Akatemia, miesten kolmonen

FC Kiisto - KPV   2 - 3

Palosaari

Akatemia nousi voittoon

KPV akatemia otti lauantaina maukkaan ja lähes pakollisen voiton Vaasan Kiistosta.

Tilanne kolmosen sarjataulukon alapäässä on kiristynyt kauden lähestyessä loppuaan. FC Korsholm, Norrvalla ja HBK ovat jo varmistuneet putoajiksi, mutta rakettinousua tekevä ja neljännellä putoajan paikalla oleva Sporting Kristiina vielä rimpuilee sarjapaikastaan ja viimeisten kahden kuukauden mukaisilla otteilla sen myös tulee saavuttamaan. Sporting Kristina on pelannut jo kymmenen perättäistä tappiotonta peliä, näistä viisi viimeisintä voittaen.

KPV Akatemia on pelannut läpi kauden putoamisviivan kanssa flirttaillen. Mikäli lauantaina olisi Vaasasta tullut tappio, olisi Akatemia ollut viivan alapuolella. Kun jo kuuden minuutilla kohdalla tulostaululla ollut tilanne 2-0 kuitenkin kääntyi Akatemian 2-3 voitoksi, jäivät Kristina, Jukola ja KPS vielä Akatemian alapuolelle.

Pelin alku Palosaarella oli katastrofi. Jo ensimmäisellä minuutilla tultiin Akatemian puolustuksen sisälle oikealta, keskitys ja unohdettu William Tuisku puski viidestä metristä johtomaalin. Viisi minuuttia myöhemmin sisään tultiin vasemmalta, syöttö takaviistoon ja nyt latoi niin ikään vapaana ollut ja tilanteeseen juossut Teemu Kaarto pallon sisään viidestä metristä.

Kaksi tilannetta ja kaksi takaiskua oli kova isku, mutta Akatemia ei tullut tyrmätyksi. Ehkä Kiistokin innostui aikaisista maaleistaan ja yritti yhtä hanakasti lisämaaleja kuin Akatemia kavennusta. Aika lailla avoimesti mentiin koko avausjakson ajan.

Akatemian kavennus syntyi 18.minuutilla. Topparina hienon pelin pelannut Emmanuel Angilo antoi pitkän avauksen. Antti Palohuhta sai tilaa 20 metrissä, otti rinnalla alas ja tempaisi kääntölaukauksen etukulmaan. Tilaneessa oli myöhässä niin Kiiston toppari kuin maalivahtikin. Akatemia jatkoi painostustaan ja avausjakson peli oli kauden parasta pallollista peliä Akatemian joukkueelta. Syöttöpeli kulki vähillä kosketuksilla ja miehet liikkuivat.

Ja tulihan se tasoitus. 43.minuutilla Emmanuel Angilon pallonryöstön jälkeen Akatemia käänsi pelin nopeasti keskeltä. Mikko Laitala vapautti hyvin painotetulla syötöllään keskiympyrästä pystyjuoksun tehneen Oskari Savirannan läpiajoon. Lopulta Osku sijoitti pallon etukulmasta sisään.

Toisen jakson alku oli Akatemialta hurjaa painostusta. Kolmeen ensimmäiseen minuuttiin oli kolme puhdasta läpiajoa, mutta pallo ei mennyt sisään. Yhden torjui veskari kädellään tolpan kautta ulos, yksi meni jalkatorjunnalla kulmuriksi ja yksi läpiajo päättyi niukkaan ohilaukaukseen.

Johtomaali kuitenkin saatiin tehtyä. 59.minuutilla Miko Tornikoski katkaisi heikon avauksen ja antoi viereen Oskari Savirannalle. Kiiston veskari oli vielä ulkona maalistaan ja Osku huomasi tämän. Oskun hallittu sisäsyrjäsijoitus 30 metristä vei pallon kohti maaliaan palanneen maalivahdin yli riman alle. Hieno oivallus Oskulta ja hieno tekninen suoritus.

Johtomaalin jälkeen ei enää selkeitä maalipaikkoja syntynyt, vaikka Akatemia oli hallitsevampi osapuoli vielä vartin verran. Kiisto alkoi lisätä höyryä pelin loppua kohti ja viimeisen vartin jo painosti ankarasti. Puolustus ei kuitenkaan enää taipunut. Maalivahti Lyyskille tuli vielä pelin loppuun yksi tiukka paikka. Lauri Karrin matala vapaapotku 20 metristä tuli matalana lujaa kohti alakulmaa, mutta Lyyski sai liimattua pallon.

Pelit jatkuvat vasta 24.9 Kristiinassa, jolloinpelataan taas isoista pisteistä.

Kokoonpano: Lyyski - Seppälä, Angilo, Laitinen, Penttilä - Känsälä (Palosaari), Tornikoski, Saviranta, Laitala( Malwal), Lindberg (Tony Mäki) - Palohuhta