Akatemia, miesten kolmonen

KPV - Sisupallo  1 - 4

Ykspihlaja urheilukenttä

Sisu-Pallo Akatemiaa parempi

Keskikentän kaksikko Joona Lindberg ja Oskari Saviranta pelasivat hyvän kolmosen pelin torstaina Seinäjoen Sisu-Palloa vastaan. Se ei riittänyt, sillä seinäjokiset karkasivat toisen jakson komeilla maaleilla Akatemialta lopulta leveän tuntuiseen 1-4 voittoon.

Sisu-Pallo saapui ottelukentälle vasta reilu puoli tuntia ennen ottelun alkua matkalla olleen kolarin ja tietöiden hidastamana. Vieraiden jalat olivat alussa hieman jäykkiä ja Akatemia pääsi hallitsemaan palloa ja hyökkäämään leveällä rintamalla. Sisu-pallon kokenut keskusta maalivahti Luis Fernandon ja Henri Huillan johdolla piti kuitenkin keskustan tukossa.

Nopea vastaisku avausjakson puolivälissä siirsi vieraat kuskin paikalle. Sami Viljanen haastoi vasemmalla, pääsi puolustajasta ohi ja laittoi päädystä lujan syötön maalin eteen. Saku Koskinen juoksi pallon sisään viidestä metristä.

Akatemialla oli hyvää painetta vieraiden päätyyn ja lopulta tuli palkinto avausjakson viimeisellä minuutilla. Akatemian seitsemäs kulmapotku toi tuloksen, kun Joona Lindbergin kierteinen keskitys etutolpalle ei pysynyt Fernandon hyppysissä. Samu Laitinen pääsi pari kertaa yrittämään ja toisella kerralla pallo meni maalin puolelle.

Ns. pukukoppimaali ei kuitenkaan sytyttänyt Akatemiaa tarpeeksi. Hyökkäykseen panostettiin ehkä hieman liikaa ja selusta jäi turvaamatta. Toisaalta tekihän Sisu-Pallo jaksolla pari eurogoalia ja voitti hyvän toisen jakson ansiosta ansaitusti. 52.minuutilla Sami Viljanen sai pystypallon toppareiden väliin ja karkasi läpi. Lopulta nosto 16 rajoilta yli Aki Lyyskin vei vieraat johtoon. Seitsemän minuuttia myöhemmin Viljanen tykitti 25 metristä kaamean kudin yläristikkoon ja peli alkoi olla paketoitu.

Vielä 74.minuutilla kookas toppari Henri Huilla puski tyylikkäästi kulmurin takatolpalta sisään.

Akatemia yritti paineistaa Sisu-Pallon alakertaa, mutta paras tilaisuus oli mennyt jo avausjaksolla. Toisen jakson vieraat pelasivat tiiviimmin eikä kunnon paikoille päästy. Lähempänä oli vieraiden viides maali kuin akateman toinen.

Uutta matoa koukkuun vain ensi keskiviikkona, kun Akatemia matkaa VPS-j:n vieraaksi Vaasaan.