KPV KPV - FC KTP  1 - 1

Keskusurheilukenttä, Kokkola

Tasapeli viimeisestä kotiottelusta

Otteluraportti KPV-FC KTP 15.10.2016, Keskuskenttä

Lauantaisen iltapäivän ottelu pelattiin koleassa säässä, jota uhmasi reilu 500 henkinen yleisö. Muutama vieraskannattaja piti ääntä kotkalaisten puolesta ja Kokkolan Tiikereiden faniporukalla vahvistettu kokkolalaisyleisö kotijoukkueen puolesta.

Heti alkuminuuteilla molemmille joukkueille aukesi huippupaikat, mutta molemmissa päissä maalivahti veti pidemmän korren tilanteissa. Vierasjoukkue piti varsinkin ottelun alussa palloa enemmän, mutta vaarallisille paikoille keltaisissa paidoissa esiintynyt kotkalaisryhmä tahtonut päästä. Tästä on kiittäminen KPV:n tarkkaa ja kurinalaista joukkuepuolustamista.

Avausjakson vaarallisimmilla maalipaikoilla olivat kotijoukkueesta Irakli Sirbiladze ja Dawda Bah sekä vierailijan Niko Ikävalko. Maaleja ei kuitenkaan ei avauspuolikkaalla nähty, joten KTP sai jännittää sarjapaikkansa puolesta vielä seuraavalla nelivitosella.

Toisella jaksolla ottelu jatkui kovana taisteluna, eikä hienouksia juuri nähty. Muutamaan otteeseen KPV:n Harri Heiermann väläytteli osaamistaan ja Chevone Marsh nopeuttaan. Ottelun maalitili saatiin auki reilu 70 minuutin kohdalla, kun Teemu Mäen millintarkka keskitys löysi vapaaksi jääneen Irakli Sirbiladzen, joka otti pallon taitavasti haltuun ja ampui voimalla etukulmaan KPV:n 1-0 johtoon.

Kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua nähtiin edustusjoukkuedebyytti, kun 17-vuotias KPV:n oma kasvatti Oskari Saviranta tuli kentälle kapteeni Aki Sipilän tilalle. Vaikka ottelun loppu meni todella rikkonaiseksi, suoriutui Osku debyytistään mainiosti.

Viimeiselle viidelle minuutille saatiin vielä lisää säpinää, kun koko ottelun harvinaisen hapuilevasti tuominnut tuomaristo arpoi pallon pilkulle tilanteessa, jossa kotijoukkueen maalivahti Joonas Myllymäki ennätti palloon selkeästi kotkalaishyökkääjää aikaisemmin. Tilanteesta myös Myllymäelle varoitus, epäselväksi jäi mistä syystä. Niko Ikävalko ei pilkulta erehtynyt, vaan ampui varmasti tasoituksen ja KTP:n säilymishaaveet saivat taas pientä nostetta.

Vaikka ottelun lopussa nähtiin useampikin erikoinen tilanne, vihellys ja varoituskin, niin lisää maaleja ei enää nähty, vaan ottelu päättyi 1-1 lukemiin. Näin KPV varmisti viidennen sijansa ja yhden kotiottelun enemmän ensi kaudella. Kotkalaisten kohtalona taas oli toinen putoaminen peräjälkeen ja kotkalainen jalkapallo hakee tulevalla kaudella vauhtia Kakkosesta.

-”Kaikkemme annettiin mitä oli ja kaikki on tosi surullisia ja pettyneitä, että se ei riittänyt kuin tasapeliin. Pitkä sarja ja varmasti pitkässä juoksussa saatiin mitä ansaittiin. Mutta tämä on jalkapalloa”, tiivisti pettynyt kotkalaisten valmentaja Ossi Virta

-”Haluttiin pisteet ja pelata viimeinen kotipeli tyylikkäästi. Kolme pistettä olisi kelvannut, mutta tasapeli tänään ja tulosta pitää kunnioittaa”, analysoi KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen

KPV:n kausi jatkuu viikon kuluttua Porissa ja voittoon on mukava päättää kausi..

1 - 1

FC KTP
(0-0)
72'MaaliSirbiladze Irakli