Junkohalli Kemi

PS Kemi kaatui Suomen Cupissa!

Otteluraportti PS Kemi-KPV, Kemi, Suomen Cup lohkovaihe 29.1.2017

Maukas voitto Suomen Cupin avauksessa

Ottelun alku oli hermostunutta peliä puolin ja toisin. KPV vetäytyi tiiviisti omalle puoliskolleen ja kotijoukkue sai pitää aika vapaasti palloa. Vartin kohdilla molemmat joukkueet nostivat peliä vuorollaan vasenta laitaa pitkin, mutta puolustukset selvittivät tilanteet kummassakin päässä viileää Junkohallia.

Vajaan parin kympin kohdalla Vihreät rakensivat ensimmäisen vaaran paikan kemiläisten maalille. Harri Heiermann kääntyi hyvin keskialueella ja pelasi hienosti väliin Aram Hasanzadalle, mutta PS Kemin puolustus ehti peittämään. Heiermann itse ehti jatkopallolle ja Kim Ågren heti perään vetopaikkaan, mutta tilanne säilyi maalittomana. Minuutti edellisestä ja isäntien Rasmus Karjalainen pääsi ampumaan, mutta laukaus yli maalin.

Reilu puoli tuntia oli pelikellossa, kun Vihreiden Hasanzada haastoi hyvin keskialueella ja valkopaidat joutuivat kaatamaan miehen. Vapari vierailijoille ja pallon taakse Nando Cozar. Komea laukaus etukulmaan muurin yli ja KPV 0-1 johtoon!

37. minuutilla KPV järjesti hyvän keskityksen boksiin oikealta. .Heiermann taisteli hyvin maalin edustalla ja Irakli Sirbiladze oli terävimpänä irtopallossa ja Vihreiden sentteri ampui Pallo-Veikot jo 0-2 karkumatkalle.

Vielä juuri ennen taukoa PS Kemi oli päästä kaventamaan, kun KPV:n maalivahti Joonas Myllymäki ennätti katkaisemaan valkopaitojen pystysyötön alueen ulkopuolella. Jatkopallosta Karjalainen yritti nostoa Myllymäen yli, mutta Mylly katkaisi tyylikkäästi päällään tilanteen.

Tauolle mentiin KPV:n mukavassa 0-2 johdossa.

Toisen puolikkaan alkupuoliskolta ei juuri jäänyt jälkipolville kerrottavaa. KPV:n Ågren taklasi keskialueella varoituksen arvoisesti ja Vihreät suorittivat kaksi vaihtoa, joissa Ågren ja Hasanzada tekivät tilaa Elmer Käännälle sekä Oskari Savirannalle. Kääntä otti paikan topparikolmikosta ja jälleen vahvan pelin pelannut Milos Josimov siirtyi Ågrenin paikalle keskikentälle.

75.minuutilla Henri Myntti joutui kaatamaan Kemin Filip Valencicin ja sai ottelun toisen varoituksen. Seuranneesta vapaapotkusta Matias Ojala ampui kierteisen pallon etukulmaan ja kavensi tilanteeksi 1-2.

Mutta vain kaksi minuuttia ja pallo oli jälleen PS Kemin verkossa. Ensin hyvin pelannut Heiermann ampui vaarallisesti ja sitä seuranneesta kulmapotkusta Sirbiladze puski vahvasti ja vei KPV:n jo 1-3 johtoon!

Viimeisellä kympillä kemiläiset vyöryttivät painetta Vihreiden päätyyn. Rasmus Karjalainen ampui kovaa, mutta Mylly torjui kulmaksi, Ojala antoi pahan vapaapotkun oikealta, mutta Sirbi purkasi varmasti.

Pelikellon näyttäessä jo 90.minuuttia, joutui Myntti toistamiseen kaatamaan valkopaidan. Tällä kertaa oltiin rangaistusalueen sisällä ja pallo pilkulle. Kemiläisten kapteeni Ryan Gilligan ampui pallon varmasti verkkoon ja tilanne 2-3. Viime hetkillä Myllymäki ja Myntti ehtivät vielä kertaalleen pallon tielle oman maalin tuntumassa, joten loppulukemiksi kirjattiin KPV:n maukas 2-3 vierasvoitto!

Tiivis esitys Vihreiltä ja ansaitut pinnat mukaan Suomen Cupissa.

Tähdet tänään:

*** Irakli SIrbiladze

** Milos Josimov

* Harri Heiermann

-”Eka puolituntia oli hakemista ja reakoitiin vähän hitaasti, näin ollen Kemi sai liikaa tilaa ja aikaa rullata palloa. Silti yleisesti ottaen puolustussuuntaan hyvä peli ja vastustajaa ei päästetty maalipaikoille, pois lukien viimeinen vartti jolloin paine omassa päässä kasvoi pikkuisen. Oma pallollinen peli hakee vielä tiettyä rauhallisuutta ja malttia, jotta saadaan rytmitettyä peliä paremmin.

Kolme maalia liigajoukkuetta vastaan vieraissa on kuitenkin hyvä saavutus ja voitokas cup-avaus antaa varmasti lisää virtaa taas ensi viikon harjoituksiin. Tähän kun lisätään loukkaantumisista toipuvat pelaajat ja ensi viikolla Kokkolaan tulevat pelaajat niin saadaan varmasti vietyä pelaamista eteenpäin ennen kahden viikon päästä pelattavaa HauPa-peliä”, niputti KPV:n valmennuksesta Niko Kalliokoski.

KPV siis pääsee harjoittelemaan hyvin seuraavat kaksi viikkoa. Suomen Cup ja HauPa saapuvat Kokkolaan lauantaina 11.2. Ottelu alkaa tuolloin klo 17.00, ja se kannattaa tulla katsomaan paikanpäälle, sillä silloin televisiointia ei ole tarjolla. Joten tervetuloa kaikki Kipparihalliin lauantaina 11.2. klo 17.00.

PS Kemi

2 - 3

(0-2)
33'MaaliCozar Fernando
38'MaaliSirbiladze Irakli
77'MaaliSirbiladze Irakli