Akatemia, miesten kolmonen

KPV - JBK  2 - 2

Ykspihlaja urheilukenttä

Laitala puski tasoituksen sarjakärkeä vastaan

Kolmosen sarjakärki JBK oli aluksi edellä aivan kuten hyvin pelanneet Kevin Larsson Akatemian Oskari Savirantaa (kuva). Lopuksi kuitenkin päädyttiin 2-2 tasapeliin, kun Akatemian Samu Laitinen (rp) ja hienon puskumaalin 87.minuutilla tehnyt Mikko Laitala toivat Akatemian takamatkalta tasapeliin.

JBK hallitsi avausjakson pallotilastoa selvästi, mutta huippupaikkoja sekään ei aivan solkenaan luonut. JBK:n selvät kaksi maalipaikkaa tulivat avausjakson lopulla, kun Kevin Larsson puhkaisi linjan hyvien Akatemian topparin ja puolustajan väliin tulleiden syöttöjen perässä. Ensimmäisestä Larsson sijoitti pallon liukumalla etunurkkaan. Tuossa vaiheessa peliä oli pelattu 37 minuuttia. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Larsson oli jälleen nokikkain Aki Lyyskin kanssa. Tällä kertaa pallo kimposi takatolpasta ja vieri lähes maaliviivaa pitkin toisen tolpan vierestä ulos.

Akatemian ainoa maalipaikaksi luettava tilanne syntyi jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun Oskari Saviranta nosti ykkösellä linjan yli ja Antti Palohuhta pääsi puolittain läpi. Pallo jäi kuitenkin sen verran pomppimaan, että laukaus jäi sutaisuksi ja Anders Brunell poimi pallon helposti.

Toisella jaksolla Akatemia lähti pitämään edelleen rivejään tiiviinä ja JBK piti enimmäkseen palloa. Akatemialle tuli kylmä suihku jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Joakim Häggblom sai pallon keskialueella eteni muutaman metrin ja tykitti kovan kierteisen laukauksen 25 metristä alakulmaan. 0-2.

JBK jatkoi pallon hallintaansa, mutta Akatemia onnistui pitämään maalipaikat vähissä. Akatemian oma hyökkääminen sen sijaan jäi kovin vähäiseksi.

Tähän tuli muutos 65.minuutilla, jolloin akatemia teki toisen ja kolmannen vaihtonsa. Vaihdosta tulivat toisella jaksolla sisään Miko Tornikoski, Daw Malwal ja Iiro Penttilä. Nyt Akatemia lähti takaa-ajoon. Samalla topparina aloittanut Emmanuel Angilo nousi kymppipaikalle. Kavennus syntyi 76.minuutilla Oskari Saviranta pelasi Antti Palohuhdan läpiajoon. Kristoffer Knuts repi ja raastoi takaapäin, mutta ei saanut väkivahvaa Anttia kaadettua ennen kuin syvällä rankkarialueella. Tuomitun rankkarin ampui sisään Samu Laitinen.

JBK:n joukkueenjohto protestoi repimisen alkaneen rankkarialueen ulkopuolella, niin olikin. Mutta repiminen jatkui vielä viisi metriä alueen sisällä ja tuomio oli täysin oikea.

Akatemia alkoi saada paremmin palloa JBK:n maalin tuntumaan. Jo 82.minuutilla oli tasoitus lähellä. Palohuhdan kantapääsyöttö vapautti hyvin pystyyn juosseen Oskari Savirannan läpi, mutta pallo oli sen verran pienessä kulmassa, että Brunell pystyi jaloillaan peittämään Oskun tuikkauksen.

Tasoitus kuitenkin syntyi. 87.minuutilla Akatemia sai sivuvapaapotkun, jonka Miko Tornikoski nosti puolustuslinjan yli. Mikko Laitala juoksi täsmälleen oikeaan saumaan ja puski hienosti tasoituksen. Tarkka vapaapotku ja hieno jatko. Kerta kaikkiaan.

Sarjajohtajan itseluottamuksella JBK lähti vielä hakemaan voittomaalia, mutta oikein vaarallista tilannetta akatemian maalille ei enää saatu luotua.

Ottelun yksi ratkaisuista löytyi vaihtopenkkien leveydestä. JBK:lla penkillä oli kolme B-junioria, joista ei ollut kuin yhden vaihdon verran luottoa. Akatemia pystyi vaihtamaan kolme pelaajaa, jotka käänsivät pelin kulun. Lisäksi on huomioitava, että Akatemialla oli jo avauskokoonpanossa kolme B-junnua, jotka täyttivät ruutunsa. Keskikentän Oskari Saviranta ja laitapuolustaja Aleksi Seppälä jopa erinomaisesti.

Kokoonpano: Lyyski - Ihalainen (Malwal), Angilo, Laitinen, Seppälä - Laitala, Kalliokoski (Tornikoski), Palosaari, Lindberg (Penttilä), Saviranta - Palohuhta