KPV T07 HJK:n kutsuturnauksessa Helsingissä
Julkaistu: 10.04.2017 00.00

Joukkueemme sai viime vuoden lopulla kutsun HJK:n järjestämään kevätturnaukseen, jonne järjestäjän mukaan kutsuttiin ikäluokkiensa edistyneimmät joukkueet. Kutsu otettiin joukkueen valmennuksen sekä johdon kesken nöyränä mutta erittäin innostuneena vastaan ja kutsuun vastattiin myönteisesti. Viimein koitti odotettu huhtikuun 7. päivä ja joukkueellemme varattu linja-auto starttasi kohti Helsinkiä mukanaan pelaajat kotijoukkoineen sekä valmennus. Helsinkiin saavuttiin perjantaina illansuussa ja joukkueemme asettui hotelliin lepäämään sekä valmistautumaan seuraavana päivänä alkaviin peleihin.

Töölön urheilualueella sijaitseva HS-areena oli joukkueemme näyttämö lauantain ajan ja ensimmäinen peli alkoi klo 9.40. Hieman jännittyneenä KPV T07 joukkue taustavoimineen saapui areenalle ja aloitti lämmittelyt totuttuun tapaan. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui PPJ Helsingistä ja heti ensimmäisten pelitilanteiden jälkeen pystyi toteamaan, että tässä turnauksessa ei helppoja pelejä ole. Tiukasta ja hyvästä puolustamisesta huolimatta vastustaja pääsi pelin ensimmäisellä puoliajalla tekemään johtomaalin, joka piti koko loppupelin ajan. Näin ollen ottelupöytäkirjaan merkittiin 1-0 PPJ:n hyväksi. Seuraavassa pelissä vastaan asettui isäntäjoukkue HJK ja peli alkoikin erittäin tasaisesti. KPV meinasi päästä johtoasemaan jo pelin alkuvaiheessa, mutta HS-areenan maalitolpat olivat tällä kertaa enemmän isäntien puolella. Toisella puoliajalla HJK otti enemmän otetta ottelusta ja pääsi tekemään maalin joukkueemme verkkoon. KPV ei tästä lannistunut vaan jatkoi pelaamista, kunnes HJK pääsi aivan ottelun lopulla viimeistelemään tulokseksi 2-0. Viimeinen maali oli jopa vastustajan valmentajan mielestä kyseenalainen paitsiomaali, mutta ottelun voittajaan sillä ei kuitenkaan ollut merkitystä, siis 2-0 HJK:lle. Päivän viimeinen peli pelattin EPS Kolibrit valkoista vastaan ja tämä oli turnauksen ensimmäinen peli, jossa joukkueemme pääsi käyttämään kaikkia mukaan lähteneitä pelaajia. Peli alkoi osaltamme loistavasti, kun jo toisella minuutilla Nea Pesonen pääsi täräyttämään pallon vastustamattomasti EPS:n selän taakse. Muutama minuutti tästä ja Tuulia Träsk kuittasi tilanteeksi jo 2-0. Kymmenennellä peliminuutilla Matleena Ketola pääsi viimeistelemään ottelun viimeisen maalin ja lopputulokseksi 3-0. Näillä alkulohkon peleillä sijoituksemme oli lohkon kolmas ja sunnuntain otteluissa osaltamme ratkaistaan sijat 5-8.

Sunnuntai-aamuna suuntasimme jälleen kohti HS-areenaa, jossa klo 9.00 kohtasimme isäntien toisen joukkueen; HJK sinisen. Edellisenä päivänä alavireisesti pelannut joukkue oli koonnut rivinsä kuntoon, kun taas meidän joukkueesta kaksi pelaajaa joutui jättämään tämän pelin väliin. HJK oli pelissä erittäin aktiivisella otteella ja joukkueemme joutui enimmäkseen puolustusasemiin. Vahvasta puolustuksesta huolimatta HJK pääsi laukomaan meidän selän taakse yhden pallon, joten kirvelevä 1-0 tappio koitui joukkueemme kohtaloksi. Viimeinen peli, jaossa sijat 7-8 ja vastustajana jälleen EPS Kolibrit valkoinen. Joukkueemme sai jälleen koko joukkueen pelikuntoon ja peliesitys oli taas sen näköinen. Kuudennella peliminuutilla Ellenoora Ohtamaa pääsi sijoittamaan pallon vastustamattomasti vastustajan maaliin, tilanne 1-0. Toisen erän alussa E. Ohtamaa pääsi KPV:n hyvän hyökkäyksen päätteeksi kuitaamaan tilanteeksi 2-0. Sanontahan sanoo ”ei kahta ilman kolmatta”, ja niin myös nyt. Asialla jälleen E. Ohtamaa ja tilanne 3-0, hattutemppu, loppuvihellys ja KPV T07 sijalle 7

Joukkuekuva Telia 5G areenalla (entinen Sonera Stadium), syömään ja bussimatka kohti kotia voi alkaa. HJK:n järjestämä kevätturnaus oli erinomainen kokemus ja pääsimme pelaamaan viisi erittäin tiukkaa ja kovatasoista peliä ikäluokassaan Suomen kovimpia tyttöjoukkueita vastaan. Tilastolliseksi saldoksi turnauksesta jäi kolme tappiota, kaksi voittoa, neljä päästettyä maalia sekä kuusi tehtyä maalia. Ei voi olla kuin tyytyväinen ylpeä joukkueemme tytöistä! Tästä on erinomaiset puitteet lähteä kesän peleihin sekä syksyllä alkavaan Sami Hyypiä Akatemiaan!!!