Akatemia, Nelonen

RyPK-84 - KPV Akatemia   1 - 3

Ykspihlajan urheilukenttä, Kokkola

Akatemia punnersi voittoon RyPKistä

KPV akatemia punnersi 3-1 voittoon nelosen peränpitäjä Rytimäen Pallokerhosta. RyPK uhitteli vielä tunnin kohdalla 1-1 tasapelissä, mutta sitten Mikko Laitala (kuva Ismo Hakanen) ampui illan toisen osumansa ja Akatemia otti pitävän otteen pisteistä. Osku Saviranta ampui vielä varmistukseksi 3-1 osuman.

Ottelu oli alusta lähtien Akatemian kontrollissa. Samanlaista hyrskyn myrskyä ei kuitenkaan nähty kuin viime viikon lopulla. RyPK oli varautunut otteluun yhdellä ottelupallolla, jota sitten haeskeltiin sieltä ja täältä. Maalipaikkoja oli ottelun alussakin, mutta Mikko Laitalan osuma pelin 25.minuutilla jäi lopulta avausjakson ainoaksi. Avaavan syötön Mikon osumaan tarjoili Oskari Saviranta.

Toisella jaksolla RyPK pääsi peliin kiinni Akatemian keskialueen harhasyötön jälkeen. Teemu Polso oli terävänä ja teki kauden yhdeksännen maalinsa. Se on muuten saman verran kuin Akatemian parhailla maalisepoilla Joni Vanhakankaalla ja Kurlual Kurilla. Kur tosin on ollut suorittamassa armeijapalvelustaan jo yli kuukauden verran.

Akatemia sai RyPK:in maalista sopivan herätyksen. Laitala osui toistamiseen vain kolme minuuttia Polson osumasta. Ottelun 78.minuutilla Sampo Rintala ja Oskari Saviranta vielä karkasivat läpiajoon ja Sampo tarjoili maalipaikan Oskun viimeisteltäväksi.

Akatemia johtaa nelosta kahdeksan pisteen erolla ennen ottelun enemmän pelannutta NoStarsia. Pelit jatkuvat jo torstaina GBK 2:n vieraana. Tuo peli pelataan Santahaan 93 x 60 m ruohokentällä.

Tilastot
RyPK-84

1 - 3

(0-1)
25'MaaliLaitala Mikko
25'MaalisyöttöSaviranta Oskari
57'MaaliLaitala Mikko
57'MaalisyöttöHakasalo Joonas
60'VaroitusSaari Eetu
63'Vaihto ulosHakasalo Joonas
63'Vaihto sisäänRintala Sampo
75'Vaihto ulosSaari Eetu
75'Vaihto sisäänSeppälä Aleksi
78'MaaliSaviranta Oskari
78'MaalisyöttöRintala Sampo
81'Vaihto ulosAppelgren Joni
81'Vaihto ulosTornikoski Miko
81'Vaihto sisäänLehtonen Noa
81'Vaihto sisäänOjala Oskari
87'Vaihto ulosMalwal Daw
87'Vaihto sisäänUski Emil