KPV KPV - JJK  2 - 1

Keskusurheilukenttä, Kokkola

Komea paluu voittokantaan

Otteluraportti KPV-JJK 31.7.2016 Keskuskenttä

KPV ja JJK pelasivat ykkösen kärkiotteluihin kuuluneen ottelun kovien ukkossateiden säestämänä ja todella märällä kentällä. Kentän kunnosta huolimatta vierailija JJK onnistui avausjaksolla rakentamaan hyvillä syöttöyhdistelmillä muutaman vaarallisen maalipaikan KPV:n maalille. Ensimmäinen maalipaikka avautui jo vajaan minuutin pelin jälkeen Toni Tahvanaiselle, mutta Joonas Myllymäki KPV:n maalilla torjui hyvin.

Viiden minuutin kohdalla KPV:n kapteeni Aki Sipilä pääsi kulman jälkitilanteessa ensimmäisenä Mike Bannerin nostoon, mutta aivan ei ”Silppuri” saanut kunnon osumaa ja pallo ohi maalin. Vierasjoukkue oli hieman niskanpäällä avausjaksolla ja puolen tunnin kohdalla Kettupaitojen Tahvanaisella oli paikka viedä jyväskyläläiset johtoon, mutta veto karkasi avopaikasta yli maalin. Muutamaa minuuttia aikaisemmin Henri Myntti oli kotijoukkueen parhaassa paikassa avausjaksolla, mutta Ville Viljala JJK:n maalilla ehti näppeineen ”Henkan” puskun väliin.

JJK:n pahat nopeat pallon KPV:n linjan taakse tuottivat lopulta tulosta ottelun 39. minuutilla, kun Benno Hanslian liukui alati vaarallisen Mikko Mannisen ja Tahvanaisen esityön jälkeen matalan keskityksen takatolpalta verkkoon. Näin JJK tauolle 0-1 vierasjohdossa.

KPV joutui tauolla vaihtamaan kylkeään loukanneen maalivahti Joonas Myllymäen pois maalilta ja tilalle tuli Janne Henriksson. Myös Ville Luokkala tuli keskialueelta vaihtoon ja Ville Huuhka tuli sisään oikeaan laitaan.

Toiselle jaksolle kotijoukkue sai paremmin otetta pelistä, ja Irakli Sirbiladze pääsi puskemaan ja Harri Heiermann laukomaan, mutta molemmat ohi maalin. KPV pystyi painamaan peliä JJK:n päätyyn ja pallo liikkui nopeammin kulmiin, mistä Vihreä sai vaarallisia keskityksiä maalille. Vastaavasti JJK:n peli hieman hajosi, kun Manninen sai pallotavoittelutilanteessa kolhun ja joutui tulemaan vaihtoon.

KPV:n painostus tuotti tulosta ottelun 67. minuutilla, kun Ville Huuhkan hieno keskitys löysi vahvan pelin pelanneen Sirbiladzen, joka puski hienosti alakulmaan 1-1 tasoituksen. Tasoitusmaalin jälkeen vierailija sortui kaatuiluun ja erotuomari nostikin varoituksen Hanslianille, joka yritti turhaan kalastella rankkaria.

Aivan ottelun loppuhetkillä JJK:n vasta kentälle tullut Topi Järvinen loukkasi ikävästi polvensa ja mies joutui tulemaan saman tien sivuun. Kun pelikello näytti jo 90 minuutin täyttymistä, toi KPV:n painostus lopulta helpottavan voittomaalin. Teemu Mäen tarkka keskitys JJK:n maalille ja jälleen korkeimmalla pallossa Sirbiladze ja KPV komeaan 2-1- voittoon.

KPV:n joukoissa tunnelma oli voiton jälkeen korkealla.

-”JJK pelasi hyvin, mutta me tarvittiin tänään voitto. Uskottiin omaan tekemiseen ja vaikka oli sellainen ”fifty-fifty” peli, niin taisteltiin tärkeä voitto!” niputti peliä KPV:n Dawda Bah.

-”Oltiin sillassa tappioiden myötä, mutta nyt tuntuu hyvältä kun saatiin kurssi käännettyä. JJK oli vaarallinen, mutta me jaksettiin hyvin pelata. Pelattiin nousujohteinen peli ja vaihtomiehet toivat hyvin sitä lisävirtaa mitä kaivattiinkin. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla Kotkaan.” summasi KPV:n valmentaja Antti Ylimäki.

JJK:n leirissä tunnelma oli luonnollisesti apeampi.

-”Ensimmäinen jakso oli hyvä ja luotiin paikkoja pariin kolmeenkin maaliin. Toisella jaksolla keskittyminen karkasi hieman vääriin asioihin ja ote kääntyi KPV:lle. Kaikki kunnia KPV:lle, mutta erotuomarikaan ei tänään onnistunut. Tuomioita tuli kuin lottoarvonnasta. Viimeksikin oli sama tuomari kun hävittiin, ja samanlaista p**kaa ” selitteli JJK:n valmentaja Juha Pasoja tappiota kovin sanoin.

-”Ei saatu kaikkia KPV:n keskityksiä puolustettua ja KPV onnistui kahdesti. Lopussa jäätiin loukkaantumisen takia vajaalle ja loppu olikin selviytymistaistelua.” Kommentoi vierailijan kapteeni Tommi Kari.

KPV siis seuraavan kerran tositoimissa, kun se matkustaa sunnuntaina 7.8. Kotkaan, jossa putoamistaistelussa oleva KTP asettuu vastaan. Mielenkiintoinen kamppailu jälleen luvassa, ja KTP muuten kohtaa ennen sitä tulevana keskiviikkona kotonaan Pietarsaaren Jaron, joka on kotkalaisia vain pisteen jäljessä. KPV:n seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 14.8., kun Keskuskentälle saapuu valmentajaa äskettäin vaihtanut FC Jazz.

2 - 1

JJK
(0-1)
67'MaaliSirbiladze Irakli
91'MaaliSirbiladze Irakli