Keskusurheilukenttä, Kokkola

Turpeeseen meni, Grani vei pisteet

Otteluraportti KPV-GrIFK 28.8.2016 Keskuskenttä

Kitkerä tappio kotikentällä

Vierailija GrIFK otti oman säilymistaistelunsa kannalta todella tärkeät pisteet Kokkolasta mukaansa Kauniaisiin. Kotijoukkue KPV ei löytänyt keinoja yhdeksällä miehellä koko pelin omalla alueellaan tiiviisti puolustaneen vierailijan puolustusmuurin murtamiseen, vaan Grani nappasi loppuminuuttien maaleilla numeroin 0-2.

KPV hallitsi palloa oikeastaan koko ottelun ja varsinkin toisen jakson alussa vihreäpaitaiset vyöryttivät hyökkäyksiä keltaisissa paidoissa esiintyneen GrIFK:n päätyyn. Mutta vaarallisille paikoille ei kotijoukkue tänään päässyt. Muutama yritys kauempaa sekä pari puolittaista läpiajoa, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Vierasjoukkue GrIFK:n vaarallisimmat paikat avautuivat varsinkin avausjaksolla pirteästi esiintyneelle Faton Seferille, jonka yritykset kuitenkin Joonas Myllymäki KPV:n maalilla torjui hyvin.

Toisella jaksolla KPV sortui yrittämään liikaa pitkillä palloilla pystyyn. Näissä palloissa KPV:n Irakli Sirbiladze jäi kuitenkin varsin yksin ja Granin puolustus Niko Pereran johdolla piti oman päänsä puhtaana. Kun KPV iski päätään Granin puolustusmuuriin, niin vierailija pääsi iskemään lopussa kuin varkain. Pallo pelattiin vasemmalta Timo Mikkoselle, joka pääsi kääntymään ja ampumaan. Kaksikin vihreäpaitaa ennätti peittämään laukausta, mutta epäonnisesti veto kimposikin KPV puolustajista kierteisenä yli maalivahti Myllymäen. Yliajalla Samuel Langhoff kaunisteli vielä vastahyökkäyksen päätteeksi loppulukemiksi 0-2.

-”Meitä on hieman koeteltu viime aikoina, niin tärkeä voitto meille. Puolustettiin tiiviisti 90 minuuttia, meni suunnitelmien mukaisesti”, kommentoi vieraiden Petter Meyer.

-”Jokainen pelasi suunnitelman mukaan ja onnistuttiin siinä tosi hyvin. Tärkeä voitto meille, saatiin palkinto työstä. KPV sai toisen jakson alkuun pari paikkaa, mutta saatiin riittävät paikat maalien tekoon”, kiitteli vierasjoukkueen valmentaja Rami Luomanpää.

-”Alettiin turhaan pelaamaan pelkkää pitkää palloa, helppo kaverin ennakoida. Kunnia kaverille, näyttivät meille mitä on nöyrä pelaaminen. Nyt on aika pitkä matka taas kärkeen”, summasi pettynyt KPV kippari Aki Sipilä.

-”Otan aika pitkälle omaan piikkiin toisen puoliajan pelaamisen. Puhuttiin tauolla miten halutaan jatkaa, mutta meni ihan liiaksi pitkän pystypallon pelaamiseen. Kadotettiin pahasti se peli mitä pystyttiin EIF-pelissä pelaamaan. Grani pelasi hyvän pelin ja otti meiltä tilat pois ja teki meidän pelaamisesta hidasta. Olisi pitänyt päästä keskeltä tai laidoista pelaamaan, mutta päädyttiin pistämään palloa pystyyn ja ne on puolustukselle helpompia. Ei pystynyt pelaajat eikä valmennus sitä muuttamaan tänään, joten voitto kuuluu silloin vastustajalle” päätti KPV valmentaja Antti Ylimäki.

KPV matkustaa seuraavaksi FC Hakan vieraaksi Valkeakoskelle lauantaina 3.9., tuo peli näkyy HuuhkajaTV:ssä sekä VeikkausTV:ssä livelähetyksenä.