja vei otteluparin nimiinsä lukemin 2-1.

Uusi aamu, uudet pelit, sunnuntai klo 8.00, Kipparihalli ja turnauksen viimeinen päivä alkamassa. Kumpikin joukkue sai osakseen aamun ensimmäisen pelin ja vastaansa Haukiputaan Pallon (HauPa) kaksi joukkuetta. Kummallakin kentällä tiukkaakin tiukempien pelitilanteiden ja loppuvihellyksen jälkeen tuloksena oli tasapelit, toinen luvuin 1-1 ja toinen luvuin 0-0. Alkusarjat oli joukkueiden osalta taputeltu ja KPV valkoinen jatkoi tietään mitalipeleihin sijoittuen omassa lohkossaan ensimmäiseksi. Toisen joukkueen osalta lohkon loppusijoituksen ratkaisi vasta oman lohkon toinen peli, jossa vastakkain olivat SeMi ja VPS. Tästä pelistä voittajana selvisi SeMi, joka samalla tarkoitti, että KPV vihreä jäi lohkossaan kolmanneksi ja joukkueen pelit jatkuivat turnauksen sijoista 5-8.

Sijat 5-8 tarkoitti myös sitä, että KPV vihreän kohtalona voisi olla jumbofinaali, mutta tämä ei meidän tytöille näin lähtökohtaisesti käynyt lainkaan. Valmennus päätti sekoittaa tyttöjen pelipaikat täydellisesti ja tätä kautta etsittiin hieman kadotettua peli-iloa. Kun KPV vihreän peli SeMi:n sinistä joukkuetta vastaan päättyi KPV:n murskaavaan 8-0 voittoon, niin valmennuksen voi sanoa myös onnistuneen hieman erilaisessa pelistrategiassa. KPV valkoisen välierässä tyttöjen peli-iloa ei tarvinnut liiemmin etsiä, vaan tyttöjen peli-ilo ja asenne kentällä näkyi katsomoon saakka. Välierän vastustaja, SeMi valkoinen, sai todeta KPV valkoisen 2-0 paremmaksi ja näin ollen KPV jatkoi turnaustaan oikeutetusti aina finaaliin saakka.

KPV vihreän osalta turnauksen ensimmäinen vastustaja oli VPS, niin myös turnauksen viimeisessä pelissä, kun pelattiin sijoista 5-6. Sijoitusottelu päättyi Vaasalaisten 3-0 voittoon ja KPV vihreän sijoitukseksi turnauksessa jäi tällä kertaa 6. sija.

Hyvä turnaus on aina mukava lopettaa finaaliin, niin myös tällä kertaa. KPV valkoinen sai finaalissa vastustajakseen monesta turnauksesta hyvinkin tutun HauPa:n. Edellisten kohtaamisten tuttu kaava sai jälleen jatkoa ja peli oli odotetun tasaista vääntöä puolin ja toisin. Reilun kymmenen minuutin kohdalla KPV pääsi juhlimaan ottelun avausmaalia, joka oli hienon joukkuepelaamisen ja loistavan yksilösuorituksen tulos. Viimeinen peliminuutti ja HauPa pääsi laukomaan tasoitusmaalin, joten edessä oli pelin ja samalla koko turnauksen voittajan ratkaiseva pilkkukisa. Maali, maali, maali, maali, jne… pieni HauPa:n valmennuksen kanssa sovittu sääntömuutos (pallo kauemmaksi), maali, maali, ylärima, maali, juhlintaa!! Turnauksen voittaja oli selvillä: KPV!

Viimevuoden Helmicupissa turnauksen voittaja ratkottiin myös kamppailussa KPV – HauPa, joten pieni dejavu-ilmiö oli mielessä. Nyt HauPa pääsi jo todella lähelle voittoa, mutta vielä KPV onnistui viemään pidemmän korren.

Turnaus oli kaikkiaan hieno tapahtuma ja todella moni joukkueemme pelaaja pääsi nostamaan omaa tasoaan ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Keskimäärinhän turnaukset on mukavampi lopettaa voittoon, niin myös tällä kertaa…

Seuran uusimmat

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola