Pietarsaari Keskuskenttä

Komea taisteluvoitto Jeppiksestä!

Otteluraportti Jaro-KPV 21.5.2016Pietarsaari

Voitto kauden ensimmäisestä RantaDerbystä!

Ottelu alkoi Jaron hallinnalla ja punapaidat saivat luotua muutamankin paikan Joonas Myllymäen vartioimalle maalille, lähimpänä maalintekoa oli Seth Paintsil, jonka saksipotkuyritys jäi kuitenkin pehmeäksi. Jaro liikutti palloa ensin maata pitkin, mutta huonokuntoinen kenttä pakotti kotijoukkueenkin nostamaan palloa pitkillä syötöillä.

Parin kymmenen minuutin kohdilla KPV pelasi alaspäin ja Myllymäki poimii epäselvässä tilanteessa pallon käsiinsä. Tuloksena epäsuora vapaapotku Jarolle ja Paintsilin törmäilyn jälkeen ottelun ensimmäinen torikokous oli valmis. Tilanteesta varoitukset molemmille joukkueille. Seuranneesta vapaapotkusta punaiset eivät saaneet vaarallista aikaan.

Ensimmäisellä jaksolla Jarolta maalipaikoille pääsivät vielä Paintsil, Aliev sekä Emet, mutta KPV:n väkevän ottelun pelannut keskuspuolustus hoiti tilanteet ja Myllymäki viimeisenä lukkona nappasi tarvittavat torjunnat. Avausjakson parhaat paikat aukesivat Jarolle, KPV ei maalipaikoilla herkutellut. Vihreiden parhaaksi paikaksi jäi Sirbiladzen haasto ja laukaus, jonka Jammeh poimi kotijoukkueen maalilla.

Jakso Jarolle, mutta KPV oli hyvin pelissä mukana koko ajan. Keskikentällä Vihreä oli kovempi ja Jaro oli pakotettu pitkiin palloihin. Heikkokuntoinen kenttä teki myös maassa pelaamisen vaikeaksi, ja aiheutti osaltaan vaarallisia tilanteita, kun pallo pomppi joka tilanteessa. Avausjaksolla molemmat joukkueet kävivät varsin kuumana ja erotuomari Leinolla oli välillä linja hukassa.

Toiselle jaksolle tuli huomattavasti energisempi vierasjoukkue. Varsinkin vasemmalla laidalla pelannut Washilly Tshibasu oli terävänä. Mutta jakson paras paikka avautui Jaron Paintsilille, joka ei kuitenkaan osunut maaliin takatolpalta. Tämän jälkeen ote siirtyi selvästi Vihreille. Pitkän painostusjakson aikana KPV sai puolen tusinaa kulmaa ja vaarallista paikkaa, mutta Jammeh veti pidemmän korren.

60 minuutin kohdalla Jaron pakkina pelannut Dixon ei onnistunut pitämään Tshibasua vaan laituri harhautti vasurinsa hienosti vapaaksi ja ampui pallon etuyläkulmaan! Jammeh ehti hieman saada käsiään väliin, mutta ei riittävästi, ja näin KPV hyvän painostuksen päätteeksi 1-0 vierasjohtoon!

Maalin jälkeen KPV tiivisti keskustaa entisestään ja Jaro sai pyörittää palloa, mutta kaukana Vihreiden maalista. Useamman kerran kotijoukkueen kaatumiset aiheuttivat kuitenkin vapaapotkuja, mutta vaarallisimpana Kronholmin laukaus boksin ulkopuolelta kaartui yli Myllymäen maalin.

Kuuma ottelu päättyi lopulta KPV:n maittavaan 1-0 vierasvoittoon! Ottelun parhaana palkittiin ansaitusti Washilly Tshibasu, muut tähdet KPV:n Myllymäelle sekä Jaron Pantsilille. Muita onnistujia kotijoukkueelta olivat paluun kentälle tehnyt kapteeni Aki Sipilä, joka johti keskustaa sekä varmasti pelannut topparikaksikko Mendy-Myntti.

-"Odotetun lainen peli. Jaro tuli alussa aika vahvasti, mutta toinen jakso oli meidän. Uhrautuvaa pelaamista pojilta. Hieno nähdä kova voiton halu joukkueessa. Ollaan entistä vahvempia henkisesti, kun mennään Jyväskylään perjantaina" niputtaa KPV:n luotsi Antti Ylimäki.

KPV jatkaa siis tappioitta sarjan kärjessä ja Vihreät matkustavat seuraavaksi Ykkösen kärkiotteluun Jyväskylään, jossa ensi perjantaina vastassa JJK.

Jaro

0 - 1

(0-0)
60'MaaliTshibasu Washilly