Alandia Cup 17-21.6.2017
Julkaistu: 06.08.2017 00.00

Alandia Cup 17-21.6.2017

Alandia Cup

Lauantaina 17.6

Klo: 00.00 joukko reippaita ja ehkä hivenen jännittyneitä tyttöjä kokoontui Heinolankaaren ABC:lle. Lähtö kohti Turun satamaa ja Ålandia Cupia oli viimeinkin alkamassa. Matka kohti Turkua yöllä sujui rauhallisesti ja sutjakkaasti liikenteen ollessa vähäistä. Uni ei oikein tahtonut tytöille autossa tulla silmään. Mikäs siinä oli ajellessa Suomen valoisassa suvessa. Perille Turun satamaan saavuttiin hieman klo:05.00 jälkeen.

Laiva irrottautui laiturista klo: 8.45 ja oli aika syödä aamupala. Kunhan kaikki laukut oli saatu sullottua yhteen hyttiin. Aamupalan jälkeen osa tytöistä ja toimihenkilöistä sulkeutuivat hytteihin lepäilemään. Osa tytöistä viettivät aikaa seikkaillen laivan käytävillä ja osa aikuisista istuen laivan kannella. Nauttien peilityynestä merestä ja mukavan lämpöisestä ilmasta. Laivalla ehdimme syödä vielä lounaankin ennen kuin saavuimme Maarianhaminaan. Tyttöjä täytyy kyllä kehua siitä kuinka hienosti noudattivat herkkukieltoa laivalla ja koko turnauksessa. Kun miettii kuinka paljon houkutuksia laivalla oli karkkia, limpparia ja jäätelöä.

Maarianhaminaan saavuttuamme suuntasimme linja-autolla Strandnäsin koululle jossa joukkue yöpyi. Luokkahuone vallattiin ilmapatjoilla ja kun pedit oli saatu pedattua valmiiksi, oli aika siirtyä linja-autolla keskustaan. Jossa oli alkamassa turnauksen avajaiset ja joukkueiden marssi A.W Arenalle. Me kuitenkin päätimme jättää marssit marssimatta ja suuntasimme tyttöjen kanssa syömään. Jonka jälkeen takaisin koululle ja tytöt hyvissä ajoin nukkumaan. Olihan takana valvottu yö. Klo: 20.00 oli meidän joukkueen tytöt jo unten mailla.

Sunnuntai 18.6

Herätys oli klo: 7.00 ja aamupalalle piti joutua klo: 8.00. Aamupalan jälkeen hieman verryttelyä koulun pihalla valmennuksen johdolla sekä rentoa yhdessä oloa.

Ruokailut oli järjestetty porrastetusti riippuen milloin pelit joukkueilla olivat ja lounasaika meillä olikin klo: 10.30. Jonka jälkeen alkoi valmistautuminen ensimmäiseen peliin joka oli klo: 12.10. Meillä olikin hyvää tuuri sillä kenttä jossa pelasimme kaikki pelit, sijaitsi vain muutaman sadan metrin päässä koululta.

Alandiacupin ensimmäinen peli pelattiin Malmin Palloseuraa vastaan. Joukkueesta ja sen tasosta ei ollut ennakkoon mitään tietoa joten pelaajille painotettiin vain omaan suoritukseen keskittymistä ja positiivista asennetta. Turnaukseen valittu kapteenisto hoiti alkulämmöt mallikkaasti ja tekeminen näytti ylipäätään varsin innokkaalta. Kun ottelu alkoi niin käynnistyi samalla kunnon KPV-show eikä Malmin tytöillä ollu mitään jakoja. Valmennus hieroi kentän laidalla silmiään hämmästyneenä siitä kuinka hienosti tytöt pelaa. Jokainen tyttö tsemppasi loppuun asti, palloa syöteltiin mallikkaasti ja maalipaikkoja luotiin tasaiseen tahtiin. 5-0 avausvoitto turnauksessa ja sekä valmennuksella että tytöillä oli hymy herkässä.

Kauaa ei turnauksissa ennätä voittoa juhlia sillä seuraava ottelu oli jo iltapäivällä Jokelan Kisaa vastaan. Vähän samanlaiset lähtökohdat oli tähänkin otteluun niin kuin edelliseenkin eli vastustaja täysin tuntematon. Pelaajien kanssa sovittiin että aamupeli unohdetaan ja otetaan sieltä vain se hyvä fiilis mukaan tulevaan. Se hyvä fiilis näkyikin hienosti kentällä ja pelaaminen oli samalla tasolla kuin aamulla. Oli myös hieno huomata että vaikka vastustaja pääsi pari maalia tekemään, niin kertaakaan ei lannistuttu vaan uskottiin ja luotettiin omiin taitoihin. Siitä kiitoksena ansaittu 8-2 voitto.

Pelien jälkeen päivälliselle ja suihkuun. Jonka jälkeen muutama tyttö lähti valmentajien kanssa katsomaan IFK Mariehamnin peliä. Muut viettivät aikaa koululla chillaillen ja yllättäen alkoivat pojat kurkkimaan luokan ikkunoista. Klo: 21.30 luokkahuone hiljeni ja kaikki olivat unten mailla.

Maanantai 19.6

Kolmanteen peliin valmistauduttiin edellispäivän tapaan kunnon yöunilla ja lyhyellä aamuharjoituksella missä heräteltiin vähän kroppaa ja haettiin hyvää pallotuntumaa. Siitä aamupalan kautta valmiina peliin. Vastassa oli tällä kertaa ennalta tuttu BK-48 jota vastaan on pelattu tiukkoja vääntöjä. Tiukkaa vääntöä ei kuitenkaan tällä kertaa tullut vaikka vastustaja olikin tasoltaan hieman edellispäivän joukkueita parempi. Meidän tytöt pelasivat jälleen kerran hyvällä fiiliksellä ja vastustajalla ei tainnut olla koko pelissä yhtään kunnon maalipaikkaa. Sitä vastoin me pystyttiin niitä luomaan ja kolmesti sai vastustajan maalivahti kaivaa pallon verkon perukoilta. Lopputulos siis 3-0 voitto.

Aamun makean voiton jälkeen ladattiin vähän akkuja päivän toista ottelua varten. Vastassa tuntematon ACK joka taisi olla Kirkkonummelta. Ottelusta muodostuikin varsinainen jännitysnäytelmä sillä peli oli tasaista ja kylkeen tultiin tosi kovaa. Se ehkä jopa vähän yllätti pelaajat ja itseni kuinka kovaa tuomari antoi pelata koska omasta mielestä mentiin ihan siinä rajamailla. Mitään törkeyksiä ne eivät kuitenkaan olleet vaan rehdisti kylki kylkeen mutta kovaa. Tilanteeseen oli kuitenkin pakko sopeutua ja hienosti tytöt taisteli vaikka muutamalla taisi tehdä vähän kipeääkin. Tasaisen ottelun kaikki maalit tulivat erikoistilanteista. Kumpikin teki yhden pilkulta ja me vielä epäsuorasta vaparista aivan maalin läheltä. Siis tiukka voitto 2-1 ja muistona kokemus kovasta pelistä mikä tuntui luissa ja ytimissä.

Illalla rentoutimme lihaksia ja mieltä Mariebad uimahallilla. Jossa liukumäki ja ulkoallas osoittautuivat ykkös suosikeiksi.

Tiistai 20.6

Kolmas pelipäivä ja aikainen aamuherätys sillä ottelu tuttua ONS:ia vastaan alkoi jo klo. 8:00. Aikaisesta aamusta huolimatta molemmat joukkueet olivat hyvin hereillä ja peli eteni tasaisissa merkeissä. ONS kuitenkin hallitsi hienokseltaan pitämällä palloa omalla hyvällä peruspelillä ja sai luotua maalipaikkoja joista muutama oli vähän vaarallisempikin. Me taas ei oikein päästy kunnon maalipaikkoihin mutta tytöt tsemppasivat ja taistelivat hienosti loppuun asti eikä annettu periksi missään vaiheessa. Aivan ottelun loppuminuuteilla ONS sai kulmapotkun jossa meidän tytöillä tuli pieni merkkausvirhe ja ONS pääsi tekemään 1-0 voittomaalin. Turnauksen ensimmäinen tappio tottakai harmitti mutta oltiin kuitenkin tyytyväisiä omaan peli-ilmeeseen ja tsemppaukseen.

Aamun tappio oli jo unohdettu kun tytöt marssivat jo traditioksi tulleen KPV-humpan tahdissa kohti päivän toista ottelua. Vastassa FC Kasiysi. Vastustaja oli tasoltaan selkeästi meitä jäljessä ja tytöt hallitsivat hienosti peliä vaikka ihan terävimpään suoritukseen ei tällä kertaa pystyttykään. Hyvää peruspeliä meiltä ja tarvittavat kolme maalia toi alkusarjan viimeisestä pelistä siis 3-0 voiton.

Alkusarjassa sijoituksemme oli lohko kakkonen ja seuraavan päivän jatkopeliin vastaan asettui toisen lohkon kolmonen Nummelan Palloseura.

Iltapäivällä pelien jälkeen oli aika lähteä käymään ostoksilla paikallisessa kauppakeskuksessa. Tuliaisia löytyikin tyttöjen shoppailun aikana. Illalla oli tietenkin vielä discoilua tiedossa. Johon loppujen lopuksi lähti vain muutama tyttö.

Keskiviikko 21.6

Neljäs pelipäivä ja kaikki tiesivät mistä oli kyse. Voitolla pelit jatkuu ja häviöllä turnaus päättyy meidän osalta siihen. Aamulla tehtiin perus rutiinit ja joukkue oli taas valmiina kentälle. Ilmassa oli kuitenkin aistittavissa pientä jännitystä. Peli NuPS:ia vastaan oli erittäin tasaväkistä ja molemmat joukkueet pääsivät luomaan muutamia hyviä maalipaikkoja. Meidän harmiksemme, NuPS kuitenkin onnistui kertaalleen maalinteossa ja vaikka meidän loppukiri oli kova ja saimme muutaman hyvän maalipaikankin niin se ei riittänyt ja ottelu päättyi lukemiin 0-1. Pelit turnauksessa päättyivät siis siihen ja taisi siellä muutama kyynelkin vierähtää tyttöjen poskilla. Tottakai kai harmitti mutta pelattiin kaikenkaikkiaan erittäin hieno turnaus ja saldona seitsemästä pelistä viisi voittoa ja kaksi maalin tappiota maalisuhteella 21/5 ei ole ollenkaan huono suoritus. Illalla tytöt pelasivat vielä leikkimielisen pelin toimihenkilöitä ja mukana olleita vanhempia vastaan. Lopputulos tyttöjen hyväksi 13-8……..

Tässä muutama muukin luku turnaukseen liittyen:

  • 1 plo jääsparyta
  • 6 jääpussia kului
  • 20 Pamolia
  • 15 Buranaa
  • noin 100 lettiä
  • 280 pelattua minuuttia

Tytöille jäi varmasti hienot muistot turnauksesta ja uusista tuttavuuksista MPS:n ja ONS:n tyttöjen kanssa. Unohtamatta Lahden Reippaan poikia, jotka reippaasti tenttasivat meidät valvojatkin JKiitos mukana olleille toimihenkilöille ja vanhemmille. Erityiskiitos Petteri Forsellille joka oli mukana muutaman päivän ajan kannustamassa tyttöjä.Suurin kiitos tytöille hienosta turnauksesta. Matka jatkuu :)

T. Minna ja Sami

Seuran uusimmat

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola