Akatemia, miesten kolmonen

Sporting Kristina - KPV   4 - 2

Kristiinankaupunki

Akatemialla jäi viimeisen varaan

Kolmosen pitkä kausi on viimeistä sprinttiä vailla. Sarjaa on pelattu 25 kierrosta ja ratkaisut aika pitkälle selviä. Viimeiselle kierrokselle ensi lauantaiksi jää pelattavaa ainoastaan neljännestä putoajasta. Tuo taistelu käydään KPV Akatemian ja vaasalaisen FC Jukolan kesken.

KPV akatemialla oli lauantaina mahdollisuus nousta kuiville ottamalla voiton Kristiinankaupungissa. Hyvästä pelaamisesta huolimatta tulos jäi huonoksi, kun Sporting Kristiina oli selvästi tehokkaampi viimeistelyssään. Lopulta Sporting juhli seitsemättä perättäistä voittoaan 4-2 (1-1) kotivoitolla. Tappiottomia pelejä Sporting on pelannut jo 12 putkeen.

Kevätkierroksen lopulla KPV akatemia ja Sporting olivat jakaneet pisteet Kokkolassa 1-1 tuloksella. Tuosta joukkueesta syyskierroksen koitoksessa pelasi enää kolme miestä. Sporting sai kesällä hyviä vahvistuksia ja tulos oli sen mukainen.

Minkäänlaisena kyytipoikana Akatemia ei kuitenkaan Kristiiinassa ollut. Loukkaantumiset, sairastelut ja työpoissaolot verottivat Akatemian ryhmää, mutta hyvä, kilpailukykyinen joukkue jalkeille saatiin. Pari vaihtomiestä oli, mutta vaihtoja ei tehty. Pelilisesti jopa hallittiin ja luotiin kotijoukkuetta enemmän hyviä maalipaikkoja. Ratkaisu syntyi maalipaikkojen hyödyntämisessä. Kahden nätin maalin lisäksi tekopaikkoja oli maalitilin tuplaamiseen. Toisaalta omassa päädyssä Aki Lyyskille ei osunut tykkipäivänsä. Lukemat olisivat voineet olla kummallekin joukkueelle mitä tahansa yhden ja viiden maalin välissä. Nyt päädyttiin kotijoukkueen 4-2 voittoon.

Akatemia sai peliin hyvän alun. Nätit hyökkäykset puhkoivat muutaman kerran Sportingin linjaa ja tulosta tuli 13.minuutilla. Antti Palohuhta pelasi Lasse Känsälän poikittaisjuoksusta vapaaksi rangaistusalueelle ja Lassen nätti sijoitus vei pallon takakulmaan. 0-1. Viisi minuuttia myöhemmin vielä kauniimpi vastahyökkäyksen kombinaatio Tornikoski - Palohuhta vapautti Valtteri Palosaaren puolesta kentästä yksin läpi. Pallo kuitenkin sijoituksesta puoli metriä tolpan väärältä puolelta.

Kaikki näytti hyvältä jakson viimeiselle minuutille asti. Siinä Akatemia unohti hyökkäysinnostuksessaan selustan turvaamisen. Keskikentällä saatiin hyvä syötönkatko ja koko joukkue lähti leveällä rintamalla hyökkäämään. Tasapaino unohtui pahassa paikassa jakson lopulla. Sporting voitti pallon rangaistusalueensa edessä ja hyökkäsi nopealla pistopallolla keskeltä. Samu Laitinen väänsi Hadan Holliganin kanssa juoksupallossa, Lyyskikin tuli kauas maaliltaan vastaan, mutta Holligan ehti tuikata pallon ohi Lyyskin ja pallo tolpan juureen.

Toiselle jaksolle lähdettiin luottavaisena. Peli tuntui olevan hanskassa. Tunnin kohdalla kuitenkin Sporting sai kulman, joka pelattiin taka-alueelle. Puskun Lyyski vielä torjui, mutta ei saanut pitävää otetta palloon ja Kristiinan mies tuikkasi pallon sisään. Ja vain viisi minuuttia myöhemmin Sporting pelasi yksinäiselle kärjelle pallon linjan yli rangaistusalueelle. Tämä tuikkasi pallon sisään.

Valmentaja Mika Lindholm reagoi kahden maalin takamatkaan nostamalla jälleen kerran hienon pelin topparina pelanneen Emmanuel Angilon ylös. Samalla siirryttiin kolmen puolustajan linjaan.

Imma onnistuikin kaventamaan 80.minuutilla. Oskari Saviranta petasi tilanteen hyvällä rytmikuljetuksellaan ja puijasi ensin laidalla yhden miehen ja sitten vielä päätyviivalla toisen. Lopulta Osku syötti takaviistoon. Vaikka syöttö ei napsahtanut aivan jalkaan, sai Imma haalittua pallon ulosttuvilleen ja tuikkasi sisään.

Viisi minuuttia myöhemmin Imma oli lähellä tehdä tasoituksen. Mies taisteli topparilta pallon ja pääsi ahdistettuna nokikkain maalivahdin kanssa. Venytys ja nosto maalivahdin yli jäi kuitenkin puoli metriä vajaaksi ja maalivahti sai yläkädellään pallon haltuunsa. Sitten vielä 88.minuutilla Sportingin kaukolaukaus painui sisään ja loppunumeroiksi 4-2.

Akatemian kauden viimeinen ottelu on kotikentällä SJK-akatemiaa vastaan. Peli pelataan lauantaina 1.10

kokoonpano: Lyyski – Penttilä, Angilo, Laitinen, Laitala – Malwal, Tornikoski, Palosaari, Känsälä, Saviranta, Palohuhta