Akatemia, miesten kolmonen

KPV - SJK Akatemia  3 - 5

Kirkonmäki urheilukenttä

Akatemia ottaa vauhtia nelosesta

Eipä onnistunut KPV.n akatemia kaatamaan SJK:n vastaavaa kolmosen päätöskierroksella. Tulos tiesi lopulta KPV:n putoamista kolmosesta, kun FC Jukola hoiteli Vaasan paikallisottelussa Sundom IF:n 1-0 tuloksella. Pitkän, 26 ottelun sarjan tulosta pitää kunnioittaa. 30 pistettä ei riittänyt sarjapaikan pitämiseen, vaikka KPV pystyikin ottamaan pisteitä kaikilta muilta paitsi Seinäjoen joukkueilta.

Lauantain pelissä oli vastakkain kaksi lähes A-juniorijoukkueella sarjaa pelannutta joukkuetta. Molemmilla oli lauantaina avauksessaan kahdeksan A-junioria ja kolme A-iän ylittänyttä pelaajaa. KPV loi avausjakson parhaimmat maalipaikat, mutta tauolle mentiin 1-1 tuloksella.

KPV sai jälleen hyvän startin peliinsä. 17.minuutilla Antti Palohuhta paineli pystysyötön perään rankkarialueelle ja takaa tulleen SJK:n pelaajan jalat löivät vahingossa Antilta jalat alta ja pallo pilkulle. Samu Laitinen teki rankkarista 1-0. Aki Lyyskin maalilla oli SJK:lla yksi hyvä tilanne, mutta Lyyski torjui läpiajon hyvällä vastaantulollaan.

Jakson lopulla Oskari Saviranta syötti hyvän pallon linjan väliin, mutta pallo meni puoli metriä Palohuhdan etupuolelta eikä Antti yltänyt palloon tyhjän maalin edessä. Seuraavasta hyökkäyksestä tuli kuitti pelin 40.minuutilla. SJK sai painetta KPV:n päätyyn. Paine purettiin puolittain, mutta Miika Asunmaa pääsi nostamaan rankkarialueen kulmalta korkean kaaripallon. Yllättäen pallo putosi lähes pystysuoraan maaliviivalle ja siitä sisään. 1-1.

Tasatilanne oli hyvä tauolle lähdettäessä. Itseluottamusta oli ja nähtiin mahdollisuus voittoon.

Tauolta tultiin kuitenkin aivan jäässä. SJK puhkoi puolustuslinjaa kuin tyhjää. Pystysyötöt napsahtivat juoksulinjoille ja kymmenessä minuutissa SJK oli tehnyt tilanteeksi 1-4 Aatu Kujanpään (46.min), Miika Asunmaan (52.min) ja Kujanpään (54.min) maaleilla.

KPV pääsi peliin mukaan vasta jakson puolivälissä, kun molemmat alkoivat vaihtoruletin. 64.minuutilla Lasse Känsälä kavensi Antti Palohuhdan tarjoilusta 2-4 ja 78.minuutilla Juho Korkiakangas taisteli vapaapotkun jälkitilanteessa uudestaan pallon haltuunsa ja lopulta maalin perukoille.

Mikko Laitala tinttasi vielä pallon sisään 80.minuutilla, mutta maali hylättiin paitsiona. Tuo juoksu kyllä pitäisi nähdä nauhalta, sillä niin lujaa Mikko tuli takatolpalle tulleen syötön perässä.

Jakson lopulla SJK vielä kaunisteli lukemat 3-5:een.

Kauden tulos oli lopulta murheellinen, mutta sitä pitää kunnioittaa. Jokainen on sarjassa ansaitsemallaan paikalla.

Lauantain kokoonpano: Lyyski - Penttilä (Laitala), Korkiakangas, Laitinen, Seppälä, Ahvenkoski (Malwal), Tornikoski, Känsälä, Saviranta (Palosaari), Angilo (Lindberg) - Palohuhta